اکنون که به این صفحه مراجعه کرده اید به دنبال کسب اطلاعات درباره تحصیل در آلمان هستید. کشور آلمان با ویژگی های منحصر به فرد خود در زمینه های آموزشی، اقتصادی، اجتماعی و … یکی از بهترین انتخابها برای علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور می باشد.
تحصیل در آلمان آرزوی بسیاری از دانشجویان ایرانی و همینطور دانشجویان سایر کشورها می باشد. کشور آلمان همیشه جزء محبوب ترین کشورها برای مهاجرت، نزد ایرانیان محسوب می شده است. رفاه اجتماعی بالا، اقتصاد مطمئن و تضمین بالای شغلی، نرخ بیکاری پایین از مهمترین دلایل انتخاب مهاجرت به آلمان نزد ایرانیان محسوب می شود. اما مهمتر از همه، تحصیل رایگان در آلمان و در بهترین دانشگاه های اروپا و دنیا، از طریق مهاجرت تحصیلی به آلمان امکان پذیر خواهد بود.
تحصیل در اکثر کالج ها و دانشگاه های دولتی آلمان، به صورت رایگان می باشد.
ادامه تحصیل در آلمان با توجه تعداد متقاضیان بالا و شرایط سفارت آلمان جهت ارائه ویزا دارای پیچیدگی هایی است، برای گذر از این مسیر نیاز به اطلاعاتی بروز، کابردی و دقیق است. به همین منظور ما اطلاعات این صفحه را بطور مرتب بروز رسانی می کنیم.
ما در ویزایار تلاش کرده ایم در ادامه اطلاعاتی بروز و دقیق و کامل و کاربردی برای علاقهمندان به مهاجرت تحصیلی به آلمان ارائه کنیم تا بتوانید با چشمانی باز مسیر دریافت ویزای تحصیلی آلمان را طی نمایند.
ویزای تحصیلی یکی از انواع ویزای بلندمدت آلمان است که به شما اجازه تحصیل در این کشور را می دهد.
چنانچه مایل هستید، با نحوه مهاجرت تحصیلی به آلمان و مراحل آن آشنا شوید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند، به شرح زیر می باشد:
- صفر تا صد تحصیل در آلمان
- مزایای تحصیل در آلمان
- مراحل تحصیل در آلمان
- سیستم آموزشی آلمان و نحوه تبدیل معدل ایرانی به آلمانی
- شرایط معدل برای تحصیل در آلمان
- تحصیل در مدارس آلمان
- تحصیل در کالج های آلمان
- تحصیل در دانشگاه های آلمان
- هزینه های تحصیل در آلمان
- کار دانشجویی در آلمان
- بورسیه تحصیلی آلمان
- مدارک لازم برای تحصیل در آلمان
- ویزای تحصیلی آلمان
- دانشگاه های برتر آلمان
برای اطلاع از شرایط تحصیل در آلمان با ما همراه باشید:
تحصیل در آلمان آسانترین و کمهزینهترین روش مهاجرت به آلمان می باشد. شما می توانید با تحصیل رایگان در بهترین دانشگاههای آلمان، شانس اقامت خود را در این کشور تضمین کنید. افرادی که در هر یک از مقاطع تحصیلی در آلمان، فارغالتحصیل شوند، فرصتی 18 ماهه برای جستجوی کار مرتبط و دریافت اقامت کاری کشور آلمان را خواهند داشت.
پس از اتمام تحصیل در آلمان، امکان کار و دریافت اقامت دائم این کشور وجود دارد.
زمانی که شما از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل شده باشید، شانس بسیار بیشتری برای ادامه تحصیل در هریک از دانشگاه های برتر دنیا را خواهید داشت. علاوه بر آن، با تحصیل در آلمان و به دلیل سطح بالای علمی این دانشگاه ها، و مهارت هایی که در دوره تحصیل خود کسب کرده اید، شانس شما در پیدا کردن موقعیت های کاری خوب در این کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت.
مهاجرت تحصیلی به آلمان
مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از ساده ترین روش های دریافت اقامت این کشور می باشد، گرفتن پذیرش از کالج ها و دانشگاه های این کشور و دریافت ویزای تحصیلی آلمان می باشد.
البته روش های دیگری نیز برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، ازجمله دریافت ویزای جاب سیکر، پیدا کردن موقعیت کاری و دریافت ویزای جاب آفر، مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت و سرمایه گذاری و …
اما هریک از این روش ها، چالش ها و سختی های خود را دارد. برای افرادی که شرایط تحصیلی و سنی مناسبی برای گرفتن ویزای تحصیلی دارند، راحت ترین راه مهاجرت، از طریق تحصیل در آلمان خواهد بود.
یکی از آسان ترین روش های مهاجرت به آلمان، دریافت ویزای تحصیلی این کشور می باشد.
حتما بخوانید:
تحصیل در آلمان، مشروط به تایید سفارت آلمان و دریافت ویزای تحصیلی خواهد بود. شما اگر داوطلب تحصیل در آلمان هستید، میبایست از سفارت آلمان در کشور محل اقامت خود درخواست ویزا دهید.
سفارت آلمان در تهران، به دلیل حجم زیاد تقاضا، برای صدور ویزای تحصیلی آلمان شرایط سخت تری نسبت به دیگر کشورها در نظر میگیرد. اقدام برای دریافت ویزای آلمان از سایر کشورها می تواند مزایایی از جمله شرایط راحتتر در زمینه مدرک زبان،شرایط سنی، شرط معدل و … داشته باشد.
افرادی که به هر دلیلی نمی توانند ویزای آلمان را از سفارت این کشور در ایران دریافت کنند می توانند برای دریافت ویزا با داشتن اقامت بلند مدت کشور دیگر، از سفارت آلمان در آن کشور برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنند و به تحصیل در آلمان بپردازند. در ادامه به شرح مختصر این روش خواهیم پرداخت:
تحصیل در آلمان از طریق کشور ترکیه
یکی از کشورهایی که می توانید به عنوان گزینه ای برای مهاجرت به آلمان از طریق کشور ثالث در نظر داشته باشید، کشور ترکیه است. بسیاری از ایرانیان، از طریق اجاره و یا خرید ملک، اقامت ترکیه را دارند. همچنین شرایط رفاهی برای زندگی در کشور ترکیه، در سطح مناسبی می باشد و زندگی در این کشور برای بسیاری از ایرانیان مطلوب خواهد بود.
درصورتی که مایل هستید ویزای تحصیلی آلمان را از کشور ترکیه بگیرید، لازم است بدانید در زمان ورود شما به سفارت آلمان می بایست 6 ماه از زمان ورود شما به ترکیه گذشته باشد. در صورتی که مایل هستید با جزئیات این مسیر بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را مطالعه کنید:
حتما بخوانید:
تحصیل در آلمان از طریق کشور ارمنستان
چنانچه به دنبال راهی هستید تا بتواند مسیر مهاجرت به آلمان را برای شما هموارتر کند، پیشنهاد ما مهاجرت به آلمان از طریق کشور ارمنستان است. شما می توانید پس از 6 ماه اقامت در کشور ارمنستان، بدون داشتن مدرک زبان آلمانی، ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنید.
سفارت آلمان در ارمنستان، برخلاف سفارت آلمان در ایران، متقاضی کمتری برای گرفتن ویزای تحصیلی دارد و چنانچه پرونده ویزای شما مطابق با استانداردهای سفارت آلمان در ایروان بسته شده باشد، به راحتی می توانید ویزای آلمان را دریافت کنید.
البته طی دو سال اخیر، با توجه به حجم بالای تقاضای ایرانیان به سفارت آلمان در ارمنستان، حساسیت این سفارتخانه برای دانشجویان ایرانی کمی بیشتر شده است. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم با توجه به شرایط ذکر شده، حتما با مدرک زبان آلمانی در سطح B1 برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید.
چنانچه مایل هستید با جزئیات بیشتری از این روش آشنا شوید، پیشنهاد ما به شما این است که مطلب زیر را مطالعه فرمایید:
حتما بخوانید:
شرط معدل برای تحصیل در آلمان
با توجه به حجم بالای تقاضا برای تحصیل در آلمان و گرفتن ویزای تحصیلی این کشور، شرط معدل برای تحصیل در آلمان امری معقول و منطقی می باشد. افرادی که معدل بالاتری نسبت به دیگر متقاضیان دارند، شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان و همینطور ویزای تحصیلی آلمان دارند.
البته هیچ گونه حداقل معدل برای تحصیل در آلمان، از جانب سفارت آلمان و دانشگاه های این کشور، به صورت رسمی اعلام نشده است. اما طبق تجربه، داشتن حداقل معدل 15 برای گرفتن پذیرش از اکثر کالج ها و دانشگاه های کشور آلمان امری ضروری می باشد.
شرط معدل برای تحصیل در کالج های دولتی آلمان، داشتن حداقل معدل 15 دیپلم ایران می باشد.
اگر قصد تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد و به زبان انگلیسی دارید، شانس دریافت پذیرش شما با معدل کمتر از 16، نزدیک به صفر خواهد بود. مگر آنکه بخواهید از دانشگاه های خصوصی این کشور و با پرداخت شهریه این کار را انجام دهید.
برای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان، داشتن حداقل معدل 16 در مقطع کارشناسی، الزامی خواهد بود.
آیا تحصیل در آلمان با معدل پایین امکان پذیر است؟
تحصیل در آلمان با معدل پایین، امکان پذیر است، اما تنها در شرایط خاص!!!
برای تحصیل در مقطع کالج در آلمان، داشتن حداقل معدل 15 برای مدرک دیپلم ایرانی الزامی خواهد بود. در مقاطع بالاتر و با معدل پایین تر، شانس گرفتن پذیرش به زبان آلمانی برای شما وجود خواهد داشت. اما به زبان انگلیسی این امر شدنی نخواهد بود.
البته شرایطی که ذکر شد مربوط به کالج ها و دانشگاه های دولتی آلمان می باشد و معمولا برای گرفتن پذیرش از کالج ها و دانشگاه های خصوصی این کشور، شرط معدلی وجود ندارد.
راحت ترین دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی آلمان
سیستم گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان به صورت اپلای توسط متقاضی و بررسی شرایط پذیرش توسط دانشگاه می باشد. پیشنیازهای لازم برای دریافت پذیرش، برای هر دانشگاه متفاوت خواهد بود، اما عموما دانشگاه پس از بررسی واحدهای پیش نیاز که شما در مقطع تحصیلی قبلی خود گذرانده اید، تصمیم به تایید و یا رد درخواست شما خواهد گرفت.
اکثر دانشگاه های آلمان را می توان به عنوان راحت ترین دانشگاه برای پذیرش تحصیلی آلمان مطرح کرد، درصورتی که واحدهای پیش نیاز را در مقطع قبلی خود پاس کرده باشید.
مزیت ها و معایب تحصیل در آلمان
هر کشوری برای مهاجرت، مزیت ها و معایب خود را دارد. اگر بخواهیم مزیت ها و معایب تحصیل در آلمان را در یک جمله بیان کنیم، تحصیل رایگان در آلمان و تحصیل به زبان آلمانی در این کشور خواهد بود. کمتر کشوری را در اروپا می توان پیدا کرد که تحصیل در دانشگاه های آن، بصورت کاملا رایگان باشد. از طرفی یادگیری زبان جدید آلمانی برای بسیاری از افراد ممکن است چندان خوشایند نباشد.
در ادامه به بررسی دقیق تر مزیت ها و معایب تحصیل در آلمان خواهیم پرداخت:
مزیت های تحصیل در آلمان
کشور آلمان قویترین اقتصاد و بالاترین تضمین شغلی را در بین کشورهای اروپایی دارد. علاوه بر آن، تحصیل رایگان در آلمان، بر محبوبیت این کشور برای مهاجرت افزوده است. تحصیل در تمامی مقاطع دانشگاهی در کشور آلمان رایگان می باشد. همچنین افرادی که از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل شوند، فرصتی 18 ماهه پس از اتمام تحصیل خواهند داشت تا بتوانند شغل مورد نظر خود را در کشور آلمان پیدا کنند. بنابراین تحصیل در آلمان، به آسانی می تواند به دریافت اقامت و پاسپورت کشور آلمان منجر شود.
بزرگ ترین مزیت تحصیل در آلمان، رایگان بودن تحصیل در اکثر دانشگاه های این کشور برای دانشجویان بین المللی می باشد.
بصورت کلی می توان مزیت های تحصیل در آلمان را به صورت زیر خلاصه نمود:
- تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی آلمان
- امکان کار در حین تحصیل در کشور آلمان
- امکان دریافت اقامت آلمان پس از اتمام تحصیل
- کیفیت آموزشی بالای دانشگاه های آلمان
- تنوع در ارائه رشته های مختلف تحصیلی در آلمان (تنوع رشته های دانشگاهی و دوره های آموزشی برای تحصیل)
- رنکینگ و اعتبار بالای مدرک اخذ شده از دانشگاه های آلمان در دنیا
- امکان تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا
سطح بالای رفاه اجتماعی، پایین بودن نرخ بیکاری و البته تضمین بالای شغلی پس از اتمام تحصیل در آلمان، از مهمترین مزیت های زندگی در آلمان به شمار می رود.
درصورتی که شما دانشجوی هریک از دانشگاه های این کشور باشید، می توانید با پیدا کردن یک کار پاره وقت، تمامی هزینه های زندگی خود را پوشش دهید.
مزیت های زندگی در آلمان
اگر بخواهیم مزیت های زندگی در کشور آلمان را بصورت خلاصه عنوان کنیم، به صورت زیر خواهد بود :
- کشوری توانمند در صنعت و اقتصاد
- هزینه های مناسب زندگی در آلمان
- امکانات رفاهی و امنیتی بالا برای زندگی در آلمان
- بازار وسیع کار در آلمان
- امکان تردد در کشورهای حوزه شینگن بدون نیاز به اخذ ویزا
- فرصت های شغلی مناسب برای دانشجویان بین المللی
- جامعه متنوع و فرهنگ مهاجرپذیر کشور آلمان
- کشوری با قدمت و تاریخ غنی
حتما بخوانید:
معایب تحصیل در آلمان
از مهمترین معایب تحصیل در آلمان می توان به تحصیل به زبان آلمانی در این کشور اشاره کرد. البته این موضوع، تنها در ابتدای کار که میخواهید شروع به آموزش زبان جدید آلمانی کنید، ممکن است چالش برانگیز باشد. رفته رفته از این زبان خوشتان خواهد آمد. یادگیری این زبان، برای زندگی در آلمان نیز، برای شما امری بسیار ضروری و البته کاربردی خواهد بود.
تنها چالش تحصیل در آلمان، یادگیری زبان آلمانی می باشد.
مراحل تحصیل در آلمان
اگر بخواهیم مراحل تحصیل در آلمان را بصورت کلی بیان کنیم، به این صورت خواهد بود: شما در ابتدا باید تمامی مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش را آماده کنید و سپس برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام نمایید.
گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان
درصورتی که قصد گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان را دارید، در ابتدا می بایست مدارک تحصیلی مقاطع قبلی خود را ترجمه آلمانی کرده و به تایید دادگستری و وزارت امور خارجه ایران برسانید. سپس ترجمه های خود و یا کپی آنها را به تایید سفارت آلمان برسانید تا نزد دانشگاه های آلمان معتبر گردد. سپس برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان اقدام نمایید.
حتما بخوانید:
دانشگاه های آلمان شرایط خاص خود را برای قبولی درخواست شما خواهند داشت. برای گرفتن پذیرش تحصیلی به زبان انگلیسی، داشتن مدرک زبان انگلیسی تافل و یا آیلتس در زمان درخواست الزامی خواهد بود. اما برای کورس های آلمانی زبان، شما می توانید پذیرش مشروط از دانشگاه های آلمان دریافت کنید و پس از تکمیل زبان آلمانی در کشور آلمان، وارد دانشگاه شوید.
برای پذیرش های انگلیسی زبان، عموما داشتن انگیزه نامه و توصیه نامه از اساتید دانشگاهی لازم خواهد بود.
بهتر است شما قبل از درخواست پذیرش از دانشگاه های آلمان، تمامی مدارک و پیشنیاز های پذیرش را از طریق وبسایت همان دانشگاه آماده کنید. سپس با توجه به روش اپلای کردن دانشگاه مورد نظر، درخواست پذیرش خود را انجام دهید.
درخواست پذیرش در برخی از دانشگاه های آلمان بصورت آنلاین می باشد و برخی دیگر برای بررسی درخواست شما، نیاز به اصل فیزیکی مدارک شما دارند.
درخواست مصاحبه دانشجویی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان
پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان، شما باید درخواست مصاحبه خود را در سایت سفارت آلمان ثبت کنید. درحال حاضر مصاحبه های دانشجویی توسط شرکت ویزامتریک انجام خواهد شد.
مصاحبه دانشجویی در سفارت آلمان و دریافت ویزای تحصیلی
یک هفته تا یک ماه قبل از مصاحبه دانشجویی سفارت آلمان، وقت انجام آن توسط ایمیل به شما اعلام خواهد شد. شما باید ایمیل خود را به طور مرتب چک کنید تا از زمان مصاحبه غافل نشوید. چنانچه اعتبار پذیرش شما به پایان رسیده باشد، باید در زمان مناسب، اقدام به دیفر و تمدید پذیرش خود کرده باشید.
چند روز قبل از روز مصاحبه، مدارک خود را مطابق با چک لیست سفارت آلمان بچینید و در روز مصاحبه به سفارت (یا ویزامتریک) تحویل دهید.
ممکن است روز مصاحبه، سوالاتی به زبان انگلیسی و یا آلمانی (بسته به زبان تحصیل شما) از شما پرسیده شود، بهتر است برای این سوالات آمادگی داشته باشید.
درصورتی که مدارک شما کامل باشد، در کمتر از یک ماه پس از انجام مصاحبه، ویزای تحصیلی شما صادر خواهد شد. مدت این ویزا 3 ماهه و بصورت مولتیپل خواهد بود. در این مدت سه ماهه فرصت خواهید داشت وارد آلمان شوید و کارهای ثبت نام و اقامت خود را در کشور آلمان انجام دهید.
برای تحصیل در آلمان، می بایست در ابتدا ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید.
تبدیل معدل ایرانی به آلمانی
یکی از مشکلات داوطلبان تحصیل در آلمان، تفاوت سیستم نمره دهی و معدل مدارس و دانشگاه های آلمان با سیستم تحصیلی در ایران می باشد. این مشکل نه تنها برای دانشجویان ایرانی، بلکه برای فارغ التحصیلان هر کشور دیگری که سیستم آموزشی آن با آلمان متفاوت است خواهد بود.
به طور کلی می توان از فرمول زیر برای تبدیل معدل ایرانی به معدل سیستم آموزشی آلمان استفاده نمود:
A = 3 * [ ( x – y ) / ( x – z ) ] + 1
لازم به توضیح است منظور از پارامتر A معدل داوطلب در سیستم آموزشی آلمان و پارامتر y معدل وی در سیستم آموزشی مد نظر می باشد. در این معادله منظور از پارامتر x بیشترین معدل یا نمره قابل کسب در کشور مبدأ و پارامتر z کمترین نمره متقاضی که منجر به پاس شدن وی در درس یا دوره مورد نظر می شود خواهد بود.
معدل در آلمان بین نمره 1 تا 7 می باشد و نمره 1، بالاترین نمره قابل کسب در سیستم آموزشی این کشور می باشد.
برای تبدیل معدل سیستم آموزشی ایران به معدل آلمانی می توانید از فرم زیر استفاده نمایید:
هزینه تحصیل در آلمان
دانشگاه های آلمان به دو گروه تقسیم میشوند:
- دانشگاه های دولتی آلمان
- دانشگاه های خصوصی آلمان
هزینه تحصیل در آلمان نیز با توجه به نوع دانشگاه متفاوت خواهد بود. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان می باشد. اما شما برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور، باید شهریه پرداخت کنید که معمولا شهریه دانشگاه های خصوصی، بین 15 تا 20 هزار یورو در سال می باشد.
آیا تحصیل رایگان در آلمان امکان پذیر است؟
هزینه تحصیل در آلمان نیز با توجه به نوع دانشگاه متفاوت خواهد بود. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان می باشد. اما شما برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور، باید شهریه پرداخت کنید که معمولا شهریه دانشگاه های خصوصی، بین 15 تا 20 هزار یورو در سال می باشد.
هزینه تحصیل در آلمان، تنها در کالج ها و دانشگاه های دولتی این کشور رایگان می باشد.
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان، بسته به سبک زندگی و البته شهر محل سکونت بسیار متفاوت خواهد بود. بعنوان مثال شما بخواهید هر وعده غدایی خود را بیرون از منزل سرو کنید، یا اینکه در منزل خود غذا تهیه کنید.
شما ناچارید در شهرهای بزرگ آلمان، مبلغ بیشتری برای اجاره پرداخت کنید. بسته به نوع خوابگاه و منزل اجاره شده، مبلغ پرداختی شما متفاوت است.
حتما بخوانید:
اما دولت آلمان پیش بینی کرده است که فردی بعنوان دانشجو، مبلغی برابر با 861 یورو در ماه بعنوان هزینه زندگی دانشجویی در آلمان خواهد داشت. درواقع تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان برابر با 10.332 یورو برای یک سال و ماهانه برابر با 861 یورو خواهد بود.
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان در شهرهای مختلف از 400 تا 1200 یورو متفاوت است،اما براساس اعلام دولت آلمان شما میبایست حداقل بین 800 تا 900 یورو در ماه برای هزینه زندگی در آلمان در نظر بگیرید.
حتما بخوانید:
سیستم آموزشی آلمان
کیفیت بالای سیستم آموزشی آلمان و تحصیل رایگان در دانشگاه های آلمان، این کشور را در جایگاه بسیار بالایی در سطح بین المللی قرار داده و این کشور را بعنوان مقصدی دلپذیر برای بسیاری از مهاجران بدل نموده است .
سن ورود به مدارس آلمان
کودکان در این کشور از ۶ سالگی تحصیل خود را در مدارس کشور آلمان آغاز کرده و این امری اجباری می باشد و با والدینی که مانع رفتن فرزندان خود به مدارس شوند برخورد قانونی خواهد شد. پس از اتمام دوره ۱۳ ساله تحصیلی، دانش آموزان می توانند بر اساس عملکرد خود در آزمون پایان دوره تحصیلات دبیرستانی، وارد دانشگاه های آلمان شده و در رشته مورد نظر خود ادامه تحصیل دهند.
سیستم آموزشی آلمان به صورت 13 ساله می باشد و دانش آموزان این کشور پیش از ورود به دانشگاه، 13 سال در مدارس آلمان تحصیل می کنند.
مهدکودک برای کودکان در آلمان
دوره های مهدکودک در آلمان برای کلیه کودکان 1 تا 6 ساله فراهم شده است و پس از آن، حضور در مدرسه اجباری خواهد بود. البته این سیستم در سراسر آلمان تفاوت هایی دارد، زیرا سیاست های آموزشی هر ایالت متفاوت است.
تحصیل در مدارس آلمان
دانش آموزان برای تحصیل در مدارس آلمان، باید سه مقطع تحصیلی را پشت سر بگذارند. کودکان برای مدت 4 سال از 6 تا 9 سالگی در مدارس دوره اول (Grundschule) شرکت می کنند. دوره متوسطه در آلمان شامل دو بخش متوسه اول و دوم بوده و دوره متوسطه اول شامل آموزش عمومی به دانش آموزان است و در این دوره، آنها برای ورود به دوره دوم آماده خواهند شد. دورههای متوسطه دوم در آلمان شامل بخشهای متنوعی میباشد.