ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان

دریافت برترین خدمات آموزشی در آلمان با اخذ ویزای تحصیلی آلمان

نظام آموزشی آلمان خلاقیت را در بستر علمی دانشگاه‌ها می‌پروراند تا تکنولوژی‌‌های برتر تولید شده در این مراکز علمی را در بخش صنعت و کسب‌وکار به خدمت بگیرد. این‌گونه است که آلمان به اقتصاد اول اروپا و اقتصاد پنجم جهان مبدل شده است. آیا می‌خواهید حلقه‌ای از این  حرکت علمی و اقتصادی کم‌نظیر در دنیا باشید؟ می‌خواهید در یکی از برترین نظام‌های آموزشی دنیا و در برخی از برترین دانشگاه‌های جهان در آلمان درس بخوانید؟ اگر بدانید که تحصیل در بیشتر دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است، چطور؟ اگر تمایل دارید دراین‌باره بیشتر بدانید، با ما در این مقاله از ویزایار همراه باشید تا به تمامی نکات مرتبط با تحصیل در دانشگاه‌های آلمان از طریق اخذ ویزای تحصیلی آلمان آشنا شوید.

ویزای تحصیلی آلمان

تعداد دانشجویان بین‌المللی که آلمان را برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب می‌کنند هرساله رو به افزایش است. بیشتر دانشجویان بین‌المللی که از اعضای اتحادیه اروپا نیستند، از جمله متقاضیان ایرانی، قبل از این‌که بتوانند برای تحصیل به آلمان سفر کنند، باید ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی آلمان را از سفارت یا کنسول‌گری آلمان در کشور خود دریافت کنند.

درواقع شهروندان اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر برای ورود به خاک آلمان نیازی به دریافت ویزا ندارند؛ اما همین افراد نیز وقتی قرار باشد بیش از ۹۰ روز در آلمان حضور داشته باشند باید یک ویزای بلند‌مدت، درخواست و دریافت کنند. بنابراین ویزای تحصیلی آلمان امکان سفر به آلمان و اقامت در آلمان را با اهداف تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در آلمان فراهم می‌کند.

چرا برای تحصیل در آلمان به ویزا نیاز داریم؟

برای دریافت هرگونه خدمات آموزشی و تحصیلی که بیش از ۳ ماه طول می‌کشد، به ویزای تحصیلی آلمان نیاز دارید. اگر با ویزای ملی وارد آلمان می‌شوید، باید اقامت خود را با دریافت مجوز اقامت آلمان برای تحصیل در اداره اتباع خارجی آلمان تمدید کنید. شما باید این کار را تا زمانی که ویزای ورود شما هنوز معتبر است، انجام دهید. در این صورت شما ابتدا باید دریابید چه نوع ویزایی را برای در نظر گرفتن مدت‌زمان تحصیل و نوع برنامه تحصیلی خود باید درخواست کنید.

انواع ویزاهای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان ممکن است برای تحصیل در طیف وسیعی از سطوح و مقاطع تحصیلی برای شما صادر شود. این شامل تحصیل در مقطع کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکترا می‌شود. همچنین گاهی ویزای تحصیلی شامل شرکت در یک دوره پیش‌دانشگاهی یا یک دوره غیر آکادمیک زبان آلمانی است. بر این اساس سه نوع ویزای تحصیلی آلمان وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را با توجه به نیازهای آموزشی خود درخواست کنید:

• ویزای تحصیلی آلمان (German Student Visa):

این یک ویزای دانشجویی استاندارد برای دانشجویان بین‌المللی است که در یکی از دانشگاه‌های آلمان پذیرفته شده باشند یا به‌عبارتی نامه پذیرش گرفته باشند و آماده شروع به تحصیل در یک مقطع دانشگاهی مشخص و یک رشته مشخص به‌صورت تمام‌وقت هستند.

• ویزای تقاضای تحصیل آلمان (German Student Applicant Visa):

اگر نیاز به حضور در آلمان برای درخواست حضوری برای پذیرش دانشگاه دارید، این ویزا برای شما طراحی شده است. این ویزا به شما اجازه تحصیل در آلمان را نمی‌دهد و فقط برای تکمیل فرآیند درخواست پذیرش از دانشگاه، معتبر است.

• ویزای دوره زبان آلمانی (German Language Course Visa):

برای تحصیل در یک دوره زبان آلمانی در آلمان به این نوع از ویزا نیاز دارید.

شرایط ویزای تحصیلی آلمان

مهم‌ترین الزامات در طول فرآیند ویزای تحصیلی آلمان شامل گردآوری شمار بسیار بالایی از مدارک می‌شوند. هریک از این مدارک، خود به‌معنای برآورده کردن یکی از شروط دریافت این ویزا است. از آن‌جا که ویزای تحصیلی آلمان، غیر از نوع استاندارد، دو نوع دیگر هم دارد، در هر بخش مدارک اختصاصی این ویزاها را نیز ذکر کرده‌ایم. اگر درباره هرکدام از این مدارک به توضیح و اطلاعات بیشتر نیاز داشتید، کافی است با مشاوران مجرب ما در موسسه ویزایار تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند. تمامی مدارک و شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی یا دانشجویی آلمان را با هم مرور می‌کنیم.

شرایط ویزای تحصیلی آلمان

مدارک درخواست ویزا:

  • فرم درخواست ویزای ملی که به‌طور مناسب پر و امضا شده باشد
  • پاسپورت ملی معتبر متقاضی
  • دو فتوکپی پاسپورت
  • گواهی تولد متقاضی (درصورتی که شناسنامه فرد توضیحات داشته باشد)
  • سند ازدواج متقاضی (در صورت درخواست ویزای پیوست آلمان)
  • گواهی تولد فرزند متقاضی (در صورت درخواست ویزای پیوست آلمان)
  • عکس‌های اخیر شما به سبک عکس پاسپورتی (تا ۳ قطعه)
  • فتوکپی از مجوزهای قبلی اقامت آلمان (در صورت وجود)

مدرک اثبات تمکن مالی (یکی از موارد زیر):

  • مدرک تایید سپرده ۱۰۳۳۲ یورویی در یک حساب بانکی مسدود شده در آلمان
  • گواهی تمکن مالی از یکی از بانک های ایرانی معتبر، برابر با معادل ریالی 10322 یورو با قیمت روز
  • تعهدنامه توسط یک مقیم آلمان برای حمایت مالی از متقاضی یا مدرک “Verpflichtungserklärung”: این نامه توسط یک فرد مقیم در آلمان نوشته و رسمی می‌شود که هزینه‌های شما در طول تحصیل را تقبل می‌کند
  • گواهی اعطای بورسیه که باید میزان هزینه‌هایی را که پوشش می‌دهد نشان دهد
  • تضمین بانکی که توسط یک بانک معتبر آلمانی برای شما صادر شده باشد

مدرک پذیرش از دانشگاه های معتبر آلمان

  • تایید پذیرش در یک برنامه تحصیلات دانشگاهی که با عنوان “Zulassungsbescheid” در زبان آلمانی خوانده می‌شود. این مدرک، یک سند رسمی صادر شده توسط یک نهاد ارائه‌دهنده آموزش عالی معتبر در آلمان است و زمان شروع تحصیل و زبان تدریس را نیز نشان می‌دهد
  • مدرک پذیرش مشروط دانشگاه یا “Bedingter Zulassungsbescheid” و مدرک یک دوره زبان فشرده تایید شده “Intensiv-Sprachkurs”: این نامه باید نشان دهد که شما به‌عنوان یک دانشجو پذیرفته شده‌اید به این شرط که یک دوره فشرده زبان را بگذرانید. این دوره باید بیش از ۶ ماه طول بکشد و حداقل ۱۸ ساعت برنامه آموزشی در هفته داشته باشد
  • تایید پذیرش در دوره مقدماتی دانشگاه “Studienkolleg” شامل: مدرک پذیرش مشروط دانشگاه، نامه‌ای از “uni-assist”، تایید پذیرش به عنوان متقاضی، ارتباط با دانشگاه در خصوص شرایط پذیرش نهایی، مدرکی دال بر تایید شرکت کننده در دوره و مدرکی مبنی‌بر پرداخت هزینه برای دوره زبان

مدارک تحصیلات قبلی شما:

  • اصل گواهی پایان تحصیل
  • مدرک تحصیلی کارشناسی (اگر وارد تحصیلات کارشناسی ارشد یا دکتری می‌شوید)
  • بیمه سلامت دانشجویی
  • مدرک صلاحیت ورود به دانشگاه
  • مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی

چگونه برای ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنیم؟

روند درخواست ویزای دانشجویی آلمان می‌تواند برای بسیاری از دانشجویان بین‌المللی گیج‌کننده باشد. رویه‌ها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است؛ با این حال ما در ادامه این بخش تلاش می‌کنیم مراحل درخواست برای ویزای تحصیلی آلمان را، بدون پیچیدگی زیاد برای شما توضیح دهیم.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان

نزدیک‌ترین مرکز درخواست ویزای کشور آلمان (ویزامتریک) را پیدا کنید

در زمان نگارش مقاله درخواست های ویزای تحصیلی کشور آلمان توسط شرکت ویزامتریک به عنوان رابط سفارت آلمان دریافت می شود.

الزامات و مراحل را مرور کنید

هنگامی‌که وب‌سایت سفارت آلمان (ویزامتریک) را پیدا کردید، به بخش ویزای دانشجویی بروید تا تمام شرایط خاص کشور خود و مراحل تعیین وقت سفارت را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که قبل از تعیین وقت سفارت، تمام اطلاعات ارائه شده در سایت (به‌ویژه مدارکی مورد نیاز برای اخذ ویزا) را به دقت بررسی کرده‌اید.

تعیین وقت درخواست ویزای دانشجویی آلمان (ویزای ملی)

وقتی آماده شدید، باید با دنبال کردن مراحلی که در وب‌سایت رسمی سفارت آلمان در ایران توضیح داده شده است، برای تایید مدارک و مصاحبه، وقت یا نوبت بگیرید. در برخی از کشورها از جمله در ایران باید چند هفته زودتر برای دریافت وقت سفارت اقدام کنید، زیرا ممکن است تعداد درخواست‌ها در آن سفارت زیاد باشد. زمان‌بندی در کار شما بسیار اهمیت دارد است، به‌همین دلیل پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات ویزیار در زمینه دریافت نوبت در کمترین زمان ممکن از سفارت است.

گردآوری مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای دانشجویی

هنگامی که تاریخ وقت سفارت برای ویزای دانشجویی آلمان مشخص شد، باید تمام مدارک خود را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید همه‌ مدارک را یکجا و با تمام جزئیات فراهم کرده‌اید. شما می‌توانید این کار را خودتان انجام دهید و یا از خدمات یک آژانس مهاجرتی باسابقه مانند ویزایار استفاده کنید.

مدارک ویزای دانشجویی آلمان

هزینه ویزا را بپردازید

شما باید هزینه درخواست ویزا را (۷۵ یورو) در روز مصاحبه بپردازید. در صورت رد شدن ویزای شما این هزینه قابل استرداد نیست. همچنین شما باید از قبل خود را برای مصاحبه آماده کنید.

زمان‌بندی و مساله تامین مالی

بهترین زمان برای درخواست ویزای دانشجویی آلمان بلافاصله پس از دریافت نامه پذیرش دانشگاه و تامین بودجه لازم برای زندگی و تحصیل در آلمان است. تامین مالی یکی از مهم‌ترین شرایط است و اگر بورسیه تحصیلی رسمی به شما تعلق نمی‌گیرد، باید از طریق روش‌های دیگری مانند ارائه نامه تمکن مالی معتبر از بانک های داخلی یا واریز وجوه در یک حساب مسدود شده در آلمان استفاده کنید. از سال ۲۰۲۱، مبلغی که در حساب بانکی مسدود شده خود قبل از درخواست ویزای دانشجویی آلمان نیاز دارید، ۱۰۳۳۲ یورو است.

جلسه مصاحبه برای ویزای دانشجویی آلمان چیست؟

در جلسه مصاحبه ویزا باید به سوالات عمومی و اختصاصی به همراه سوالاتی در مورد برنامه‌های آینده خود پس از اتمام تحصیل در آلمان پاسخ بدهید. هیچ‌کس نمی‌تواند در مورد سوالاتی که قرار است از متقاضی ویزای تحصیلی آلمان پرسیده شود، مطمئن باشد و تعدادی سوال مشخص به شما ارائه دهد؛ اما در عین حال سوال‌های رایجی وجود دارند که معمولا پرسیده می‌شوند. این سوال‌ها به موارد زیر اشاره دارند:

  • تصمیم در مورد ادامه تحصیل در آلمان
  • اطلاعات عمومی در مورد آلمان
  • سطح علمی و مهارتی فعلی
  • وضعیت مالی فعلی و آینده
  • اطلاعاتی در مورد رشته تحصیلی
  • اقامت در آلمان
  • روابط با افرادی که در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی زندگی می‌کنند
  • تعطیلات ترم و اوقات فراغت
  • برنامه‌های آینده
مصاحبه سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی

نکات پاسخ به سوالات مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان

همانطور که گفته شد پرسش‌های روز مصاحبه بسیار متنوع هستند اما برای آگاهی از ساختار سوالات و چگونگی آماده شدن ما برای روز مصاحبه و نوع پاسخ‌هایی که تاثیر بیشتری دارند، ما نمونه‌ای از این سوالات را به‌همراه نکاتی درباره پاسخ آن‌ها با شما میان می‌گذاریم:

  • چرا می خواهید در آلمان تحصیل کنید؟ به کیفیت نظام آموزشی و اعتبار مدرک تحصیلی و رتبه بالای دانشگاه‌های آلمان اشاره کنید
  • چرا این شهر را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید؟ شما ممکن است پاسخ دهید که شهر را انتخاب نکرده‌اید، بلکه دانشگاهی را که در این شهر قرار دارد انتخاب کرده‌اید؛ اما بسیار دوست دارید به دیدن نقاط گردشگری آن نیز بروید
  • چرا این رشته را انتخاب کردید؟ آیا با تحصیلات قبلی شما مرتبط است؟ درباره امکان ادامه تحصیل در رشته‌ای مرتبط با رشته تحصیلی پیشین خود بگویید و اگر رشته‌ای متفاوت است، بگویید که چه تحقیقاتی درباره آن انجام داده‌اید
  • چرا این دانشگاه را انتخاب کردید و چگونه از آن مطلع شدید؟ توضیح دهید که چگونه اطلاعات دانشگاهی را که می‌خواهید در آن تحصیل کنید به دست آورده‌اید و به آن‌ها اطلاع دهید که چه چیزی باعث شده در مورد این دانشگاه تصمیم بگیرید. از مزایای دانشگاه مورد نظر، مواردی را نام ببرید. برای این کار باید درباره دانشگاه از قبل تحقیق کرده باشید
  • آیا این دوره توسط هیچ دانشگاه یا کالجی در کشور شما ارائه نمی.شود؟ می‌توانید با برجسته کردن تفاوت کیفیت خدمات آموزشی و ساختار دوره بین آلمان و کشور خود، به این سوال هوشمندانه پاسخ دهید
  • دانشگاه‌های دیگری که برای آن‌ها اپلای کرده‌اید کدامند؟ اگر برای دانشگاه دیگری در آلمان درخواست داده‌اید، باید به آن‌ها اطلاع دهید. توضیح دهید که از این‌که در دانشگاه فعلی برای تحصیل پذیرفته شده‌اید رضایت دارید و برای ثبت نام و آغاز تحصیل هیجان‌زده هستید
  • چه کسی شما را تشویق کرده است که به آلمان بروید؟ به آن‌ها اطلاع دهید که از ابتدا و در طول مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان توسط خانواده، دوستان یا شریک زندگی خود حمایت شده‌اید و این حمایت‌ها همچنان ادامه دارد
  • مواردی از ویژگی‌های دانشگاه خود را بگویید؟ خلاصه‌ای از فعالیت‌های دانشگاه، شامل این‌که چه کسی موسس آن بوده است، در چه سالی تاسیس شده است، چه رشته‌هایی را در چه مقاطعی ارائه می‌دهد به آن‌ها بگویید
مصاحبه ویزای دانشجویی آلمان

انواع موسسات آموزش عالی در آلمان

سیستم آموزشی آلمان بر اساس قوانین و مقررات قانون اساسی “Grundgesetz” عمل می کند. همچنین سیستم تحصیل در آلمان به ۵ سطح تقسیم می‌شود: آموزش در دوران کودکی (Early Childhood Education)، آموزش ابتدایی (Primary Education)، آموزش متوسطه (Secondary Education)، آموزش دانشگاهی (Tertiary Education) و آموزش تکمیلی (Continuing Education). دو سطح آخر همان سطحی هستند که مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را دربرمی‌گیرند. در ادامه با انواع موسسات آموزش عالی که دوره‌های این سه مقطع تحصیلی را ارائه می‌دهند با هم مرور می‌کنیم.

حتما بخوانید:

دانشگاه‌های آلمان و موسسات آموزشی معادل آن‌ها

دانشگاه‌های آلمان موسسات آموزش عالی هستند که طیف وسیعی از دوره‌های تحصیلی را ارائه می‌دهند. موسسات معادل دانشگاه‌ها نیز تعداد کمی از دوره‌های تحصیلی مانند علوم طبیعی و مهندسی، الهیات، آموزش و پرورش یا موارد مشابه را ارائه می‌دهند. با وجود تفاوت‌هایی که بین آن‌ها وجود دارد، هر دو این موسسات از حق اعطا مدرک دکترا برخوردار هستند.

آکادمی‌ها یا کالج‌های هنر و موسیقی

کالج‌های هنر و موسیقی آلمان موسسات آموزش عالی هستند که دوره‌های تحصیلی را برای آموزش هنرمندان، موسیقی‌دانان آینده و معلمان هنر یا موسیقی ارائه می‌دهند. برخی از این موسسات تمامی رشته‌های هنری را تدریس می‌کنند و برخی دیگر تنها دروس خاصی از این حوزه را تدریس می‌کنند. برخی از حوزه‌های دوره‌های تحصیلی این موسسات عبارتند از:

  • حوزه هنرهای تجسمی، طراحی و هنرهای نمایشی
  • حوزه سینما، تلویزیون و رسانه
  • حوزه مطالعات نظری در زمینه‌های: هنرهای زیبا، تاریخ هنر و آموزش هنر، تاریخچه و آموزش موسیقی، رسانه و ارتباطات و رسانه دیجیتال

دانشگاه‌های علمی کاربردی آلمان

دانشگاه‌های علمی کاربردی آلمان (Fachhochschulen) موسسات آموزش عالی مستقلی هستند که برنامه‌های آموزشی و پژوهشی عملی و پاسخگو را برای نیازهای بازار کار ارائه می‌دهند. این موسسات عموما خودکفا هستند و برخی از آن‌ها نیز از بودجه عمومی تامین می‌شوند. وجه تمایز کلیدی دانشگاه‌های علمی کاربردی آلمان، گنجاندن یک دوره آموزشی عملی با حقوق در برنامه تحصیلی آن‌ها است.

انتخاب دانشگاه مناسب در آلمان

آلمان به عنوان یک انتخاب تحصیلی محبوب برای دانشجویان بین‌المللی شناخته می‌شود و تنها در سال جاری میلادی، در مجموع بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو از سراسر جهان در موسسات آموزش عالی در آلمان ثبت نام کرده‌اند. انتخاب دانشگاه در ابتدا ممکن است کاری دشوار به‌نظر برسد اما اگر با معیارهای انتخاب دانشگاه مناسب آشنا باشید، کار سختی در پیش ندارید. برخی از این نکاتی که باید در این زمینه در نظر بگیرید عبارتند از:

  • ابتدا شما باید رشته مورد علاقه خود را برای تحصیل مشخص کنید
  • مشخص کنید این رشته را برای اشتغال در چه حرفه‌ای در نظر گرفته‌اید و انگیزه‌های شما برای تحصیل در این رشته چیست
  • در آلمان چندین نوع مختلف از موسسات آموزش عالی وجود دارد که می‌توانید بسته به ترجیحات خود از بین آن‌ها انتخاب کنید
  • در آلمان دانشگاه ها تا حد زیادی بر دانش نظری متمرکز هستند و رشته‌های بسیار متنوعی را در زمینه‌های علوم نظری، مهندسی، پزشکی و علوم رایانه ارائه می‌دهند
  • دانشگاه‌های علمی کاربردی در آلمان بیشتر بر رویکرد عملی یادگیری متمرکز هستند. شما می‌توانید رشته‌های تحصیلی متنوعی را در این نوع از دانشگاه‌ها پیدا کرده و انتخاب کنید، مانند برنامه‌های مرتبط با فناوری، رسانه یا اقتصاد
  • کالج‌های هنر و موسیقی نیز جایی است که هنرمندان برای مطالعه موضوعاتی مانند: موسیقی، معماری، طراحی و هنرهای زیبا در آن‌ها جمع می‌شوند
  • به لیست‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها نگاه کنید مانند فهرست QS
  • محتوای درسی و منابع را بررسی کنید
  • شرایط پذیرش دانشگاه را بررسی کنید
  • فرصت‌های شغلی را بررسی کنید

حتما بخوانید:

آشنایی با برترین دانشگاه‌های آلمان برای تحصیل

تمام لیست‌های مشهور رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان را به‌صورت آنلاین بررسی کنید و ببینید کدام دانشگاه‌های آلمان رتبه بهتری دارند. این لیست‌ها معمولا نمای کلی از کیفیت دانشگاه را ارائه می‌دهند. برخی از لیست‌ها نیز دانشگاه‌ها را بر اساس رشته‌های تحصیلی مختلف رتبه‌بندی می‌کنند. در ادامه با چند دانشگاه برتر آلمان که بالاترین رتبه‌ها را در لیست‌های رتبه‌بندی در اختیار دارند آشنا می‌شویم.

دانشگاه فنی مونیخ

دانشگاه فنی مونیخ

دانشگاه فنی مونیخ به‌عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های اروپا شناخته می‌شود. این دانشگاه به برتری در تحقیقات و تدریس و ارتقای استعدادها شهرت دارد. دانشگاه فنی مونیخ با ۱۵ دانشکده مختلف، حدود ۴۲۷۰۵ دانشجو را در تمام برنامه‌های تحصیلی خود دربرمی‌گیرد که ۳۲ درصد از آنها دانشجویان بین‌المللی هستند. بیانیه ماموریت این دانشگاه این است: «ما روی استعدادها سرمایه‌گذاری می‌کنیم. دانش سود ماست.» دانشگاه فنی مونیخ برنامه های تحصیلی را در زمینه‌های تحصیلی زیر ارائه می‌دهد:

  • معماری
  • شیمی
  • علوم کامپیوتر
  • ژئومحیط
  • ساخت و ساز
  • هوانوردی و سفرهای فضایی
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی برق و کامپیوتر
  • ریاضیات
  • فیزیک
  • ورزش و علوم بهداشتی
  • اقتصاد
  • دارو

دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ

این دانشگاه در قلب اروپا واقع شده است و یکی از دانشگاه‌های تحقیقاتی پیشرو در اروپا است. دانشگاه LMU مونیخ بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد و برخی از بالاترین استانداردها را در آموزش و تحقیق ارائه می‌دهد. دانشجویان بین‌المللی این دانشگاه ۱۵ درصد از کل جمعیت دانشجویی آن را تشکیل می‌دهند و تعداد آن‌ها حدود ۷۰۰۰ نفر است. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان رشته‌های تحصیلی زیر را ارائه می‌دهد:

  • الهیات کاتولیک
  • الهیات پروتستانی
  • قانون
  • مدیریت بازرگانی
  • اقتصاد
  • دارو
  • دام‌پزشکی
  • تاریخ و هنر
  • فلسفه، فلسفه علم و مطالعه دین
  • روانشناسی و علوم تربیتی
  • ریاضیات، انفورماتیک و آمار
  • مطالعه فرهنگ
  • زبان‌ها و ادبیات
  • علوم اجتماعی
  • فیزیک
  • زیست‌شناسی
  • شیمی و داروسازی
  • علوم زمین
دانشگاه روپرشت کارل هایدلبرگ

دانشگاه روپرشت کارل هایدلبرگ

این دانشگاه به‌عنوان یک موسسه تحقیقاتی و آموزشی بین‌المللی با ارائه رشته‌های مختلف دارای یک سنت طولانی است. این دانشگاه با هدف گسترش دانش و مهارت دانشجویان خود و آماده‌سازی آن‌ها برای آینده، خدمات آموزشی باکیفیت را در محیط‌های دلپذیر و راحت خود ارائه می‌دهد. دانشگاه هایدلبرگ توجه خود را به ارائه فرصت‌های برابر برای مردان و زنان و ایجاد یک جامعه آزاد و با رفاه مناسب متمرکز می‌کند. دانشگاه هایدلبرگ در زمینه‌های تحصیلی زیر مدرک ارائه می‌کند:

  • علوم زیستی
  • شیمی و علوم زمین
  • ریاضیات و علوم کامپیوتر
  • فیزیک و نجوم
  • مطالعات رفتاری و فرهنگی
  • اقتصاد و علوم اجتماعی
  • قانون
  • زبان‌های مدرن
  • فلسفه
  • فیزیک و نجوم
  • الهیات
  • دارو

دانشگاه هومبولت برلین

دانشگاه هومبولت برلین دانشگاهی با شهرت جهانی با حدود ۳۵۴۷۵ دانشجو است که از این تعداد ۵۶۱۰ نفر از آن‌ها دانشجوی بین‌المللی هستند. حدود ۱۸ درصد از کادر علمی این دانشگاه از خارج از آلمان می‌آیند، و این به این معنی است که دانشجویان از تدریس باکیفیت و دانش و دیدگاه بین‌المللی بهره می‌برند. در این دانشگاه می‌توانید رشته‌های تحصیلی را در این حوزه‌ها انتخاب کنید:

  • قانون
  • فرهنگ، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش
  • علوم زیستی
  • ریاضیات و علوم طبیعی
  • فلسفه
  • زبان‌شناسی و ادبیات
  • الهیات
  • کسب‌وکار و اقتصاد
  • پزشکی

موسسه فناوری کارلسروهه

آن‌چه که کار موسسه فناوری کارلسروهه را متمایز می‌کند، تبادل جهانی دانش است. پروژه‌های تحقیقاتی متعدد بین‌المللی و تنوع فرهنگی دو ویژگی اساسی این دانشگاه‌ هستند. موسسه فناوری کارلسروهه دانشگاهی است که از طریق ایجاد پروژه‌های تحقیقاتی بین‌رشته‌ای و ایجاد تیم‌های تحقیقاتی بین‌المللی، بر ایجاد چشم‌اندازهای توسعه منحصربه‌فرد برای دانشجویان خود تاکید دارد. شما همچنین می‌توانید برنامه‌های تحصیلی در رشته‌های تحصیلی زیر را در این دانشگاه بیابید:

  • معماری
  • مهندسی عمران، علوم زمین و محیط زیست
  • شیمی و علوم زیستی
  • مهندسی شیمی و فرآیند
  • علوم انسانی و اجتماعی
  • مهندسی برق و فناوری اطلاعات
  • مهندسی مکانیک
  • اقتصاد و مدیریت
  • فیزیک
  • انفورماتیک
  • ریاضیات