نگاه کلی به آلمان؛ سومین اقتصاد برتر جهان
آلمان (Germany) که در آلمان با نام دویچلند (Deutschland) شناخته میشود، نامی برای “جمهوری فدرال آلمان” است. کشور آلمان با مساحتی در حدود ۳۵۷٬۳۸۶ کیلومتر مربع، حدودا یک پنجم ایران است و 84 میلیون نفر جمعیت دارد.
در آلمان در حدود 25 هزار قلعه و 43 مکان فرهنگی ثبت شده در یونسکو وجود دارد. برای دیدن جاذبههای تاریخی آلمان بهتر است به شهرهای تریر (Trier)، کلن (Cologne) و روتنبورگ اوب در تاوبر (Rothenburg ob der Tauber) بروید. در تریر، ویرانههایی از روم باستان را خواهید یافت؛ زمانی که در کلن هستید، کلیسای جامع عظیمی را خواهید دید که ساخت آن بیش از 600 سال طول کشیده است؛ و در ایالت باواریا، میتوانید شهر قرون وسطایی “روتنبورگ اوب در تاوبر” و ساختمانهای نیمهچوبی زیبای آن را ببینید.
آلمان با وسعتی حدود یک پنجم ایران، جمعیتی تقریبا برابر با ایران دارد و به دلیل قدرت بالای اقتصادی، نرخ بیکاری در این کشور، تک رقمی و بسیار کمتر از ایران است.
مناظر طبیعی آلمان باورنکردنی هستند. این کشور از سواحل شمالی زیبا گرفته تا کوههای باشکوه آلپ در جنوب و 16 پارک ملی، نقاط دیدنی بسیاری برای دوستداران طبیعت دارد.
آلمان استاندارد زندگی بسیار خوبی دارد. در بسیاری از شهرهای آلمان محلههایی هست که ورود ماشین به آنها ممنوع است و مخصوص پیادهروی هستند.
آلمانیها در حفاظت از محیط زیست بسیار کوشا هستند. آب آشامیدنی در شهرهای آلمان بسیار تمیز و با طعمی مناسب است. مجموع اینها آلمان را به یکی از بهترین کشورهای دنیا برای کار، تحصیل و زندگی تبدیل میکند.
آلمان از لحاظ کیفیت اقلیمی و حفاظت از محیط زیست، یکی از بهترین کشورهای دنیا محسوب می شود.
چرا مهاجرت به آلمان، ایده خوبی است؟
بهدنبال فرصتهای مناسبی برای سرمایهگذاری هستید؟ آلمان نخستین و برترین اقتصاد اروپا و سومین اقتصاد برتر جهان است.
به دنبال اقلیم مناسب هستید؟ آلمان آبوهوایی معتدل دارد. میخواهید در بهترین دانشگاههای دنیا تحصیل کنید؟ در سال 2025، هفت دانشگاه آلمان در رتبه های زیر 100 رنکینگ جهانی QS قرار گرفتند. مهاجرت تحصیلی به آلمان و فضای آکادمیک درجه یک این کشور؛ دانشجویان بین المللی زیادی را تشویق به تحصیل در آلمان می کند.
به کشوری در حاشیه دریاهای آزاد علاقه دارید؟ آلمان 2388 کیلومتر خط ساحلی دارد.
میخواهید از آموزشهای فنیوحرفهای مناسب با فرصتهای تضمین شده اشتغال بعد از تحصیل برخوردار شوید؟ دوره آوسبیلدونگ آلمان، رویای شما را به واقعیت تبدیل میکند.
آلمان برترین اقتصاد اروپا و سومین اقتصاد برتر دنیا است. بسیاری از دانشگاه های برتر دنیا نیز در این کشور قرار دارند.
آب و هوای آلمان
آلمان در مناطق جنگلی و دامنههای سرسبز کوههای آلپ، آبوهوایی تقریبا خنک و مرطوب دارد. شهرهای آلمان اما معمولا آبوهوایی معتدل دارند که گاهی آفتابی و گاهی ابری با نسیم آرام و بارانهایی گاه به گاه است. خنک، نیمهابری و مرطوب، سه صفتی است که درباره آبوهوای آلمان زیاد میشنوید.
ایمنی و امنیت
شاخص صلح جهانی (GPI)، توسط موسسه اقتصاد و صلح برای سنجش میزان صلح در کشورهای جهان و رتبه بندی آنها تعیین شده است. بر اساس این شاخص در سال 2023، آلمان پانزدهمین کشور صلحآمیز جهان معرفی شد و جایگاهی بهتر از هلند، نروژ و سوئد کسب کرد.
بهداشت و درمان
هزینه مراقبتهای پزشکی آلمان بهطور قابل توجهی کمتر از آمریکا است. برای مثال در یک وضعیت اورژانسی در مونیخ از شما 200 یورو درخواست میشود؛ اما در آمریکا این مبلغ گاهی به 4000 دلار میرسد! هزینه داروهای تجویزی نیز کمتر از هزینه آنها در ایالات متحده است.
همچنین بسیاری از متصدیان داروخانه بر زبان انگلیسی تسلط دارند. آلمان یک سیستم مراقبت بهداشتی همگانی و با ویژگی چندپرداختی دارد. سیستم مراقبت بهداشتی این کشور اغلب بهعنوان یکی از بهترینها در جهان شناخته میشود.
هزینه زندگی
قیمت مواد غذایی در آلمان در حد متوسط اروپا قرار دارد. آلمان دارای انواع زنجیرههای تامین مواد غذایی است و بههمین دلیل قیمت مواد غذایی، رقابتی است. مالیات بر ارزش افزوده در آلمان 19 درصد است که میتوانید آن را با برخی دیگر از کشورهای اروپایی مقایسه کنید:
- فرانسه: 20 درصد
- اسپانیا: 21 درصد
- ایتالیا: 22 درصد
- پرتغال: 23 درصد
- یونان: 24 درصد
پیشنهاد مطالعه
در جادههای آلمان هیچ مرکزی برای دریافت عوارض وجود ندارد؛ بنابراین با خیال راحت با خودروهای ساخت آلمان خود برانید و از رانندگی لذت ببرید.
البته هزینه اجاره خانه و خوابگاه در آلمان کمی زیاد است بهویژه در شهرهایی مانند: اشتوتگارت، مونیخ و فرانکفورت. اما در برخی شهرها مانند: برلین، تدابیری برای پیشگیری از افزایش قیمت مسکن و اجارهبها اندیشیده شده است.
مساله زبان
دانش آموزان آلمانی از سنین پایین زبان انگلیسی را میآموزند و در نتیجه بسیاری از آلمانیها بهخوبی انگلیسی صحبت میکنند. همچنین تسلط به زبان انگلیسی معمولا در شهرهای بزرگ، شهرهای دانشگاهی و نقاط گردشگری بیشتر است.
اگر میخواهید به زبان آلمانی در آلمان مسلط شوید، آموزشگاههای زبان متعددی برای انتخاب وجود دارد. همچنین میتوانید از نوعی ویزای آموزشی برای یادگیری زبان آلمانی در آلمان استفاده کنید.
تفریحات در آلمان
به فستیوالهای پرجنبوجوش علاقه دارید؟ فستیوال Oktoberfest مشهورترین آنها است. در زمستان بازارهای کریسمس بسیاری وجود دارد. تابستانها مناطق ساحلی در شمال آلمان بسیار شلوغ میشوند و برای طبیعتگردی دامنههای آلپ را به شما پیشنهاد میکنیم.
در سطح محلی هم شما به اجراهای موسیقی و تئاتر، کلاسهای یوگا و پیلاتس، استخرهای شنا و مجموعههای ورزشی که فعالیتهایی مانند تنیس را ارائه میدهند، دسترسی خواهید داشت. البته از سواحل آفتابی در آلمان خبری نیست.
کیفیت زندگی در آلمان
آلمان کشوری بسیار توسعهیافته، تمیز و منظم است.در آلمان کارها بهموقع انجام میشوند، به محیط زیست احترام گذاشته میشود و زیرساختهای رفاه عمومی در سطحی بالاتر از انتظار قرار دارند. در شهرهای آلمان همهنوع امکانات حملونقل از تاکسی، خطوط اتوبوسرانی و مترو در دسترس شما است.
پیشنهاد مطالعه
آلمان؛ بهترین کشور برای مهاجرت
آلمان یکی از محبوبترین مقصدهای مهاجرتی در جهان است. از سال 2013 سالانه بیش از یک میلیون نفر به آلمان مهاجرت میکنند. براساس آمار موسسه Destatis در سال 2023 حدود 13.7 میلیون نفر یعنی در حدود 17 درصد از جمعیت آلمان، مهاجران نسل اول هستند. تعدا مهاجران ایرانی کشور آلمان نیز چیزی در حدود 400 تا 500 هزار نفر تخمین زده میشود.
از سال 1990، آلمان بهطور مداوم بهعنوان یکی از پنج کشور محبوب جهان برای مهاجران انتخاب شده است. طبق گزارش اداره آمار فدرال آلمان در سال 2016، از هر پنج آلمانی بیش از یک نفر دست کم ریشههای جزئی در خارج از کشور دارد.
مطابق با گزارش اداره آمار کشور آلمان، از هر 5 آلمانی، حداقل یک نفر ریشه های جزئی در خارج از این کشور دارد.
مزایا و معایب مهاجرت به آلمان
آلمان با اقتصاد پایدار، خدمات اجتماعی گسترده و کیفیت زندگی بالا، مقصد محبوبی برای مهاجران بین المللی است اما زبان آلمانی و فرآیندهای اداری میتواند چالشبرانگیز باشد. در ادامه مزایا و معایب مهاجرت به آلمان را بررسی کرده ایم:
مزایای مهاجرت به آلمان:
- اقتصاد قوی و فرصتهای شغلی
- تحصیلات باکیفیت و ارزان
- خدمات اجتماعی پیشرفته
- امنیت و استاندارد زندگی بالا
معایب مهاجرت به آلمان:
- زبان آلمانی: یادگیری زبان برای کار و زندگی چالشی جدی است.
- هزینههای زندگی در شهرهای بزرگ: شهرهایی مانند مونیخ و فرانکفورت هزینههای بالایی دارند.
- فرآیندهای اداری پیچیده: بوروکراسی در آلمان ممکن است زمانبر و خستهکننده باشد.
شرایط عمومی مهاجرت به آلمان
راههای زیادی برای مهاجرت به آلمان وجود دارند و هر کدام از آنها شرایط خاص خود را دارند، اما در عین حال برخی شرایط در مورد همه روشها مشابه هستند. شرایط عمومی مهاجرت به آلمان با هم مرور میکنیم.
اثبات تمکن مالی
هر هدف مهاجرتی نیاز به تامین هزینههایی دارد که متقاضیان باید تمکن مالی خود را تا سقف آن هزینهها به دولت آلمان ثابت کنند. حتی اگر قرار است در آلمان مشغول به کار شوید، باید بتوانید از پس مخارج خود در آلمان تا پیش از دریافت حقوق اول برآیید.
بیمه سلامتی
بدون پوشش بیمه درمانی مناسب نمیتوانید به آلمان مهاجرت کنید. پیش از خرید بیمه مطمئن شوید که آیا مقامات آلمانی آن بیمه را می پذیرند یا نه. همچنین در هریک از انواع روشهای مهاجرتی برای سقف پوشش بیمه و اعتبار بیمه، الزاماتی وجود دارد.
حداقل تسلط به زبان آلمانی
برای اینکه بتوانید در آلمان زندگی کنید، باید آلمانی بدانید. چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبانها دارای سه سطح مهارت زبان A، B و C است. هر یک دارای دو دو سطح 1 و 2 است. برای مهاجرت به آلمان باید در امتحانات شرکت کنید و آنها را تا A1 یا B1 قبول شوید. اگر میخواهید اقامت دائم بگیرید، به مهارت بالاتری در سطح C1 یا C2 نیاز دارید.
ویزای آلمان
اتباع کشورهای غیر اتحادیه اروپا از جمله ایران برای ورود قانونی به آلمان ملزم به درخواست و دریافت ویزا هستند. دستهبندی ویزاها براساس هدف از مهاجرت انجام میشود و برای هرکدام شرایطی وجود دارد. برخی از انواع ویزاهای پرکاربرد آلمان برای مهاجرت عبارتند از:
- ویزای تجاری
- ویزای تحصیلی آلمان
- ویزای جستجوی کار
- ویزای کار (جاب آفر)
- ویزای دانشمند مهمان
- ویزای آوسبیلدونگ آلمان
- ویزای پیوست آلمان (برای همسر، فرزندان، والدین و برخی بستگان دیگر)
برای مشاوره تخصصی در مورد تمامی ویزاهای آلمان و مدیریت حرفه ای درخواست خود، کافی است با مشاوران مجرب ما در ویزایار تماس بگیرید. آنها مشاوره تخصصی در مورد تمام موارد مربوط به ویزاهای آلمان، قوانین مهاجرت و مجوزهای اقامت آلمان را به شما ارائه میدهند.
همچنین شما میتوانید از طریق لینک زیر، شرایط مهاجرتی خود را بصورت رایگان ارزیابی کنید.
فرصتهای متنوع شغلی و امکان سرمایه گذاری در آلمان
با اقتصاد قوی و بازار کار گسترده، تعجبی ندارد که مهاجرت به آلمان یک گزینه محبوب برای مهاجرانی است که بهدنبال کار در خارج از کشور هستند. طبق گزارش صندوق بینالمللی پول (IMF)، آلمان سومین اقتصاد بزرگ جهان است و صدها شرکت آلمانی در فهرستهای شرکتهای برتر دنیا دیده میشوند. ده برند برتر آلمانی و ارزش این برندها را در رتبهبندی سال 2024 سایت Brandirectory با هم مرور میکنیم:
- تلکام (T-Mobile) در حوزه ارتباطات: 73 میلیارد دلار
- اسایپی (SAP) در حوزه فناوری و نرمافزار: 25 میلیارد دلار
- مرسدس بنز (Mercedes-Benz) در حوزه خودروسازی: 59 میلیارد دلار
- بیامو (BMW) در حوزه خودروسازی: 40 میلیارد دلار
- زیمنس (Siemens) در حوزه مهندسی و الکترونیک: 24 میلیارد دلار
- پورشه (Porsche) در حوزه خودروسازی: 43 میلیارد دلار
- آلدی (Aldi) در حوزه خردهفروشی: 14 میلیارد دلار
- گروه فولکس واگن (Volkswagen) در حوزه خودروسازی: 33 میلیارد دلار
- آدیداس (Adidas) در حوزه پوشاک: 16 میلیارد دلار
- لی دل (Lidl) در حوزه مواد غذایی: 15 میلیارد دلار
وجود اقتصاد پیشرفته، متوسط بالای سن مردم آلمان و کاهش مداوم آمار تولد در کشور آلمان باعث شده است که این کشور همواره پذیرای نیروهای کار بینالمللی در تمامی زمینهها باشد. آلمان همچنین امکان مهاجرت نیروهای کار را به این کشور با درنظر گرفتن انواع ویزا فراهم کرده است: ویزای کار، ویزای خوداشتغالی، ویزای جستجوی کار و ویزای آموزش و کارآموزی آوسبیلدونگ از جمله این ویزاها هستند.
قوانین جدید مهاجرت به آلمان در سال 2025
اولین مراحل قانون جدید مهاجرتی آلمان که به منظور جذب راحت تر نیروی کار متخصص از خارج از اتحادیه اروپا تصویب شده است از نوامبر 2023 اجرایی شده است.
تایید این قانون توسط دولت آلمان در جولای 2024 انجام شد. بر اساس اعلام دولت آلمان این قانون قرار است در 3 مرحله به مرحله اجرا برسد. این 3 مرحله شامل براساس زمانبندی زیر خواهد بود:
- نوامبر 2023: در این مرحله بیشتر در زمینه شرایط اخذ کارت آبی آلمان تسهیل صورت گرفته است و متقاضیان بیشتری می توانند نسبت به اخذ بلوکارت آلمان اقدام نمایند.
- مارچ 2024: این مرحله شامل تسهیلاتی برای متقاضیان کار در آلمان می باشد. طبق قانون جدید متقاضیان آسان تر می توانند نسبت به معادلسازی مدارک و دریافت اجازه کار از دولت آلمان اقدام نمایند. در این مرحله تسهیلاتی نیز برای متقاضیان تحصیل در آلمان و دوره های آوسبیلدونگ آلمان در نظر گرفته شده است.
- ژوئن 2024: راه اندازی کارت شانس (فرصت) کاریابی : مرحله اجرایی قانون کارت شانس آلمان در این زمان می باشد. در مطلبی دیگر به طور کامل به شرایط قانون خواهیم پرداخت.
برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟
اولین قدم برای اینکه برای مهاجرت به آلمان اقدام نمایید این است که مناسبترین روش را با توجه به شرایط خود انتخاب نمایید. برای این منظور می بایست شرایط سنی، مدرک تحصیلی، سابقه کاری، بودجه در نظر گرفته شده و همچنین برنامه ریزی شما برای آینده خود را مشخص نمایید.
به عنوان مثال برای فردی که آخرین مدرک تحصیلی اش، دیپلم 12 ساله ایرانی است، بهترین روش مهاجرت تحصیلی یا مهاجرت از طریق آوسبیلدونگ می باشد. چرا که به عنوان مثال برای مهاجرت کاری به آلمان بهتر است حداقل مدرک کارشناسی را دریافت نموده باشید و همچنین سابقه کاری روشن و مشخص مورد نیاز است.
اگر شما دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه های ایران هستید، یکی از انتخاب های شما اقدام برای ویزای کاری آلمان می باشد. برای انتخاب این روش باید پیش نیاز های خاصی مثل سابقه کاری معتبر، مهارت زبانی و تخصص کافی در زمینه کاری خود را ارائه نمایید. روش آسانتر اخذ ویزای تحصیلی آلمان می باشد. این روش احتمال موفقیت بالاتری دارد و برای کسانی که قصد ادامه تحصیل و پس از آن کار در کشور آلمان را دارند بهترین گزینه می باشد.
جهت انتخاب بهترین روش مهاجرت به آلمان با توجه به شرایط خود می توانید از کارشناسان مجرب ویزایار کمک بگیرید.
مهاجرت به آلمان با دریافت پیشنهاد کاری
مهمترین روش برای دریافت ویزای کار آلمان، دریافت پیشنهاد شغلی یا جابآفر (Job Offer) است. در این روش شما درحالیکه هنوز در کشور خود حضور دارید، با کارفرماهای آلمانی و مدیران منابع انسانی در شرکتهای گوناگون آلمانی ارتباط برقرار میکنید تا شرایط شما را برای استخدام ارزیابی کنند.
در صورت موافقت، آنها برای شما یک مدرک با نامه پیشنهاد کاری ارسال میکنند. این مدرک از نظر قانونی قابل پیگیری است و آنها موظف هستند بر اساس تمامی مفاد آن از جمله میزان حقوق و مفاد دیگر، بعد از مهاجرت شما به آلمان، شما را استخدام کنند و بهکار بگیرند. پیشنهاد کاری همچنین مهمترین مدرک مورد درخواست سفارت آلمان برای صدور ویزای کار آلمان است.
دریافت پیشنهاد شغلی و قرارداد کار از شرکت های آلمان، یکی از بهترین روش های مهاجرت به این کشور است.
شرایط و مراحل مهاجرت کاری به آلمان
تمامی اتباع خارجی در صورت داشتن شرایط کار در آلمان میتوانند برای ویزای کار آلمان درخواست دهند.
واجدان شرایط این ویزا بر اساس قوانین اداره مهاجرت آلمان عبارتند از: اتباع خارجی دارای صلاحیتهای شغلی بالا بهویژه محققان با دانش فنی خاص، پرسنل علمی و آموزشی با سمتهای برجسته در کشور مبدا، افرادی که در کشور خود در شرکتها مدیر یا متخصص بودهاند و همچنین فارغالتحصیلان رشتههای مختلف دانشگاهی و افراد دارای مدارک فنیوحرفهای در رشتههای مختلف.
مراحل دریافت ویزای پیشنهاد کاری آلمان عبارتند از:
- جستجوی کار در آلمان و ارتباط با کارفرمایان آلمانی
- ارسال رزومه کاری برای کارفرمایان آلمانی
- دریافت پیشنهاد شغلی (Job Offer)
- گردآوری مدارک مورد نیاز برای ویزای کار آلمان
- گرفتن وقت از سفارت آلمان
- پرداخت هزینه ویزای کار آلمان
- شرکت در مصاحبه
- دریافت ویزای کار آلمان
مدارک مورد نیاز برای ویزای کار آلمان
برای اینکه به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور محل اقامت خود ثابت کنید که از شرایط دریافت ویزای کار آلمان برخوردار هستید باید مدارک مختلفی را به آنها ارائه دهید. این مدارک بخش مهمی از درخواست شما برای ویزای کار آلمان در کنار جلسه مصاحبه ویزا هستند. این مدارک عبارتند از:
- دو فرم درخواست ویزا: کاملا تکمیل شده و امضا شده
- دو عکس گذرنامه
- پاسپورت ملی معتبر
- بیمه سلامت: گواهی بیمه اجباری از طرف کارفرمای آلمانی که از تاریخ استخدام اعتبار دارد؛ همچنین بیمه مسافرتی جداگانه برای بازه زمانی از ورود به آلمان تا شروع کار
- یک قرارداد کاری یا پیشنهاد شغلی الزامآور با جزئیات حقوق سالانه و شرح دقیق شغل در آلمان
- تاییدیه آژانس کار فدرال آلمان (در صورت وجود)
- رزومه: رزومه بهروز شده شما، که نشان دهنده مدارک تحصیلی و تجربه شغلی شما است
- مدرک صلاحیت حرفهای: شامل مدارکی چون: دیپلم، گواهینامه یا هر مدرک دیگر که صلاحیت حرفهای شما را اثبات کند
- انگیزهنامه: متنی که در آن اهداف خود را از مهاجرت نوشتهاید
- گواهی عدم سوءپیشینه
- قبض پرداخت هزینه ویزا: هزینه ویزا برای ویزای طولانیمدت آلمان 75 یورو است
مهاجرت کاری به آلمان از طریق بلوکارت
بلوکارت مدرکی است که با آن اجازه کار در اتحادیه اروپا را به دست خواهید آورد. در واقع افرادی که تابعیت هیچیک از کشورهای اروپایی را ندارند با دریافت بلو کارت میتوانند بهصورت موقت در هرکدام از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ساکن شده و مشغول به کار شوند.
البته بلوکارت آلمان یا هر یک از کشورهای اروپایی تنها به افرادی تعلق میگیرد که در دارای تخصص بوده و در حرفه یا حوزه کاری خود حرفی برای گفتن دارند. اتحادیه اروپا به این افراد فرصت میدهد تا شانس خود را در حرفه تخصصیشان امتحان کرده و از طرفی هم از بهترینها جهان برای پیشرفت صنعت اروپا بهره میبرد. در واقع بلو کارت را میتوان نوعی ویزای کاری نیز نامید.
مراحل مهاجرت کاری با بلوکارت اروپا
مراحل مهاجرت به آلمان از طریق دریافت بلوکارت با شرایط مهاجرت کاری به آلمان مشابه است. به این صورت که شما می بایست ابتدا نسبت به دریافت پیشنهاد کاری (جاب آفر) اقدام نمایید و پس از آن جهت اخذ ویزای کاری آلمان اقدام نمایید. در زیر می توانید مراحل دریافت بلوکارت آلمان را مشاهده نمایید:
- دریافت پیشنهاد کاری (جاب آفر) و عقد قرارداد با کارفرما
- اخذ ویزای کاری آلمان
- حضور در آلمان
- ثبت آدرس معتبر در آلمان و امور مربوط به اقامت
- دریافت کارت آبی از اداره مهاجرت آلمان
مهاجرت به آلمان از طریق ویزای جستجوی کار
اگر در کشور خودتان و با استفاده از ارتباط مبنیبر اینترنت و خطوط تلفن نتوانید در آلمان یک موقعیت کاری مناسب پیدا کنید، دولت آلمان به شما این فرصت را میدهد تا با دریافت ویزای جستجوی کار آلمان (Job Seeker) برای مدت شش ماه به آلمان بیایید و در خود آلمان بهدنبال کار بگردید و درصورتی که در این مدت بتوانید یک قرارداد کاری دریافت کنید، میتوانید برای دریافت ویزای کار آلمان که یکی از انواع ویزای بلند مدت آلمان است اقدام کنید.
ویزای جستجوی کار یا جاب سیکر، یک ویزای 6 ماهه است که دولت آلمان به شما این فرصت را میدهد تا در طی این مدت ششماهه، بتوانید یک قرارداد کاری دریافت کنید.
شرایط دریافت ویزای جستجوی کار آلمان
معیارهایی برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان وجود دارند که عبارتند از: داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از یک دانشگاه آلمانی یا مدرک خارجی معادل آن، داشتن دست کم 5 سال سابقه اشتغال در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی، داشتن مدارکی برای اثبات تملک مالی و داشتن بودجه کافی برای گذراندن دوران اقامت در آلمان با استفاده از ویزای جستجوی کار و داشتن بیمه مسافرتی یا پزشکی برای این دوران.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان
بعد از اینکه اطمینان پیدا کردید واجد شرایط دریافت ویزای جستجوی کار هستید، نوبت به گردآوری مدارک مورد نیاز برای درخواست این ویزا میرسد. شما باید تمامی این مدارک را به سفارت یا کنسولگری آلمان تحویل بدهید. این مدارک عبارتند از:
- پاسپورت معتبر: که در 10 سال گذشته صادر شده و حداقل 12 ماه بعد از بازگشت شما معتبر است
- یک کپی از صفحه اطلاعات پاسپورت شما
- سه عکس پاسپورت بههمراه مشخصات بیومتریک
- نامه انگیزهنامه که در آن هدف از استفاده از ویزای جستجوی کار، نحوه برنامهریزی برای یافتن شغل در آلمان و برنامههای شغلی جایگزین را توضیح میدهید
- مدرک تحصیلی شما: مدرکی مبنیبر صلاحیت علمی از یک دانشگاه آلمانی یا غیر آلمانی و همچنین هر گونه گواهی سابقه کار قبلی
- رزومه دقیق شما
- مدرک تعیین محل اقامت در آلمان
- مدرک اثبات تمکن مالی: برای پوشش هزینههای زمان اقامت شما در آلمان که میتواند انواع این مدارک باشد: نامه تعهد رسمی (Verpflichtungserklärung) توسط اسپانسر ساکن آلمان و مدارک حساب بانکی
- مدارک هویتی مانند شناسنامه و گواهی ازدواج و موارد دیگر (ترجمه شده به زبان آلمانی)
- مدرک بیمه درمانی
مهاجرت تحصیلی به آلمان
کشور آلمان از یک نظام تحصیلات دانشگاهی با سطح قابل قبول جهانی برخوردار است. رشته های مختلف تحصیلی در آلمان ارائه می شود و دانشگاههای این کشور همچنین در دو زمینه رشتههای مهندسی و پزشکی بسیار پیشرو هستند. در ادامه رتبه جهانی برترین دانشگاههای آلمان در سال 2025 را بر اساس اطلاعات سایت معتبر Times Higher Education با هم مرور میکنیم:
- دانشگاه فنی مونیخ (Technische Universität München): رتبه 26 جهانی
- دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ (Ruprecht Karls Universität Heidelberg): رتبه 47 جهانی
- دانشگاه صنعتی کارلسروهه (Karlsruhe Institute of Technology): رتبه 166 جهانی
- دانشگاه مونیخ (Ludwig Maximilians Universität München): رتبه 38 جهانی
- دانشگاه هامبورگ (Universität Hamburg): رتبه 132 جهانی
- دانشگاه شاریته برلین (Charité – Universitätsmedizin Berlin): رتبه 93 جهانی
- دانشگاه بن (Rheinische Friedrich Wilhelms Universität Bonn): رتبه 89 جهانی
- دانشگاه آخن (Rheinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen): رتبه 92 جهانی
- دانشگاه فنی درسدن (Technische Universität Dresden): رتبه 160 جهانی
- دانشگاه توبینگن (Universität Tubingen): رتبه 100 جهانی
- دانشگاه آزاد برلین (Freie Universität Berlin): رتبه 104 جهانی
- دانشگاه فرایبورگ (Universität Freiburg): رتبه 128 جهانی
- دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt Universität zu Berlin): رتبه 84 جهانی
تحصیل در تمامی مقاطع تحصیلی در آلمان در دانشگاه های این کشور ازجمله: کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تنها از طریق دریافت ویزای تحصیلی یا دانشجویی آلمان ممکن است. در صورتی که پس از فارغالتحصیلی بتوانید از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد کاری درافت کنید، ویزای کار آلمان برای شما صادر میشود و بعد از چند سال کار در آلمان میتوانید برای دریافت اقامت دائم آلمان درخواست بدهید.
پیشنهاد مطالعه
تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان، برای همه مقاطع تحصیلی و به هر دو زبان انگلیسی و آلمانی، رایگان و بدون هزینه است.
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان
یکی از مراحل مهم دریافت ویزای تحصیلی آلمان، گردآوری و ارائه مدارک مورد نیاز برای این ویزا است. برای اطمینان از گردآوری تمامی مدارک میتوانید به سایت سفارت آلمان مراجعه کنید و یا درخواست کنید که چک لیست مدارک از طریق ایمیل برای شما ارسال شود. مهمترین این مدارک عبارتند از:
- فرم درخواست ویزا
- تاییدیه پذیرش دانشگاه
- ترجمه رسمی مدارک تحصیلی شما به زبان آلمانی
- مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی (بسته به زبان تحصیل در دانشگاه های آلمان)
- بیمه درمانی با میزان پوشش حداقل 30 هزار یورو
- انگیزهنامه که شامل هدف شما از انتخاب آلمان و دانشگاه مورد نظر برای تحصیل است
- رزومه
- مدارک اثبات تمکن مالی از جمله گواهی بانکی که اثبات میکند شما میتوانید از پس هزینه های زندگی خود در آلمان برآیید. این مبلغ برای سال 2024، معادل با 992 یورو در ماه و یا 11.904 یورو در سال است.
- گذرنامه معتبر که دارای حداقل شش ماه اعتبار پس از برنامهریزی شما برای حضور در آلمان باشد
- عکس پاسپورتی
مهاجرت به آلمان با ویزای تجاری
کشور آلمان یکی از برترین کشورهای دنیا برای تاجران و بازرگانان است. بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا یا آلمانی هستند و یا در آلمان شعبه دارند. تمامی افرادی که بخواهند با اهداف تجاری وارد آلمان شوند باید ویزای تجاری آلمان را دریافت کنند.این روش در واقع به تنهایی به عنوان راهی برای مهاجرت به آلمان نیست اما می تواند زمینه ساز روش های دیگر مهاجرتی مانند مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری باشد.
دریافت ویزای تجاری آلمان راهی برای مهاجرت به این کشور نیست، اما زمینه ساز روش های مهاجرت به این کشور است.
ویزای تجاری آلمان یک ویزای شینگن کوتاهمدت است که به دارنده آن اجازه میدهد تا حداکثر 90 روز در مدت 6 ماه وارد آلمان شوند و در آن اقامت داشته باشند. این ویزا برای افرادی صادر میشود که برای انجام امور تجاری، شرکت در جلسات تجاری، امضای قرارداد و اهداف تجاری دیگر به آلمان میآیند. مهمترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تجاری آلمان عبارتند از:
- فرم درخواست ویزای کوتاهمدت از نوع ویزای تجاری
- دو عکس یکسان که ظرف سه ماه اخیر گرفته شده باشند
- پاسپورت ملی معتبر
- یک کپی از صفحه اطلاعات پاسپورت شما
- بیمه مسافرتی با حداقل پوشش 30 هزار یورو
- بلیط یا مدرک رزرو بلیط سفر
- مدرک اقامت برای کل اقامت شما در منطقه شینگن
- گواهی وضعیت مدنی شامل گواهی ازدواج، تولد فرزندان و گواهی فوت همسر (در صورت وجود)
- مدارک اثبات تمکن مالی شامل مدارکی چون: فیش حقوقی سه ماه گذشته یا قرارداد کاری و در صورت اشتغال آزاد: گواهی مالکیت یا سایر مدارک مالکیت یا صورت حسابهای بانکی شرکت شما در سه ماه قبل
- دعوتنامه از طرف شریک تجاری در آلمان به زبان انگلیسی یا آلمانی؛ با ذکر جزئیات دعوت، تاریخها، اهداف سفر و برنامه دقیق جلسات کاری یا آموزشی
- برنامه دقیق جلسات کاری شما (فقط برای اقامت بیش از 30 روز)
مهاجرت به آلمان با ویزای پیوست به خانواده
ویزای پیوست، ویزای الحاق خانواده یا ویزای پیوست خانواده (Family Reunion Visa to Join a Relative or a Partner) یکی از ویزاهای محبوب آلمان است. با توجه به تعداد بسیار زیاد ایرانیان ساکن آلمان که در حدود 400 تا 500 هزار نفر تخمین زده شدهاند، بسیاری از اعضای خانواده این افراد، با استفاده از ویزای پیوست و با دریافت دعوتنامه از سوی فرد مقیم در آلمان میتوانند به آلمان مهاجرت کنند.
افرادی که میتوانند از ویزای پیوست خانواده استفاده کنند
دولت آلمان از ایده تشکیل دوباره کانون گرم خانواده در آلمان حمایت میکند. تضمین قانونی این حمایت در شکل تعریف، تصویب و صدور نوعی از ویزای بلند مدت با نام ویزای پیوست به خانواده آلمان شکل گرفته است. افرادی که میتوانند از این ویزا درصورت برخورداری برخی شرایط برای مهاجرت به آلمان استفاده کنند عبارتند از:
- همسر فرد مقیم در آلمان: در صورتی که ازدواج بهصورت رسمی انجام شده باشد و مدارک قابل اثبات وجود داشته باشد، زن یا مرد ساکن آلمان میتواند شریک زندگی خود را به آلمان دعوت کند
- فرزند فرد مقیم در آلمان: والدین مقیم در آلمان میتوانند فرزندان خود را با استفاده از ویزای پیوست آلمان به آلمان انتقال دهند. داشتن حق حضانت و متاهل نبودن فرزند از شرایط برخورداری از این نوع ویزا است
- والدین فرد مقیم در آلمان: اگر کودک خردسال شما در آلمان مقیم باشد و شما از حق حضانت او برخوردار باشید میتوانید با استفاده از ویزای پیوست به آلمان مهاجرت کنید. همچنین افراد مقیم در آلمان میتوانند برای پدر و مادر خود در ایران برای مهاجرت و دریافت ویزای پیوست آلمان، دعوننامه ارسال کنند
- سایر بستگان فرد مقیم در آلمان: برخی از بستگان فرد مقیم در آلمان مانند: پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر، برادر، عمه، خواهرزاده، برادرزاده و پسر عمو میتوانند از ظرفیتهای ویزای پیوست آلمان برای مهاجرت به این کشور استفاده کنند. البته برای ایرانیان این روش درحال حاضر امکان پذیر نمی باشد. اما بستگان می توانند با ارائه دعوتنامه ویزای ملاقات آلمان را دریافت نمایند.
ویزای پیوست آلمان عموماً شامل همسر و فرزند زیر 18 سال متقاضی میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پیوست به خانواده آلمان
در صورتی که از سوی یکی از بستگان مقیم شما در آلمان برای شما دعوتنامه ارسال شده باشد و اطمینان دارید که واجد شرایط دریافت این ویزا هستید باید مدارک مورد نیاز برای دریافت این ویزا را گردآوری کنید. مهمترین موارد این مدارک عبارتند از:
- گذرنامه متقاضی ویزا
- دو فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- دو عکس یکسان پاسپورتی
- ترجمه آلمانی مدارک شناسایی فرد متقاضی و افراد متقاضی ویزای پیوست
- بلیط سفر یا مدرک رزرو بلیط
- بیمه درمانی مسافرتی
- مدارک اثبات تمکن مالی فرد مقیم آلمان یا فرد متقاضی ویزا
- مدارک محل اقامت در آلمان
- مدرک زبان آلمانی با سطح دست کم a1
مهاجرت به آلمان با ویزای تقاضای تحصیل
یکی از ویزاهای جالب توجه آلمان ویزای تقاضای تحصیل (Student Applicant Visa) است. این ویزا برای کسانی صادر میشود که متقاضی تحصیلات تکمیلی مانند تحصیلات دانشگاهی در آلمان هستند، بهعنوان متقاضی در موسسه آموزشی مورد نظر در آلمان تایید شدهاند، دارای شانس پذیرش از نظر رزومه و مدارک هستند، اما به هردلیل هنوز بهطور رسمی برای ثبت نام در دانشگاه یا دوره تحصیلی مورد نظر پذیرفته نشدهاند.
این افراد میتوانند برای انجام امور پذیرش خود در دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر، از ویزای تقاضای تحصیل استفاده کنند. موسسات ایالتی، دولتی و موسسات آموزش عالی از جمله مراکزی هستند که در این ویزا دارای اعتبار بهشمار میآیند. انواع امور تحصیلی که ویزای تقاضای تحصیل برای آنها صادر میشود عبارتند از:
- تحصیلات دانشگاهی تماموقت
- دورههای آمادگی زبان آلمانی
- تحصیل در کالج های آلمان (Studienkolleg): دورهای که افراد خارجی باید قبل از شرکت در آزمون “Feststellungsprüfung” برای به رسمیت شناختن دیپلم پیشدانشگاهی خارجی خود بگذارنند
- دوره پروپادوتیک (propaedeutic): دیپلم پروپادوتیک مدرکی است که برای گذراندن موفقیتآمیز سال اول تحصیل در دانشگاه داده میشود و مورد پذیرش بسیاری از موسسات است
- برخی دورههای کارآموزی
به دارندگان ویزای تقاضای تحصیل یک ویزای سهماهه و قابل تمدید برای شش ماه دیگر داده میشود تا شرایط پذیرش در موسسه آموزشی مورد نظر را فراهم کنند. سپس در صورت پذیرش، ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی برای آنها صادر میشود.
البته که این نوع ویزا درحال حاضر از کشور ایران قابل دریافت نیست.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تقاضای تحصیل
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تقاضای تحصیل با توجه به موسسه آموزشی که به دنبال دریافت پذیرش آن هستید کمی متفاوت است. همچنین شما باید در مورد مدارک مورد نیاز از سفارت آلمان در ایران یا موسسات مهاجرتی در مورد چک لیست مدارک مشاوره بگیرید. برخی از مهمترین مدارک اخذ این ویزا عبارتند از:
- دو فرم درخواست ویزا
- دو عکس گذرنامه مشابه
- مدارک اثبات دورنمای پذیرش در دوره تحصیلی
- نامه پذیرش از دانشگاه: تایید درخواست شما برای تحصیل و مکان پیشنهادی برای تحصیل
- نامه رسمی رزرو مکان در یک برنامه تحصیلی؛ صادر شده توسط دانشگاه
- تاییدیه درخواست: معمولا یک ایمیل از دانشگاه، تایید ارسال موفقیتآمیز درخواست برای تحصیل، یا: گواهی دانشگاه یا ارائهدهنده دورههای مقدماتی، مبنیبر اینکه حضور شخصی متقاضی تحصیل برای تصمیمگیری در مورد پذیرش او ضرورت دارد و فرد متقاضی دارای شانس پذیرفته شدن است
- گواهی ثبت نام در یک کالج تحصیلی “Studienkolleg” یا گواهی پذیرش در دوره مقدماتی؛ “دورههای پروپادوتیک” یا نامه تایید ثبت نام در دوره زبان آلمانی (شامل حداقل 18 ساعت آموزش در هفته)
- مدرکی مبنی بر تسلط کافی به زبان آلمانی یا زبان انگلیسی که بسته به مورد تحصیل، متفاوت است
- اثبات تمکن مالی به مبلغ 12,324 یورو در سال یا گواهی اعطای بورس تحصیلی
- تعهدنامه “Verpflichtungserklärung” توسط شخصی که میزبان شما در آلمان است
- نامه رسمی مرخصی: صادر شده توسط کارفرما (برای متقاضی شاغل)
- رزومه تحصیلی
- مدرک تحصیلی پیشین
- گواهی بیمه درمانی برای کل مدت اقامت در آلمان
- گذرنامه معتبر
- مدرک پرداخت هزینه ویزا به مبلغ 75 یورو + 30 یورو هزینه خدمات شرکت ویزامتریک
- مدرک محل اقامت برای کل مدت اقامت
مهاجرت به آلمان با ویزای فریلنسری
ویزای فریلنسر آلمان (Freiberufler) نوعی ویزای خوداشتغالی آلمان است. فریلنسری نوعی خود اشتغالی با استفاده از ظرفیتهای اینترنت و فناوریهای جدید است که استقلال بیشتری را در کسبوکار موجب میشود و بوروکراسی کمتری دارد. با کار بهعنوان یک فریلنسر، شما رئیس خود هستید؛ انعطافپذیری زیادی در روزها و ساعات کاری وجود دارد و شما در انتخاب مشتریان و پروژههایی برای کار انتخاب کنید، آزاد هستید.
نکته مهم برای امکان دریافت ویزای فریلنسری آلمان این است که تحقیق کنید و ببینید حرفهای که درنظر گرفتهاید در آلمان در گروه حرفه آزاد “Freibe Berufe” قرار میگیرد یا نه. اگر جزو این گروه قرار بگیرد شما بهعنوان یک فریلنسر “Freiberufle” شناخته میشوید. اما اگر شغل شما بهعنوان یک حرفه تجاری ذکر شده باشد، شما فقط میتوانید یک تاجر “Gewerbe” باشید و واجد دریافت ویزای فریلسنری آلمان نخواهید بود.
مهاجرت به آلمان برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت
کشور آلمان مقصدی مناسب برای سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت است. ثبت شرکت در آلمان به معنای ثبت شرکت در قلب اقتصاد اروپا، دسترسی به برترین و بزرگترین بازارهای جهانی و امکان ارتباط آسان با برترین برندها در دنیا است. یکی از مزایای این روش مهاجرتی این است که ثبت شرکت در آلمان با سرمایه کم نیز ممکن است اما باید طرح تجاری شما از نظر اقتصادی توجیهپذیر باشد، برای شما و دولت آلمان، سوددهی مناسب داشته باشد و فعالیت تجاری یا بازرگانی شما مورد تایید اتاق بازرگانی آلمان باشد.
مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ
ویزای آموزش/کارآموزی آلمان، که با نام ویزای آوسبیلدونگ آلمان نیز شناخته میشود، در حقیقت یک امکان مهاجرتی برای دریافت نوع ویژهای از خدمات آموزشی است که عموما به استخدام در شرکتهای آلمانی بعد از پایان دوره ختم میشود. ویزای آوسبیلدونگ آلمان بهموازات ویزای دانشجویی آلمان عمل میکند، با این تفاوت که خدمات آموزشی آن ارتباطی با نظام آموزش دانشگاهی ندارد بلکه مبتنیبر یک نظام آموزشی مبتنی بر مشاغلی به نام آوسبیلدونگ است.
برای درک بهتر این سیستم باید بگوییم تا حدودی به نظام آموزش فنیوحرفهای در کشور خودمان شباهت دارد. در دوره آوسبیلدونگ ۳۳۰ رشته وجود دارد که به تعداد مشاغل تحت پوشش این دوره هستند. مشاغلی مانند: پرستاری سالمندان، نجاری، توسعه نرمافزار، نقاشی، لولهکشی، خدمات هتل یا آشپزی.
شرایط دریافت آوسبیلدونگ آلمان
اگر قصد ثبت نام در یک دوره آوسبیلدونگ در آلمان را دارید، قبل از سفر به این کشور باید چند نکته را از خود بپرسید، مثلا آیا واجد شرایط شرکت در دوره کارآموزی/آموزش هستید و آیا واجد دریافت این نوع از ویزا نیاز هستید یا نه؟
همه علاقهمندان صرف نظر از سن، جنسیت و عقاید مذهبی میتوانند در رشته مورد علاقه خود، دوره کارآموزی یا آموزش حرفهای را در آلمان بگذرانند. شرایط لازم برای انجام کارآموزی، به شرکت یا موسسه ارائهدهنده دوره کارآموزی بستگی دارد. معمولا برای این دوره رایگان، حقوق هم دریافت میکنید! چیزی در حدود ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو در ماه البته بدون کسر مالیات. برخی از شرایط عمومی این نوع از ویزا را با هم مرور میکنیم:
- داشتن مدرک پایان تحصیلات متوسطه در ایران
- علاقه به شرکت در دورههای آوسبیلدونگ و اشتغال بعد از تحصیل در شرکتهای آلمانی
- تسلط نسبی به زبان آلمانی با سطحی در حدود B2
- یافتن یک موقعیت کارآموزی در یک شرکت آلمانی یا یک موقعیت آموزشی در یک موسسه ارائهدهنده این نوع خدمات آموزشی و دریافت نامه پذیرش
پیشنهاد مطالعه
شرط سنی مهاجرت به آلمان
اگرچه محدودیت سنی خاصی وجود ندارد اما افراد زیر ۴۰ سال شانس بیشتری برای مهاجرت کاری یا تحصیلی(مقطع دکتری) دارند. تیم مشاوره ویزایار وضعیت شما را ارزیابی کرده و بهترین گزینه را با توجه به شرایط شما پیشنهاد میدهد.
شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان
افرادی که موفق به دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان میشوند، به راحتی میتوانند برای ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنند. هرچند که شرایط سنی تحصیل در آلمان به صورت رسمی محدودیتی ندارد، اما متقاضیانی که در بازههای سنی زیر قرار دارند معمولاً شانس بیشتری برای اخذ ویزای تحصیلی خواهند داشت:
- مقطع کالج: 18 تا 22 سال
- مقطع کارشناسی: 19 تا 25 سال
- مقطع کارشناسی ارشد: 22 تا 35 سال
- مقطع دکترا: 25 تا 40 سال یا بیشتر
شرایط سنی مهاجرت کاری به آلمان
اگر قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارید، آگاهی از شرایط سنی میتواند شانس شما برای موفقیت را افزایش دهد. در ادامه به بررسی دو مسیر اصلی برای مهاجرت کاری به این کشور، یعنی ویزای جاب آفر و ویزای جستجوی کار میپردازیم:
شرط سنی مهاجرت کاری از طریق جاب آفر:
برای دریافت ویزای جاب آفر آلمان، بهترین بازه سنی بین 25 تا 40 سالگی است. دلیل این امر آن است که کارفرمایان آلمانی اغلب به دنبال نیروهای جوانتری هستند که توانایی کار در بازههای زمانی طولانیتری را داشته باشند. هرچند به صورت رسمی هیچ محدودیت سنی برای این ویزا وجود ندارد، اما برای افراد بالای 45 سال شانس موفقیت بسیار کاهش مییابد.
شرط سنی مهاجرت کاری از طریق ویزای جستجوی کار (جاب سیکر):
برای ویزای جستجوی کار نیز محدودیت سنی دقیقی وجود ندارد. متقاضیان باید کمتر از 45 سال سن داشته باشند و سن آنها نباید از 67 سالگی (سن بازنشستگی در آلمان) تجاوز کند. بهترین سن برای اقدام برای این نوع ویزا 25 تا 40 سالگی است؛ زیرا پس از این بازه، دریافت ویزا بهمراتب دشوارتر خواهد بود.
شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ
بهترین سن مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ تا 25 سال است اما در سنین بالاتر هم اگر شرایط لازم را داشته باشید امکان اقدام وجود دارد.
شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق ویزای پیوست
مهاجرت به آلمان از طریق ویزای پیوست (ویزای همراه) از جمله روشهایی است که محدودیت سنی ندارد و افراد در هر سن و سالی میتوانند برای این ویزا اقدام کنند.
راحتترین راه مهاجرت به آلمان
راحتترین راه مهاجرت به آلمان به عوامل مختلفی مانند سطح زبان، سابقه شغلی، تحصیلات و میزان سرمایه بستگی دارد اما به طور کلی، اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای آلمان یکی از سریعترین و کارآمدترین مسیرها محسوب میشود.
دانشگاههای آلمان با هزینههای پایین تحصیلی، بهویژه در دانشگاههای دولتی و امکان تبدیل ویزای تحصیلی به کاری، گزینهای ایدهآل برای مهاجران است. ویزایار با ارائه مشاوره حرفهای و خدمات کامل، شما را در این مسیر همراهی میکند تا تجربهای ساده و موفق داشته باشید.
هزینههای مهاجرت به آلمان
هزینههای مهاجرت به آلمان شامل مراحل مختلفی از جمله دریافت ویزا، ترجمه و لگال مدارک، بلیط سفر و هزینههای اولیه زندگی میشود. به طور متوسط، هزینه صدور ویزا و ویزامتریک حدود 105 یورو است، و پس از ورود، هزینههای زندگی در آلمان حدود 900 تا 1200 یورو می باشد که با توجه به شهر محل زندگی این مبلغ متفاوت است.
برای صرفهجویی در زمان و هزینهها، ویزایار با ارائه برنامه مالی دقیق و پشتیبانی در تمامی مراحل، شما را در مدیریت بهتر این فرآیند یاری میکند. با ما تماس بگیرید و از خدمات حرفهای ما بهرهمند شوید!
شرایط کار در آلمان برای ایرانیان بهتر است یا کانادا؟
بازار کار آلمان برای ایرانیان با فرصتهای شغلی متنوع و اقتصاد قدرتمند، گزینهای ایدهآل برای مهاجرت کاری یا کار حین تحصیل است. این کشور با نرخ پایین بیکاری، بهویژه در بخشهای مهندسی، فناوری و بهداشت و درمان، به مهاجران متخصص نیاز دارد و قوانین مهاجرتی آن، نسبتاً سادهتر است.
در مقابل، کانادا با وجود اینکه زبان انگلیسی زبان رایج است، سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهتری دارد و بازار کار آن در برخی حوزهها اشباع شده است. ویزایار با ارائه راهنماییهای حرفهای، شما را در انتخاب بهترین مسیر برای آینده شغلیتان همراهی میکند.
بهترین شهرهای آلمان برای کار و زندگی
مردم آلمان و مهاجرانی که به این کشور مهاجرت کردهاند، از بالاترین کیفیت زندگی در سراسر جهان برخوردار هستند و هزینه زندگی آنها نیز نسبتا مقرونبهصرفه است. در نظرسنجی کیفیت زندگی مرسر(Mercer) در سال 2018، که یک نظرسنجی سالانه است و 231 شهر را در سراسر جهان پوشش میدهد، هفت شهر آلمان در گروه 30 شهر برتر جهان از نظر کیفیت زندگی رتبهبندی شدند. در این نظرسنجی 3 شهر مونیخ، دوسلدورف و فرانکفورت نیز در ردیف 10 شهر برتر قرار گرفتند.
در بررسی شهرهای آلمان از نظر زیرساخت با در نظر گرفتن مواردی چون: کیفیت حملونقل عمومی، میزان تراکم ترافیک و نزدیکی به فرودگاهها و کیفیت خدمات آنها، چهار شهر در فهرست 10 شهر برتر دنیا قرار دارند. اما با وجود شهرهای بسیار زیادی که میتوانید یکی از آنها را برای کار و زندگی انتخاب کنید، کدام شهرها برای مهاجرات بهتر هستند؟ این شهرها را با هم بررسی میکنیم.
7 شهر آلمان، جز 30 شهر برتر دنیا از لحاظ کیفیت زندگی قرار دارد و در این بین، شهرهای مونیخ، دوسلدورف و فرانکفورت در صدر این لیست قرار دارند.
برلین؛ شهر محبوب مهاجران
برلین به عنوان پایتخت و بزرگترین شهر آلمان، دارای فرهنگی پرجنبوجوش و جمعیتی رو به رشد بالغبر 3.7 میلیون نفر است. این کشور بیشترین جمعیت مهاجران را از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، ایتالیا و ترکیه در خود جای داده است. برلین نخستین پایتخت در دنیای اروپای مدرن است و شرکتهای جهانی مانند فولکس واگن، فایزر و SAP در این شهر حضور دارند. با چنین فرصتهایی، برلین برای مهاجرانی که به دنبال مشاغلی در حوزههای علم و فناوری هستند، گزینهای بینظیر است.
مونیخ؛ انتخاب عاقلانهای برای زندگی
مونیخ یک پایتخت فرهنگی با جمعیت 1.5 میلیون نفر است. شعبه مرکزی شرکتهای بزرگ جهانی از جمله BMS، زیمنس، آلیانتس، MAN، Linde و MunichRE در این شهر قرار دارند. حدود 37.7 درصد از جمعیت مونیخ را افرادی از کشورهای دیگر تشکیل میدهند. با زندگی در مونیخ، یک صندلی در ردیف اول در جشنواره معروف اکتبر این شهر نیز خواهید داشت. جشنوارهای با میلیونها بازدیدکننده از سراسر دنیا.
فرانکفورت؛ شهری مهربان با مهاجران
فرانکفورت بهعنوان پنجمین شهر بزرگ آلمان، یک شهر جهانی آلفا است. شهر جهانی یا شهر آلفا به شهری گفته میشود که نقش مهمی در نظام اقتصادی جهانی دارد. بانک مرکزی اروپا، بانک فدرال آلمان، بورس اوراق بهادار فرانکفورت و دویچه بانک بعضی از مراکز برتر اقتصادی در فرانکفورت هستند. این شهر گزینه مناسبی برای مهاجرانی است که به دنبال مشاغلی در حوزه بانکداری و خدمات مالی هستند. همچنین فرانکفورت با جمعیتی در حدود 735 هزار نفر یک شهر ایدهآل برای مهاجرانی است که به ازدحام بیش از حد علاقهای ندارند.
شهرهای دیگر محبوب مهاجران
اگر میخواهید در شهری زندگی کنید که شرکتهای پورشه و بیامو در ان قرار دارند، لایپزیگ را انتخاب کنید. شهر اشتوتگارت مملو از مشاغل صنعتی با فناوری پیشرفته است. این شهر همچنین از بالاترین تراکم سازمانهای علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی در سراسر آلمان برخوردار است. کلن مرکز رسانه و خلاقیت آلمان است. هامبورگ دومین شهر بزرگ آلمان، مقصدی محبوب برای گردشگران از سراسر جهان و خانه بسیاری از تیمهای ورزشی آلمان است.
آلمان یا کانادا ؟ کدام کشور برای مهاجرت ایرانیان بهتر است؟
هر دو کشور گزینههای عالی برای مهاجرت هستند، اما انتخاب نهایی بستگی به اهداف و چشم اندازهای متقاضی دارد. آلمان با اقتصاد قوی و فرصتهای شغلی در صنایع پیشرفته گزینه جذابی است، در حالی که کانادا با سیاست های مهاجرتی سخت گیر و بازار کار نامناسب شناخته میشود. مشاوران حرفهای ویزایار با بررسی شرایط شما، بهترین مسیر مهاجرتی را پیشنهاد میدهند. همین حالا از خدمات رایگان مشاوره ما بهرهمند شوید و مسیر زندگی جدید خود را آغاز کنید!
چگونه شغل مناسب در آلمان پیدا کنیم؟ منابع و روشها
پیدا کردن شغل در آلمان نیازمند برنامهریزی دقیق و استفاده از منابع معتبر است. شما میتوانید با استفاده از وبسایتهای کاریابی و شبکهسازی حرفهای، به فرصتهای شغلی مناسب دست پیدا کنید. ایجاد یک رزومه مطابق با استانداردهای آلمان و ارسال درخواستهای شغلی به شرکتهای معتبر از قدمهای اصلی در این مسیر است. بسیاری از کارفرمایان آلمانی از پلتفرمهای آنلاین برای جذب نیروی کار استفاده میکنند.
وبسایتهای معتبر کاریابی در آلمان:
معتبرترین سایت های کاریابی در آلمان عبارتند از:
- StepStone
- Indeed Germany
- Monster Germany
- Glassdoor Germany
- Jobbörse (سایت رسمی آژانس کار آلمان)
- EURES (پورتال اروپا برای جستجوی کار)
مجموعه مهاجرتی ویزایار با ارائه خدمات تخصصی در آمادهسازی مدارک و جستجوی شغل، شما را در این مسیر همراهی میکند.
اجازه اقامت برای مهاجرت به آلمان
اجازه اقامت در آلمان با توجه به روشی که اقدام نموده اید برای شما صادر می شود. وقتی به قصد مهاجرت به آلمان وارد این کشور می شوید معمولا ابتدا مجوز اقامت موقت برای شما صادر می شود. کارت اقامت دریافتی دارای اعتبار معینی است.
به طور مثال افرادی که به قصد تحصیل وارد آلمان می شوند، کارت اقامت موقت یک یا دو ساله دریافت می کنند. البته این نوع اقامت درصورتیکه شرایط فرد تغییری نکرده باشد قابل تمدید است.
اقامت موقت قابل تمدید به اقامت دائم آلمان می باشد. معمولا افراد پس از 3 تا 5 سال کار و پرداخت مالیات با تایید دولت آلمان می توانند نسبت به اخذ اقامت دائم آلمان اقدام نمایند.
اجازه اقامت موقت آلمان
همانطور که از اسم این نوع اقامت پیداست، این نوع اقامت به افرادی که به قصد خاصی وارد آلمان شده اند و شرایط قانونی را دارا می باشند اعطا می شود. این اقامت تا زمانی که فرد شرایط قانونی را داشته باشد قابل تمدید است.
این نوع مجوز اقامت معمولا به افرادی که با هدف های زیر وارد آلمان شده اند اعطا می شود:
- تحصیل در آلمان
- کار در آلمان
- پیوست به خانواده
- آوسبیلدونگ
- دوره زبان
- تحقیقات
اجازه اقامت دائم آلمان
اقامت دائم آلمان مجوزی است که به منظور اقامت نامحدود فرد در آلمان صادر می شود.
مجوز اقامت دائم آلمان معمولا به دارندگان اجازه اقامت موقت آلمان پس از آنکه 3 تا 5 سال مالیات و حق بیمه تعیین شده را پرداخت و همچنین مهارت زبان آلمانی مورد نیاز را کسب نمودند، اعطا می شود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت اجازه اقامت آلمان
جهت دریافت اجازه اقامت معمولا می بایست با دریافت وقت قبلی به اداره خارجی های مربوط به شهر خود با آماده کردن مدارک زیر مراجعه نمایید:
- مجوز قبلی ورود یا اقامت در آلمان
- گواهی ثبت آدرس معتبر
- بیمه سلامت معتبر
- گواهی حساب بانکی
- اپلیکیشن فرم مربوط
- باقی مدارک مربوط به هدف اقامت
بهترین وکیل مهاجرت به آلمان در تهران
اگر به دنبال بهترین وکیل مهاجرت به آلمان در تهران هستید، انتخاب وکیلی با تجربه و تخصص در پروندههای مهاجرتی آلمان میتواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد. یک وکیل حرفهای علاوه بر آگاهی از قوانین مهاجرتی آلمان، در مراحل آمادهسازی مدارک و ارائه مشاوره حقوقی به شما کمک خواهد کرد.
داشتن وکیل متخصص میتواند مسیر مهاجرت شما را کوتاهتر، مطمئنتر و سریع تر کند. تیم حقوقی ویزایار با بیش از 10 سال سابقه موفق در پروندههای مهاجرتی، همراه شماست. برای شروع، یک تماس کافیست!
مهاجرت آسان و موفق به آلمان با خدمات ویزایار
کشور آلمان یکی از محبوبترین مقصدهای مهاجرتی ایرانیان است و سالانه هزاران ایرانی موفق به کسب انواع ویزاهای آلمان میشوند. همین موضوع باعث شده است سفارت آلمان یکی از پرازدحامترین سفارتخانهها در ایران باشد. این یعنی گرفتن نوبت از سفارت آلمان برای مصاحبه و تایید مدارک کاری بسیار دشوار است. اما با خدمات موسسه مهاجرتی ویزایار جایی برای نگرانی وجود ندارد.
موسسه مهاجرتی ویزایار یکی از موسسات مهاجرتی با سابقه و فعال در ایران با تخصص بر امور مهاجرت به آلمان است. ما میتوانیم از نخستین قدمهای شما یعنی برنامهریزی برای مهاجرت خدمات مشاوره خود را به شما ارائه دهیم تا بتوانید بهترین روش مهاجرتی را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید.
مشاوران ما در ویزایار به شما کمک کنند تا بتوانید امور مهاجرتی خود را در کمترین زمان ممکن پیش ببرید. وکلای مهاجرتی ویزایار تا موفقیت پرونده مهاجرتی با شما قدم به قدم همراه خواهند بود. برای دریافت خدمات مهاجرتی از ویزایار کافی است که همین الان از طریق سایت یا امکانات دیگر ارتباط با ویزایار از جمله ایمیل، خطوط تلفن و شبکههای اجتماعی با ما ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول درباره مهاجرت به آلمان
روشهای متعددی برای مهاجرت به آلمان وجود دارند که برای انتخاب روشی که با نیازها و امکانات شما سازگاری داشته باشد باید درباره آنها تحقیق کنید و مشاوره بگیرید تا بتوانید بهترین روش را انتخاب کنید. در ادامه به بررسی چند پرسش و پاسخ در این زمینه می پردازیم.
چرا مهاجرت به آلمان انتخابی مناسب است؟
آبوهوای معتدل، وجود فرصتهای شغلی بسیار، اقتصاد پیشرفته، دانشگاههایی با رتبه بالا و استانداردهای مناسب زندگی آلمان را به مقصدی جذاب برای متقاضیان ایرانی مهاجرت تبدیل کرده است.
چه روشهایی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد؟
مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت از طریق کارآفرینی و فعالیتهای فریلنسری، مهاجرت از طریق ازدواج و مهاجرت از طریق تولد از متداولترین روشهای مهاجرت به آلمان هستند.
مخارج مهاجرت به آلمان شامل چه هزینههایی میشود؟
هزینه درخواست ویزا، هزینه ترجمه رسمی مدارک، هزینه ارزشیابی اموال، هزینه آزمایشهای پزشکی و هزینه بلیط هواپیما بعضی از مهمترین هزینههای این مهاجرت هستند.
چه میزان تسلط بر چه زبان مورد نیاز است؟
آزمون رسمی زبان آلمانی و در صورت نیاز به مدرک زبان انگلیسی، مدرک آزمونهای تافل یا آیلتس. نوع زبان، نوع مدرک و نمره یا سطح مدرک بستگی به روش مهاجرتی، نوع ویزا و موسسه، مرکز، شرکت یا دانشگاه مرتبط با موضوع مهاجرتی شما در آلمان دارد.
دریافت اقامت دائم آلمان بعد از چه مدتی ممکن است؟
درصورتی که واجد شرایط باشید بین ۳ تا ۵ سال.
مدارک عمومی مهاجرت به آلمان چه مدارکی هستند؟
انواع مدارک هویتی مانند شناسنامه، گذرنامه، عقدنامه، مدارک اثبات تمکن مالی از صورت دارایی و اموال و فیشهای حقوق، سوابق تحصیلی یا کاری یا هردو، گواهی سوءپیشینه، بیمه مسافرتی و آزمایشهای پزشکی از مهمترین مدارک مورد درخواست هستند.
چگونه برای ویزای آلمان اقدام کنیم؟
روش مهاجرتی خود را انتخاب کنید، با کمک مشاوران و وکلای مهاجرتی ویزایار برنامه مهاجرتی خود را بنویسید، مدارک مورد نیاز را گردآوری کنید و از طریق سفارت آلمان در خیابان فردوسی تهران برای دریافت ویزای مورد نظر خود درخواست بدهید.
سلام وقت شما بخیر؛
من 28 ساله هستم، مدرک فوق لیسانس ادبیات انگلیسی دارم و مدرک زبان آلمانی هم دارم اما معدلم پایینه. میخواستم بدونم با این شرایط میتونم از دانشگاه های دولتی آلمان پذیرش بگیرم؟
علیرضای عزیز سلام
درصورت داشتن مدرک زبان انگلیسی و آلمانی معتبر، شانس خوبی برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های دولتی آلمان خواهید داشت.
موفق باشید.
برای مهاجرت تحصیلی به آلمان با مدرک زبان انگلیسی هم میشه اقدام کرد یا حتما مدرک زبان آلمانی لازمه؟
سلام محمدعلی عزیز
درصورتی که کورس دانشگاهی شما تماما به زبان انگلیسی باشد، نیازی به ارائه مدرک زبان آلمانی نخواهید داشت.
اما بعضی از کورس های انگلیسی هستند که نیاز به دانش زبان آلمانی در سطح A1 یا A2 دارند که در زمان اپلای و دریافت پذیرش، از این موضوع مطلع خواهید شد.
موفق باشید.
سلام. برای مهاجرت به آلمان حتما تمکن مالی لازمه؟ شرایطی وجود داره که بدون تمکن مالی امکان مهاجرت باشه؟
آروین عزیز سلام
درصورتی که شما دارای بورسیه باشید و یا مطابق با قرارداد کاری حقوق دریافت کنید، نیازی به ارائه تمکن مالی نخواهید داشت. البته دریافتی خالص ماهانه شما باید حداقل 1000 یورو باشد.
موفق باشید.
آیا برای مهاجرت تحصیلی به آلمان محدودیت سنی وجود دارد؟
سلام مه لقای عزیز
برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان، محدودیت سنی وجود ندارد، ولی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، محدودیت هایی وجود دارد.
موفق باشید.
سلام، آیا مهاجرت به المان از طریق سرمایه گذاری شرط حضور در آلمان را دارد یا خیر؟
سلام سجاد عزیز
برای گرفتن هر نوع اقامتی در آلمان، متقاضی باید بین 6 تا 9 ماه در سال را حداقل در این کشور اقامت داشته باشد.
موفق باشید.
برای گرفتن اقامت آلمان چندسال باید در آلمان اقامت داشته باشیم؟
سلام دوست عزیز،
حداقل 3 تا 5 سال باید در آلمان اقامت داشته باشید، همچنین می توانید مقاله اقامت پس از تحصیل در آلمان را مطالعه کنید.
وقت بخیر، میخواستم بپرسم دریافت فاند برای کالج چقدر ممکنه؟
سلام دوست عزیز،
به صورت کلی دریافت فاند برای مقطع کالج بسیار دور از ذهن است.
شما برای لگال مدارک هم اقدامی دارید؟؟؟
سلام دوست عزیز،
بله برای لگال مدارک هم ما خدمات داریم. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و نیز مقاله وقت تایید مدارک سفارت آلمان را مطالعه کنید.
شما با مدرک دیپلم هم پذیرش میگیرید؟
سلام دوست عزیز،
بله با مدرک دیپلم هم امکان تحصیل در آلمان است. توصیه میکنیم مقاله تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم را مطالعه کنید.
سلام. به زبان انگلیسی هم میشه در آلمان تحصیل کرد؟
سلام دوست عزیز،
بله امکان تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان است.
سلام وقت بخیر،
شما برای ایتالیا هم اقدام میکنید؟
سلام دوست عزیز،
خیر ما برای ایتالیا فعلا اقدامی نداریم.
سلام ،میخواستم بپرسم مهاجرت به آلمان از روش کاری بهتر و راحت تر هست یا تحصیلی؟
سلام دوست عزیز
برای پیدا کردن بهترین روش مهاجرت به آلمان این فرم را پر کنید. ما کمتر از 24 ساعت شرایط شما را مورد بررسی قرار می دهیم و با توجه به جزئیات پرونده شما بهترین روش را به پیش روی شما می گذاریم.
سلام و وقت بخیر
مهاجرت به آلمان از طریق آسبیلدونگ به چه صورت هست؟
سلام دوست عزیز
برای کسب اطلاعات بیشتر صفحه دوره آوسبیلدونگ آلمان را مطالعه کنید. همچنین میتوانید این فرم را پر کنید تا وکلای ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند
سلام من پسرم 19 سالسشه برای کالج های آلمان میتونه اقدام کنه؟
سلام و وقت بخیر. بله اگه شرایط لازم را داشته باشند میتوانند برای کالج های آلمان اقدام کنند. شما میتوانید فرم ارزیابی را کامل کنید تا شرایط شما به صورت دقیق توسط وکلای ما بررسی شود.
سلام. من 28 سالمه لیسانس برق دارم، میخواستم بدونم بهترین روش مهاجرت به آلمان برای من چیه؟
سلام دوست عزیز. برای پیدا کردن بهترین روش مهاجرت به آلمان این فرم را پر کنید. ما کمتر از 24 ساعت با شما تماس میگیریم و با توجه به جزئیات پرونده شما بهترین روش را به پیش روی شما می گذاریم.
سلام وقت بخیر.برای ویزای تحصیلی آلمان محدودیت سنی وجود داره؟
سلام دوست عزیز. هر مقطع تحصیلی در آلمان شرایط سنی متفاوتی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید ویزای تحصیلی آلمان را مطالعه کنید. همچنین می توانید فرم ارزیابی را پر کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و با توجه به شرایط خاص شما اطلاعات دقیقی به شما ارائه کنند.
سلام میخاستم المان بیرم میشه رهنمای کونید لطفان
نخواستم آلمان برم