لوگوی ویزایار

تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان به عنوان برترین اقتصاد اروپا و سومین اقتصاد جهان فرصتی استثنایی برای زندگی در یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان است. بسیاری از کسانی که قصد تحصیل در آلمان را دارند، با این سوال مواجه می شوند که شرایط تحصیل رایگان در آلمان چیست؟ و یا هزینه تحصیل در آلمان چقدر است؟ برای پاسخ به این سوالات و آشنایی با شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی و آلمانی در سال 2024؛ در این مقاله از ویزایار همراه ما باشید تا ضمن بررسی مزایا و معایب تحصیل در آلمان، با برترین دانشگاه های آلمان، بورسیه های تحصیلی متنوع آلمان و قوانین کار دانشجویی در کشور آلمان آشنا شوید.

رفاه اجتماعی بالا، اقتصاد مطمئن، تضمین بالای شغلی، نرخ بیکاری پایین، امکان تحصیل به زبان انگلیسی و آلمانی، زندگی در کشوری امن و با ثبات و سفر به همه کشورهای حوزه شینگن در حین تحصیل؛ از مهمترین دلایل انتخاب تحصیل در آلمان برای دانشجویان بین المللی است اما مهمتر از همه، امکان تحصیل رایگان در بهترین دانشگاه های اروپا و دنیا، از طریق مهاجرت تحصیلی به آلمان است که باعث شده که دانشجویان بین المللی زیادی آلمان را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب کنند.

Study conditions in Germany

تحصیل در اکثر کالج ها و دانشگاه های دولتی آلمان، به صورت رایگان می باشد.

ادامه تحصیل در آلمان با توجه به تعداد متقاضیان بالا و شرایط سفارت آلمان جهت ارائه ویزای تحصیلی دارای پیچیدگی هایی است، برای گذر از این مسیر نیاز به اطلاعاتی بروز، کابردی و دقیق است. به همین منظور ما اطلاعات این صفحه را بطور مرتب بروز رسانی می کنیم.

ما در ویزایار تلاش کرده ایم در ادامه اطلاعاتی بروز و دقیق و کامل و کاربردی برای علاقه‌مندان به مهاجرت تحصیلی به آلمان ارائه کنیم تا بتوانید با چشمانی باز مسیر دریافت ویزای تحصیلی آلمان را طی نمایند.

ویزای تحصیلی یکی از انواع ویزای بلندمدت آلمان است که به شما اجازه تحصیل در این کشور را می دهد.

چنانچه مایل هستید، با نحوه مهاجرت تحصیلی به آلمان و مراحل آن آشنا شوید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

فرآیند مشاوره در ویزایار

فرآیند دریافت مشاوره ویزایار

صفرتا صد تحصیل در آلمان

Everything about studying in Germany

تحصیل در آلمان جزء آسان‌ترین و پرطرفدارترین روش های مهاجرت به آلمان می باشد. شما می توانید با تحصیل رایگان در بهترین دانشگاه‌های آلمان، شانس اقامت خود را در این کشور تضمین کنید. افرادی که در هر یک از مقاطع تحصیلی در آلمان، فارغ‌التحصیل شوند، فرصتی 18 ماهه برای جستجوی کار مرتبط و دریافت اقامت کاری کشور آلمان را خواهند داشت.

پس از اتمام تحصیل در آلمان، امکان کار و دریافت اقامت دائم در آلمان وجود دارد.

زمانی که شما از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل شده باشید، شانس بسیار بیشتری برای ادامه تحصیل در هریک از دانشگاه های برتر دنیا را خواهید داشت. علاوه بر آن، با تحصیل در آلمان و به دلیل سطح بالای علمی این دانشگاه ها، و مهارت هایی که در دوره تحصیل خود کسب کرده اید، شانس شما در پیدا کردن موقعیت های کاری خوب در این کشور افزایش چشمگیری خواهد  داشت.

مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از ساده ترین روش های دریافت اقامت این کشور می باشد، گرفتن پذیرش از کالج ها و دانشگاه های این کشور و دریافت ویزای تحصیلی آلمان می باشد.

البته روش های دیگری نیز برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، ازجمله دریافت ویزای جاب سیکر، پیدا کردن موقعیت کاری و دریافت ویزای جاب آفر، مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت و سرمایه گذاری و …

اما هریک از این روش ها، چالش ها و سختی های خود را دارد. برای افرادی که شرایط تحصیلی و سنی مناسبی برای گرفتن ویزای تحصیلی دارند، راحت ترین راه مهاجرت، از طریق تحصیل در آلمان خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه

یکی از آسان ترین روش های مهاجرت به آلمان، دریافت ویزای تحصیلی این کشور می باشد.

Educational immigration to Germany

تحصیل در آلمان، مشروط به تایید سفارت آلمان و دریافت ویزای تحصیلی خواهد بود. شما اگر داوطلب تحصیل در آلمان هستید، می‌بایست از سفارت آلمان در کشور محل اقامت خود درخواست ویزا دهید.

سفارت آلمان در تهران، به دلیل حجم زیاد تقاضا، برای صدور ویزای تحصیلی آلمان شرایط سخت تری نسبت به دیگر کشورها در نظر می‌گیرد. اقدام برای دریافت ویزای آلمان از سایر کشورها می تواند مزایایی از جمله شرایط راحت‌تر در زمینه مدرک زبان،شرایط سنی، شرط معدل و … داشته باشد.

افرادی که به هر دلیلی نمی توانند ویزای آلمان را از سفارت این کشور در ایران دریافت کنند می توانند برای دریافت ویزا با داشتن اقامت بلند مدت کشور دیگر، از سفارت آلمان در آن کشور برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنند و به تحصیل در آلمان بپردازند.

شرط معدل برای تحصیل در آلمان

Steps to study in Germany

با توجه به حجم بالای تقاضا برای تحصیل در آلمان و گرفتن ویزای تحصیلی این کشور، شرط معدل برای تحصیل در آلمان امری معقول و منطقی می باشد. افرادی که معدل بالاتری نسبت به دیگر متقاضیان دارند، شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان و همینطور ویزای تحصیلی آلمان دارند.

البته هیچ گونه حداقل معدل برای تحصیل در آلمان، از جانب سفارت آلمان و دانشگاه های این کشور، به صورت رسمی اعلام نشده است. اما طبق تجربه، داشتن حداقل معدل 15 برای گرفتن پذیرش از اکثر کالج ها و دانشگاه های دولتی کشور آلمان شانس شما را افزایش می دهد.

برای تحصیل در آلمان به طور مشخص شرط معدل وجود ندارد اما داشتن معدل بالای 15 شانس اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی را افزایش می دهد.

اگر قصد دارید به زبان انگلیسی تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان را انتخاب کنید، اگر معدل شما بالای 16 باشد،شانس دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان افزایش خواهد یافت.

تحصیل در دانشگاه خصوصی آلمان شرط معدل ندارد.

برای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان، داشتن حداقل معدل 16 در مقطع کارشناسی، الزامی خواهد بود.

Studying in Germany with a low GPA

آیا تحصیل در آلمان با معدل پایین امکان پذیر است؟

تحصیل در آلمان با معدل پایین، امکان‌پذیر است، اما تنها در شرایط خاص!!!

در ادامه به برخی از این شرایط اشاره خواهیم کرد:

برای تحصیل در مقطع کالج در آلمان، داشتن حداقل معدل 15 برای مدرک دیپلم ایرانی شانس شما را افزایش خواهد داد.

در مقاطع بالاتر نیز این شرایط وجود دارد و با معدل بالای 15 شانس دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان افزایش می یابد.

بخصوص اگر بخواهید به زبان انگلیسی تحصیل نمایید انتخاب های شما محدودتر خواهد بود و ارائه معدل بالای 16 شانس شما را افزایش خواهد داد.

اگر معدل شما با شرایط ذکر شده در بالا همخوانی ندارد، به این معنی نیست که شما شانسی برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان ندارید. 

شما می توانید با پر کردن فرم ارزیابی ویزای تحصیلی شرایط خود را جهت اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان به صورت رایگان  بسنجید.

البته شرایطی که ذکر شد مربوط به کالج ها و دانشگاه های دولتی آلمان می باشد و معمولا برای گرفتن پذیرش از کالج ها و دانشگاه های خصوصی این کشور، شرط معدلی وجود ندارد.

راحت ترین دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی آلمان

سیستم گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان به صورت اپلای توسط متقاضی و بررسی شرایط پذیرش توسط دانشگاه می باشد. پیش‌نیازهای لازم برای دریافت پذیرش، برای هر دانشگاه متفاوت خواهد بود، اما عموما دانشگاه پس از بررسی واحدهای پیش نیاز که شما در مقطع تحصیلی قبلی خود گذرانده اید، تصمیم به تایید و یا رد درخواست شما خواهد گرفت.

اکثر دانشگاه های آلمان را می توان به عنوان راحت ترین دانشگاه برای پذیرش تحصیلی آلمان مطرح کرد، درصورتی که واحدهای پیش نیاز را در مقطع قبلی خود پاس کرده باشید و همچنین شرط معدل و مدرک زبان مورد نیاز  را ارائه نمایید.

The most convenient universities for admission to study in Germany

مزایا و معایب تحصیل در آلمان

Advantages and disadvantages of studying in Germany

اگر بخواهیم مزیت ها و معایب تحصیل در آلمان را در یک جمله بیان کنیم، تحصیل رایگان در آلمان و تحصیل به زبان آلمانی در این کشور خواهد بود. کمتر کشوری را در اروپا می توان پیدا کرد که تحصیل در دانشگاه های آن، به‌صورت کاملا رایگان باشد. از طرفی یادگیری زبان جدید آلمانی برای بسیاری از افراد ممکن است چندان خوشایند نباشد.

در ادامه به بررسی دقیق تر مزیت ها و معایب تحصیل در آلمان خواهیم پرداخت:

مزیت های تحصیل در آلمان

Advantages of studying in Germany

کشور آلمان قوی‌ترین اقتصاد و بالاترین تضمین شغلی را در بین کشورهای اروپایی دارد. علاوه بر آن، تحصیل رایگان در آلمان، بر محبوبیت این کشور برای مهاجرت افزوده است. تحصیل در تمامی مقاطع دانشگاهی در کشور آلمان رایگان می باشد. همچنین افرادی که از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل شوند، فرصتی 18 ماهه پس از اتمام تحصیل خواهند داشت تا بتوانند شغل مورد نظر خود را در کشور آلمان پیدا کنند. بنابراین تحصیل در آلمان، به آسانی می تواند به دریافت اقامت و پاسپورت کشور آلمان منجر شود.

بزرگ ترین مزیت تحصیل در آلمان، رایگان بودن تحصیل در اکثر دانشگاه های این کشور برای دانشجویان بین المللی می باشد.

بصورت کلی می توان مزیت های تحصیل در آلمان را به صورت زیر خلاصه نمود:

  • تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی آلمان
  • امکان کار در حین تحصیل در کشور آلمان
  • امکان دریافت اقامت آلمان پس از اتمام تحصیل
  • کیفیت آموزشی بالای دانشگاه های آلمان
  • تنوع در ارائه رشته های مختلف تحصیلی در آلمان (تنوع رشته های دانشگاهی و دوره های آموزشی برای تحصیل)
  • رنکینگ و اعتبار بالای مدرک اخذ شده از دانشگاه های آلمان در دنیا
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا

سطح بالای رفاه اجتماعی، پایین بودن نرخ بیکاری و البته تضمین بالای شغلی پس از اتمام تحصیل در آلمان، از مهمترین مزیت های زندگی در آلمان به شمار می رود.

درصورتی که شما دانشجوی هریک از دانشگاه های این کشور باشید، می توانید با پیدا کردن یک کار پاره وقت، تمامی هزینه های زندگی خود را پوشش دهید.

Advantages of studying in Germany

مزیت های زندگی در آلمان

اگر بخواهیم مزیت های زندگی در کشور آلمان را بصورت خلاصه عنوان کنیم، به صورت زیر خواهد بود :

  • کشوری توانمند در صنعت و اقتصاد
  • هزینه های مناسب زندگی در آلمان
  • امکانات رفاهی و امنیتی بالا برای زندگی در آلمان
  • بازار وسیع کار در آلمان
  • امکان تردد در کشورهای حوزه شینگن بدون نیاز به اخذ ویزا
  • فرصت های شغلی مناسب برای دانشجویان بین المللی
  • جامعه متنوع و فرهنگ مهاجرپذیر کشور آلمان
  • کشوری با قدمت و تاریخ غنی

معایب تحصیل در آلمان

از مهمترین معایب تحصیل در آلمان می توان به تحصیل به زبان آلمانی در این کشور اشاره کرد. البته این موضوع، تنها در ابتدای کار که میخواهید شروع به آموزش زبان جدید آلمانی کنید، ممکن است چالش برانگیز باشد. رفته رفته از این زبان خوشتان خواهد آمد. یادگیری این زبان، برای زندگی در آلمان نیز، برای شما امری بسیار ضروری و البته کاربردی خواهد بود.

تنها چالش تحصیل در آلمان، یادگیری زبان آلمانی می باشد.

مراحل تحصیل در آلمان

Steps to study in Germany

اگر بخواهیم مراحل تحصیل در آلمان را به‌صورت کلی بیان کنیم، به این صورت خواهد بود: شما در ابتدا باید تمامی مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش را آماده کنید و پس از اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایید.

اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان

درصورتی که قصد گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان را دارید، در ابتدا می بایست مدارک تحصیلی مقاطع قبلی خود را ترجمه آلمانی کرده و به تایید دادگستری و وزارت امور خارجه ایران برسانید. سپس ترجمه های خود و یا کپی آنها را به تایید سفارت آلمان برسانید تا نزد دانشگاه های آلمان معتبر گردد. سپس برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان اقدام نمایید.

دانشگاه های آلمان شرایط خاص خود را برای قبولی درخواست شما خواهند داشت. برای گرفتن پذیرش تحصیلی به زبان انگلیسی، داشتن مدرک زبان انگلیسی تافل و یا آیلتس در زمان درخواست الزامی خواهد بود. اما برای کورس های آلمانی زبان، شما می توانید پذیرش مشروط از دانشگاه های آلمان دریافت کنید و پس از تکمیل زبان آلمانی در کشور آلمان، وارد دانشگاه شوید.

Getting admission from German universities

برای پذیرش های انگلیسی زبان، عموما داشتن انگیزه نامه و توصیه نامه از اساتید دانشگاهی لازم خواهد بود.

بهتر است شما قبل از درخواست پذیرش از دانشگاه های آلمان، تمامی مدارک و پیش‌نیاز های پذیرش را از طریق وبسایت همان دانشگاه آماده کنید. سپس با توجه به روش اپلای کردن دانشگاه مورد نظر، درخواست پذیرش خود را انجام دهید.

درخواست پذیرش در برخی از دانشگاه های آلمان بصورت آنلاین می باشد و برخی دیگر برای بررسی درخواست شما، نیاز به اصل فیزیکی مدارک شما دارند.

درخواست مصاحبه دانشجویی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان

 پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان، شما باید درخواست مصاحبه خود را در سایت سفارت آلمان ثبت کنید. درحال حاضر مصاحبه های دانشجویی توسط شرکت ویزامتریک انجام خواهد شد.

Application for a student interview to obtain a German study visa

مصاحبه دانشجویی در سفارت آلمان و دریافت ویزای تحصیلی

یک هفته تا یک ماه قبل از مصاحبه دانشجویی سفارت آلمان، وقت انجام آن توسط ایمیل به شما اعلام خواهد شد. شما باید ایمیل خود را به طور مرتب چک کنید تا از زمان مصاحبه غافل نشوید. چنانچه اعتبار پذیرش شما به پایان رسیده باشد، باید در زمان مناسب، اقدام به دیفر و تمدید پذیرش خود کرده باشید.

چند روز قبل از روز مصاحبه، مدارک خود را مطابق با چک لیست سفارت آلمان بچینید و در روز مصاحبه به سفارت (یا ویزامتریک) تحویل دهید.

ممکن است روز مصاحبه، سوالاتی به زبان انگلیسی و یا آلمانی (بسته به زبان تحصیل شما) از شما پرسیده شود، بهتر است برای این سوالات آمادگی داشته باشید.

درصورتی که مدارک شما کامل باشد، در کمتر از یک ماه پس از انجام مصاحبه، ویزای تحصیلی شما صادر خواهد شد. مدت این ویزا 3 ماهه و بصورت مولتیپل خواهد بود. در این مدت سه ماهه فرصت خواهید داشت وارد آلمان شوید و کارهای ثبت نام و اقامت خود را در کشور آلمان انجام دهید.

برای تحصیل در آلمان، می بایست در ابتدا ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید.

بهترین رشته‌ها برای تحصیل در آلمان

آلمان برترین کشور صنعتی اروپا محسوب می‌شود. بنابراین یکی از بهترین رشته‌ها برای تحصیل در آلمان، رشته‌های فنی و مهندسی است. درصورتی که علاقه‌مند به تحصیل در رشته‌های مهندسی هستید، کشور آلمان یکی از بهترین گزینه های شماست.

علاوه بر این، آلمان قطب اقتصادی اروپاست، بنابراین یکی دیگر از بهترین رشته‌ها برای تحصیل در این کشور، رشته‌های اقتصاد و مرتبط با آن است.

از طرفی دولت آلمان همواره حمایت قابل توجهی از پزشکان و کادر درمان داشته است و بنابراین با فارغ التحصیل شدن از این رشته‌ها، آینده روشنی برای زندگی در این کشور خواهید داشت.

ددلاین دانشگاه‌های آلمان

دانشگاه‌های آلمان معمولاً برای دو ترم تحصیلی در سال، پذیرش دانشجو دارند:

  • ترم زمستان (Winter Semester): همزمان با ترم پاییز در سیستم آموزشی ایران (شروع از سپتامبر و اکتبر هر سال)
  • ترم تابستان (Summer Semester): همزمان با ترم بهار در سیستم آموزشی ایران (شروع از مارس و آپریل هر سال)

ددلاین دانشگاه‌های آلمان، برای هر دانشگاه متفاوت است. اما به صورت کلی می توان گفت ددلاین دانشگاه‌های آلمان برای ترم زمستان، 15 جولای (24 تیر ماه) و برای ترم تابستان 15 ژانویه (25 دی‌ماه) است.

تبدیل معدل ایرانی به آلمانی

Conversion of Iranian average to German

یکی از مشکلات داوطلبان تحصیل در آلمان، تفاوت سیستم نمره دهی و معدل مدارس و دانشگاه های آلمان با سیستم تحصیلی در ایران می باشد. این مشکل نه تنها برای دانشجویان ایرانی، بلکه برای فارغ التحصیلان هر کشور دیگری که سیستم آموزشی آن با آلمان متفاوت است خواهد بود.

به طور کلی می توان از فرمول زیر برای تبدیل معدل ایرانی به معدل سیستم آموزشی آلمان استفاده نمود:

A = 3 * [ ( x – y ) / ( x – z ) ] + 1

لازم به توضیح است منظور از پارامتر A معدل داوطلب در سیستم آموزشی آلمان و پارامتر y معدل وی در سیستم آموزشی مد نظر می باشد. در این معادله منظور از پارامتر x بیشترین معدل یا نمره قابل کسب در کشور مبدأ و پارامتر z کمترین نمره متقاضی که منجر به پاس شدن وی در درس یا دوره مورد نظر می شود خواهد بود.

معدل در آلمان بین نمره 1 تا 7 می باشد و نمره 1، بالاترین نمره قابل کسب در سیستم آموزشی این کشور می باشد.

برای تبدیل معدل سیستم آموزشی ایران به معدل آلمانی می توانید از فرم زیر استفاده نمایید:

Uni-assist چیست؟

What is Uni-assist

ممکن است درخواست پذیرش در دانشگاه‌های آلمان برای شما گیج‌کننده باشد و یکی از مواردی که در این مسیر به آن برخورد خواهید کرد، نام یونی اسیست (uni-assist) است. یونی اسیست (uni-assist) یک سیستم یکپارچه ملی است که بسیاری از دانشگاه‌های برتر آلمان برای پردازش و ارزیابی درخواست‌های پذیرش خود از آن استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید پیش از اپلای برای دانشگاه‌های آلمان این موضوع را بررسی کنید که درخواست پذیرش کدامیک از آنها از طریق یونی اسیست (uni-assist) انجام می‌شود. در این صورت می‌توانید یکبار مدارک خود را برای یونی اسیست ارسال کنید و به هر تعداد دانشگاهی که مایل بودید، برای همان ترم درخواست پذیرش دهید. هزینه اپلیکیشن فی برای دانشگاه اول به مبلغ 75 یورو و برای باقی دانشگاه‌ها به مبلغ 30 یورو است.

سیستم آموزشی آلمان

German education system

کیفیت بالای سیستم آموزشی آلمان و تحصیل رایگان در دانشگاه های آلمان، این کشور را در جایگاه بسیار بالایی در سطح بین المللی قرار داده و این کشور را بعنوان مقصدی دلپذیر برای بسیاری از مهاجران بدل نموده است .

سن ورود به مدارس آلمان

کودکان در این کشور از ۶ سالگی تحصیل خود را در مدارس کشور آلمان آغاز کرده و این امری اجباری می باشد و با والدینی که مانع رفتن فرزندان خود به مدارس شوند برخورد قانونی خواهد شد. پس از اتمام دوره ۱۳ ساله تحصیلی، دانش آموزان می توانند بر اساس عملکرد خود در آزمون پایان دوره تحصیلات دبیرستانی، وارد دانشگاه های آلمان شده و در رشته مورد نظر خود ادامه تحصیل دهند.

سیستم آموزشی آلمان به صورت 13 ساله می باشد و دانش آموزان این کشور پیش از ورود به دانشگاه، 13 سال در مدارس آلمان تحصیل می کنند.

تحصیل در مدارس آلمان

Studying in German schools

دانش آموزان برای تحصیل در مدارس آلمان، باید سه مقطع تحصیلی را پشت سر بگذارند. کودکان برای مدت 4 سال از 6 تا 9 سالگی در مدارس دوره اول (Grundschule) شرکت می کنند. دوره متوسطه در آلمان شامل دو بخش متوسه اول و دوم بوده و دوره متوسطه اول شامل آموزش عمومی به دانش آموزان است و در این دوره، آنها برای ورود به دوره دوم آماده خواهند شد. دوره‌های متوسطه دوم در آلمان شامل بخش‌های متنوعی می‌باشد.

تحصیل در آلمان در مقطع دبیرستان

دوره های متوسطه در آلمان شامل 5 نوع مدرسه است و در این مدارس، آنها را برای شرکت در امتحان نهایی (Abitur)  پس از اتمام سال سیزدهم تحصیلی آماده خواهد کرد. دانش آموزان در آلمان، برای ورود به دانشگاه، موظف به قبولی در آزمون Abitur  هستند

آیا تحصیل در مدارس آلمان رایگان است؟

تحصیل در مدارس آلمان رایگان است، اما تنها برای افرادی که اقامت این کشور را داشته باشند. در تحصیلات تکمیلی نیز هزینه تحصیل برای دانشجویان بومی و دانشجویان بین المللی بصورت کاملاً رایگان می باشد.

تحصیل در آلمان در درجه اول به عهده دولت آلمان (Länder) است و دولت فدرال نقش کمی در این زمینه دارد.

تحصیل رایگان در مدارس دولتی آلمان، برای دانش آموزان بین المللی امکان پذیر نمی باشد.

تحصیل در کالج های آلمان

Studying in German colleges

اگر شما دیپلم خود را در ایران گرفته اید و قصد تحصیل در آلمان را دارید، لازم است بدانید که پیش از ورود به دانشگاه، باید یک سال دوره کالج را در این کشور پشت سر بگذارید. تحصیل در کالج های آلمان، پیش نیاز ورود به دانشگاه های این کشور است.

در واقع دانش آموزان در مدارس آلمان، 13 سال پیش از ورود به دانشگاه، تحصیل خواهند کرد و شما برای تطبیق مدارک تحصیلی خود با سیستم آموزشی آلمان، ملزم به گذراندن دوره کالج در آلمان خواهید بود.

کالج در آلمان، معادل سال 13 ام دوره دبیرستان محسوب شده و گذراندن این دوره برای ورود به دانشگاه های آلمان، الزامی خواهد بود.

کالج های آلمان عموما به 4 گروه اصلی تقسیم خواهند شد:

  • کالج M-Course : برای افرادی که قصد تحصیل در رشته های گروه پزشکی و علوم پایه زیر مجموعه را دارند.
  • کالج T-Course : برای افرادی که قصد تحصیل در رشته های گروه مهندسی و علوم پایه زیر مجموعه را دارند.
  • کالج G-Course : برای افرادی که قصد تحصیل در رشته های گروه انسانی و هنر را دارند.
  • کالج W-Course : برای افرادی که قصد تحصیل در رشته های مدیریت و اقتصاد را دارند.

در ادامه به معرفی هریک از کالج های دولتی آلمان و شرح جزئیات این موضوع خواهیم پرداخت.

هزینه تحصیل کالج در آلمان

کالج های دولتی آلمان، در حدود 27 عدد می باشد. هزینه تحصیل در کالج های دولتی آلمان، در حد رایگان است. شهریه پرداختی شما در هنگام ثبت نام، بین 100 تا 400 یورو برای هر ترم می باشد که اصلا قابل مقایسه با شهریه کالج های خصوصی این کشور نمی باشد.

شهریه کالج های خصوصی در کشور آلمان، از 5.000 یورو در سال شروع شده و ممکن است به 20.000 یورو برای هر سال نیز برسد.

هزینه تحصیل در کالج های دولتی آلمان، تقریباً رایگان می باشد.

تحصیل در آلمان با دیپلم

نظام آموزشی ایران و بسیاری از کشورها، به صورت 12 ساله است. یعنی در سیستم نظام جدید ایران، شما پس از گذراندن 12 سال تحصیلی، می‌توانید مدرک دیپلم را در رشته تحصیلی خود دریافت کنید.

چنانچه در سیستم آموزشی نظام قدیم، مدرک دیپلم شما پس از 11 سال تحصیل دریافت شده باشد، گذراندن دوره پیش دانشگاهی الزامی خواهد بود.

پس از اینکه مدرک دیپلم نظام جدید، و یا دیپلم و پیش دانشگاهی نظام قدیم را دریافت کردید، می توانید برای دریافت پذیرش از کالج های دولتی و خصوصی آلمان اقدام کنید.

با گذراندن یک سال دوره کالج در آلمان، شما اجازه تحصیل در دانشگاه های آلمان را پیدا خواهید کرد. در واقع تحصیل در آلمان با دیپلم، مشروط به گذراندن دوره یک ساله کالج خواهد بود.

با داشتن مدرک دیپلم 12 ساله ایران و پیش از ورود به دانشگاه های کشور آلمان، گذراندن دوره های کالج در این کشور الزامی می باشد.

تحصیل در آلمان بدون کنکور

کنکور، بلایی که به جان همه دانش آموزان ایرانی افتاده است. استرس قبول نشدن در دانشگاه دولتی، خواب و خوراک را از همه دانش آموزان سال آخر دبیرستان گرفته است.

اما در کشور آلمان شما می توانید بدون استرس قبولی در آزمون 4 ساعته کنکور، وارد رشته دلخواه خود در دانشگاه های دولتی آلمان شوید. تحصیل در آلمان بدون کنکور و با تکیه به دانش شما خواهد بود. در واقع، معدل سه ساله دبیرستان شما، و نیز نتیجه امتحانات پایان کالج، تعیین کننده میزان موفقیت شما خواهد بود.

برای تحصیل در آلمان و ورود به دانشگاه های این کشور، نیازی به شرکت در کنکور و یا آزمون ورودی دانشگاه ها نیست.

تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان به دلیل سطح بالای علمی و رایگان بودن، هدف و آرزوی بسیاری از دانشجویان ایرانی و کشورهای دیگر خواهد بود. تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی و خصوصی آلمان به زبان آلمانی می باشد و برای ورود به کالج یا دانشگاه، داشتن مدرک زبان آلمانی الزامی می باشد.

تحصیل پزشکی در آلمان از طریق کالج M-Course

 برای تحصیل رشته پزشکی در آلمان، شما ملزم به گذراندن دوره یک ساله کالج M-Course خواهید بود. سپس بر اساس نمرات کسب شده در کالج M-Course و نیز معدل دیپلم ایران، درخواست پذیرش برای هر یک از دانشگاه های مورد نظر خود را خواهید داد.

تحصیل پزشکی در آلمان از طریق پذیرش مستقیم

راه دیگر ورود به رشته پزشکی در آلمان، اقدام از طریق پذیرش مستقیم این رشته می باشد. چنانچه شما دانشجوی هر یک از رشته های گروه پزشکی و رشته های علوم پایه مرتبط با آن را (نظیر زیست شناسی) باشید، می توانید از این طریق اقدام کنید البته گذراندن حداقل 40 واحد درسی و تطبیق آن با دوره یک ساله کالج M-Course ضروری می باشد.

در رشته های گروه پزشکی در آلمان که تعداد متقاضی برای آن زیاد است، شرایط به صورت رقابتی خواهد بود. بنابراین داشتن معدل و مدرک زبان بالا، شانس شما را برای دریافت پذیرش مستقیم رشته پزشکی در آلمان بیشتر می کند.

شرایط سنی تحصیل پزشکی در آلمان

به طور کلی، شرایط سنی برای تحصیل پزشکی در آلمان وجود ندارد. اما در صورتی که قصد داشته باشید برای تحصیل به این کشور مهاجرت کنید، باید شرایط مناسب سنی برای دریافت ویزا را داشته باشید که این موضوع، برای هر مقطع سنی مناسب است. اما بهترین سن برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان به قصد تحصیل در رشته پزشکی، زیر 25 سال است.

تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان

تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان همانند سایر رشته‌های گروه پزشکی، تنها در دانشگاه‌های آلمان امکان پذیر است. تحصیل در این رشته تنها به زبان آلمانی ممکن بوده و راه های ورود به آن، به دو روش زیر صورت می‌گیرد:

تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان از طریق کالج M-Kurs:

در این صورت شما پس از اتمام دوره 12 ساله دیپلم خود در ایران، برای مقطع کالج M-Kurs در آلمان اپلای می کنید. بعد از قبولی در آزمون ورودی کالج، وارد این دوره می‌شوید و یک سال تحصیلی را در این دوره سپری می‌کنید.

پس از اتمام دوره، کالج، در امتحان پایان FSP شرکت می‌کنید. تلفیق نمره FSP و معدل کل دیپلم شما در ایران (با ضریب های مشخص)، معادل با دیپلم آلمانی یا Abitur محسوب خواهد شد.

پس از آن، بر اساس معدل به دست آمده، میتوانید برای تحصیل رشته دندان‌پزشکی در آلمان درخواست دهید. 

معدل کل دیپلم شما در ایران به همراه نمره کسب شده در آزمون FSP، تعیین کننده شانس شما برای تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان است.

تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان از طریق پذیرش مستقیم:

اگر شما دانشجوی رشته دندان‌پزشکی در یکی از دانشگاه‌های ایران هستید، و حداقل 40 واحد درسی در دانشگاه گذرانده اید، می توانید برای دریافت پذیرش مستقیم رشته دندان‌پزشکی در دانشگاه‌های آلمان درخواست دهید. در این صورت باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 ارائه کنید.

البته گاهی داشتن مدرک زبان B1 نیز برای ثبت درخواست کفایت می‌کند. اما از آنجایی که تحصیل رشته دندان‌پزشکی در آلمان، از رشته‌های رقابتی و پرطرفدار محسوب می‌شود، ممکن است دانشگاه با درخواست پذیرش شما با این سطح زبانی موافقت نکند.

توجه داشته باشید، عموماً پذیرش نهایی رشته دندان‌پزشکی در آلمان، منوط به قبولی در آزمون موردی دانشگاه برای این رشته است.

Studying dentistry in Germany

شرایط سنی تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان

تحصیل رشته دندان‌پزشکی در آلمان نیز همانند رشته پزشکی، شرایط سنی خاصی ندارد و با هر سنی می‌توانید برای دریافت پذیرش این رشته به دانشگاه‌های آلمان درخواست دهید. اما برای دریافت ویزا از سفارت آلمان، معمولا شرایط سنی وجود دارد و بهترین سن اقدام برای تحصیل رشته دندان‌پزشکی در آلمان، زیر 25 سال است.

هزینه تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان

هزینه تحصیل دندان‌پزشکی در آلمان بسته به دانشگاهی که انتخاب می‌کنید مشخص می‌شود. تحصیل در تمامی دانشگاه‌های دولتی آلمان (بجز ایالت بادن وورتمبرگ) حتی برای رشته دندان‌پزشکی رایگان است. اگر بخواهید در دانشگاه‌های خصوصی آلمان به تحصیل رشته دندان‌پزشکی بپردازید، باید سالانه بین 10 تا 20 هزار یورو شهریه پرداخت کنید.

تحصیل در رشته های مهندسی در آلمان

تحصیل مهندسی در آلمان به خاطر صنعتی بودن این کشور و شرایط کاری بسیار خوب برای این رشته ها، طرفداران بسیاری دارد. شما پس از تحصیل در هر یک از رشته های مهندسی در آلمان، از بابت پیدا کردن شغل مناسب، خاطر جمع خواهید بود.

به دلیل نیاز بالای دولت آلمان به رشته های مهندسی، دانشگاه های بسیاری در آلمان، این رشته ها را ارائه می کنند. بنابراین، ورود به این رشته ها در آلمان بسیار آسان خواهد بود.

زبان تحصیل در رشته های مهندسی در آلمان، در مقطع لیسانس عموماً به زبان آلمانی می باشد. اما در مقطع کارشناسی ارشد، شما شانس گرفتن پذیرش به زبان انگلیسی را خواهید داشت،

برای ورود به رشته های مهندسی و علوم پایه در دانشگاه های آلمان، گذراندن دوره کالج T-course لازم است.

تحصیل مهندسی در آلمان از طریق کالج T-Course

برای تحصیل مهندسی در آلمان، گذراندن دوره کالج T-Course لازم است. بنابراین شما می توانید پس از گذراندن دوره یک ساله کالج T-Course، بر اساس نمرات کسب شده در کالج و نیز معدل دیپلم ایران خود، برای دانشگاه های کشور آلمان درخواست دهید.

تحصیل مهندسی در آلمان از طریق پذیرش مستقیم

در صورتی که شما دانشجوی هریک از رشته های مهندسی در ایران باشید، میتوانید پذیرش مستقیم از همان رشته مهندسی در دانشگاه های آلمان را درخواست دهید. گذراندن حداقل 40 واحد درسی، برای دریافت پذیرش و تحصیل مهندسی در آلمان از طریق پذیرش مستقیم، الزامی خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه

تحصیل هنر در آلمان

برای تحصیل رشته های هنر در آلمان، گذراندن دوره کالج G-Course الزامی خواهد بود. علاوه بر رشته های هنری، ورود به دیگر رشته های علوم انسانی نیز از طریق همین کالج ممکن است.

پس از گذراندن دوره کالج G-Course و برای ورود به برخی رشته های هنری، نیاز دارید که نمونه کار و پورتفولیو برای آن رشته هنری نیز داشته باشید.

تحصیل هنر در آلمان و در کالج های دولتی G-Course، عمدتاً به زبان آلمانی خواهد بود.

برای ورود به رشته های علوم انسانی و رشته های هنر در دانشگاه های آلمان، گذراندن دوره کالج G-course لازم است.

تحصیل مدیریت در آلمان

برای ورود به رشته های علوم انسانی و رشته های هنر در دانشگاه های آلمان، گذراندن دوره کالج G-course لازم است.

البته در برخی مواقع، رشته های علوم تربیت بدنی نیز در این گروه کالج قرار می گیرند.

زبان تحصیل در کالج های دولتی W-Course، همانند دیگر گروه های کالج، به زبان آلمانی می باشد.

برای ورود به رشته های مدیریتی و برخی از رشته های علوم انسانی در دانشگاه های آلمان، گذراندن دوره کالج W-course لازم است.

تحصیل در آوسبیلدونگ های در آلمان

Studying in Ausbildung courses in Germany

دوره های آوسبیلدونگ آلمان، دوره های مهارت‌محوری هستند که توسط دولت آلمان برای تربیت نیروی ماهر مورد نیاز این کشور ارائه می‌شوند. درواقع این دوره ها زیر نظر کارفرمای آلمانی انجام می‌شود، ولی تحت نظارت و حمایت دولت هستند. به این صورت که متقاضی شرکت در این دوره ها، قرارداد دوره آوسبیلدونگ را با یک کارفرمای آلمانی می‌بندد و عموماً برای دریافت قرارداد، تایید اولیه کارفرما و قبولی در مصاحبه با کارفرما لازم است.

این دوره ها شامل دو بخش آموزش تئوری و عملی هستند و کارآموز، در ازای انجام کار عملی، در حین دوره حقوق دریافت می‌کند.

بنابراین اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید و تمایل دارید که سریعا وارد بازار کار این کشور شوید، دوره های آوسبیلدونگ گزینه بسیار مناسبی برای شما هستند.

دوره های آوسبیلدونگ در آلمان، تنها به زبان آلمانی ارائه می شوند و برای تایید اولیه از کارفرما و موفقیت در مصاحبه، دانش زبان آلمانی در سطح B2 برای متقاضی ضروری است.

آوسبیلدونگ پزشکی آلمان

دوره های پزشکی در آلمان، فقط در دانشگاه‌های این کشور ارائه می‌شوند. اما در صورتی که مایل هستید دوره های پزشکی را در آوسبیلدونگ های این کشور بگذرانید، دوره هایی مانند آوسبیلدونگ دستیار پزشک و دندان‌پزشک برای شما گزینه های مناسبی هستند. مدت این دوره ها معمولا بین 3 تا 4 سال است و متوسط حقوق دریافتی شما در این دوره ها بین 800 تا 1100 یورو در ماه است.

آوسبیلدونگ دندان‌پزشکی در آلمان

آوسبیلدونگ دندان‌پزشکی در آلمان نیز مانند آوسبیلدونگ پزشکی، شامل دوره های دستاری این رشته هستند. چرا که رشته دندان‌پزشکی نیز تنها در دانشگاه‌های این کشور ارائه می‌شوند و دکترای حرفه ای محسوب می‌شوند.

معمولا آوسبیلدونگ های دندان‌پزشکی در آلمان 3 ساله هستند و متوسط حقوق پرداختی به کارآموزان در این دوره ها مشابه با دوره های آوسبیلدونگ پزشکی و بطور متوسط بین 800 تا 1100 یورو در ماه است.

تحصیل در دانشگاه های آلمان

Studying in German universities

بیش از 400 دانشگاه دولتی و خصوصی در این کشور وجود دارد که شما می توانید برای تحصیل در آلمان انتخاب کنید. برخی از دانشگاه های برتر دنیا که در رتبه بندی های جهانی، دارای  مرتبه دو رقمی هستند، نیز در این کشور واقع شده اند.

برخی از دانشگاه های برتر آلمان که در سطح جهانی نیز زبانزد هستند، عبارتند از:

  1. دانشگاه لودویک ماکسیمیلیانز مونیخ
  2. دانشگاه صنعتی مونیخ
  3. دانشگاه هایدلبرگ
  4. دانشگاه بُن
  5. دانشگاه گوته فرانکفورت
  6. دانشگاه فریبورگ
  7. دانشگاه گوتینگن
  8. دانشگاه کلن
  9. دانشگاه توبینگن
  10. انستیتوی صنعتی کارلسروهه
  11. دانشگاه صنعتی آخن
  12. دانشگاه صنعتی درسدن
  13. دانشگاه نورمبرگ
  14. دانشگاه هامبورگ
  15. دانشگاه کیل
  16. دانشگاه لایبزیک
  17. دانشگاه ماینز

تحصیل در دانشگاه های آلمان و در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا امکان پذیر است. در ادامه به شرایط تحصیل در آلمان، در هر سه مقطع ذکر شده خواهیم پرداخت:

تحصیل کارشناسی در آلمان

Undergraduate studies in Germany

پیش از تحصیل کارشناسی در آلمان، شما باید دوره کالج مرتبط با رشته مورد نظر خود را گذرانده باشید. در مواقعی که فرد داوطلب، حداقل 40 واحد درسی را در ایران گذرانده باشد می تواند درخواست پذیرش مستقیم از دانشگاه های آلمان دهد. به این معنی که 40 واحد پاس شده، جایگزین دوره یک ساله کالج در آلمان شود.

آزمون ورودی برای تحصیل کارشناسی در آلمان

آزمون ورودی برای تحصیل کارشناسی در آلمان به صورت امری رایج وجود ندارد. برای ثبت نام برخی از رشته ها، ممکن است نیاز به قبولی در آزمون ورودی همان رشته باشد. آزمون ورودی دانشگاه های آلمان، به صورت اختصاصی و البته اختیاری خواهد بود. عموما آزمون ورودی برای رشته های پر رقابت برگزار می شود.

زبان تحصیل کارشناسی در آلمان

زبان تحصیل کارشناسی در آلمان، عمدتاً آلمانی می باشد. رشته هایی نظیر پزشکی، پرستاری، روانشناسی و دیگر رشته هایی که با عموم مردم سر و کار دارند. در این رشته ها، زبان تحصیل در دانشگاه های خصوصی و دولتی آلمان به آلمانی می باشد.

شما ممکن است در برخی از دانشگاه های خصوصی آلمان، رشته هایی نظیر مهندسی را پیدا کنید که تحصیل کارشناسی در آنها به زبان انگلیسی باشد. دانشگاه های دولتی انگلیسی زبان در مقطع کارشناسی در آلمان بسیار انگشت شمار است. البته این دانشگاه ها هم تنها برخی از رشته های خود را به زبان انگلیسی ارائه می کنند.

هزینه تحصیل کارشناسی در آلمان

تحصیل کارشناسی در آلمان، تنها در دانشگاه های دولتی این کشور به صورت رایگان می باشد. شما در صورتی که متقاضی تحصیل کارشناسی در آلمان باشید، تنها هزینه ای بین 200 تا 300 یورو برای هر ترم به دانشگاه پرداخت خواهید کرد. البته این هزینه برای صدور کارت دانشجویی شما خواهد بود که مزیت های زیادی برای شما دارد. از جمله امکان استفاده رایگان از وسایل حمل و نقل عمومی، تخفیف دانشجویی هنگام خرید از برخی مراکز و …

تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان در اکثر دانشگاه های این کشور رایگان می باشد و زبان تحصیل آن، عموماً آلمانی می باشد.

تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

Masters studies in Germany

امکان تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان برای دانشجویان غیر بومی فراهم می باشد. با سیستم درخواست پذیرش و بدون شرکت در آزمون کنکور، شما می توانید به تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد بپردازید. امکان تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد، تنها در همان رشته کارشناسی و یا رشته های مرتبط با آن میسر است.

آزمون ورودی برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

موضوع آزمون ورودی برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان، امری کاملا درون دانشگاهی است. به این معنی که ممکن است دانشگاهی به دلیل حجم تقاضای بالا برای پذیرش رشته ای، تصمیم به برگزاری آزمون ورودی در آن رشته بگیرد. منابع آزمون ورودی را به راحتی می توان از طریق وبسایت دانشگاه و یا مکاتبه با واحد ادمیشن دانشگاه بدست آورد.

زبان تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

زبان تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان به صورت زبان انگلیسی و آلمانی فراهم می باشد. البته در مجموع، شاید بتوان گفت 20% ظرفیت دانشگاه های آلمان، به زبان انگلیسی اختصاص دارد. بنابراین برای دریافت پذیرش به زبان انگلیسی، داشتن معدل بالای مقطع کارشناسی بسیار مفید است.

در صورتی که معدل کارشناسی شما کمتر از 16 باشد، بهتر است شروع به یادگیری زبان آلمانی کنید و امیدی به گرفتن پذیرش به زبان انگلیسی از دانشگاه های دولتی آلمان نداشته باشید. مگر آنکه تصمیم به پرداخت شهریه دانشگاه های خصوصی این کشور را داشته باشید.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان به دو زبان انگلیسی و آلمانی امکان پذیر است و در اکثر دانشگاه های این کشور، تحصیل به صورت رایگان می باشد.

تحصیل دکترا در آلمان

PhD studies in Germany

تحصیل دکترا در آلمان، بصورت پیداکردن پوزیشن و عملاً تحقیقاتی می باشد. گرفتن پذیرش دکترا در آلمان به صورت مکاتبه با اساتید و گرفتن تایید از آنها است.

چنانچه قصد تحصیل در مقطع دکترا در آلمان را دارید، بهتر است ابتدا رزومه ای قوی و جذاب بصری برای خود تهیه کنید. سپس لیستی از دانشگاه های آلمان که در زمینه تخصص شما فعالیت دارند تهیه کنید. سپس رزومه خود را از طریق ایمیل، به تمامی اساتید آن دانشگاه در زمینه تخصص خود ارسال کرده و منتظر جواب بمانید.

گرفتن پذیرش و تحصیل دکترا در آلمان ممکن است بسیار دشوار و طولانی باشد، فقط باید صبور باشید و به تمامی لیست تهیه شده، مطابق با برنامه ریزی ایمیل بزنید.

تحصیل دکترا در آلمان به زبان انگلیسی بوده و عموما به صورت تحقیقاتی می باشد.

هزینه تحصیل در آلمان

The cost of studying in Germany

دانشگاه های آلمان به دو گروه تقسیم میشوند:

  • دانشگاه های دولتی آلمان
  • دانشگاه های خصوصی آلمان

هزینه تحصیل در آلمان نیز با توجه به نوع دانشگاه متفاوت خواهد بود. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان می باشد. اما شما برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور، باید شهریه پرداخت کنید که معمولا شهریه دانشگاه های خصوصی، بین 15 تا 20 هزار یورو در سال می باشد.

آیا تحصیل رایگان در آلمان امکان پذیر است؟

هزینه تحصیل در آلمان نیز با توجه به نوع دانشگاه متفاوت خواهد بود. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان می باشد. اما شما برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور، باید شهریه پرداخت کنید که معمولا شهریه دانشگاه های خصوصی، بین 15 تا 20 هزار یورو در سال می باشد.

هزینه تحصیل در آلمان، تنها در کالج ها و دانشگاه های دولتی این کشور رایگان می باشد.

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان، بسته به سبک زندگی و البته شهر محل سکونت بسیار متفاوت خواهد بود. بعنوان مثال شما بخواهید هر وعده غدایی خود را بیرون از منزل سرو کنید، یا اینکه در منزل خود غذا تهیه کنید.

شما ناچارید در شهرهای بزرگ آلمان، مبلغ بیشتری برای اجاره پرداخت کنید. بسته به نوع خوابگاه و منزل اجاره شده، مبلغ پرداختی شما متفاوت است.

اما دولت آلمان پیش بینی کرده است که فردی بعنوان دانشجو، مبلغی برابر با 861 یورو در ماه بعنوان هزینه زندگی دانشجویی در آلمان خواهد داشت. درواقع تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان برابر با 10.332 یورو برای یک سال و ماهانه برابر با 861 یورو خواهد بود.

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان در شهرهای مختلف از 400 تا 1200 یورو متفاوت است،اما براساس اعلام دولت آلمان شما میبایست حداقل بین 800 تا 900 یورو در ماه برای هزینه زندگی در آلمان در نظر بگیرید.

پیشنهاد مطالعه

خوابگاه دانشجویی در آلمان

گرفتن خوابگاه دانشجویی در آلمان، یکی از بزرگترین معضلات دانشجویانی است که برای تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کنند. به همین خاطر لازم دانستیم برخی نکات را در این زمینه به شما آموزش دهیم:

  1. بعد از دریافت پذیرش قطعی از دانشگاه، به واحد ادمیشن دانشگاه ایمیل بزنید و سوال کنید که آیا دانشگاه مورد نظر، پیشنهادی برای خوابگاه برای شما دارد یا خیر!
  2. زمانیکه مطمئن شدید دانشگاهی که از آن پذیرش دریافت کرده اید، خوابگاهی برای شما (بعنوان دانشجو) اختصاص نداده است، بهتر است برای تایم ورود خود به آلمان، یک محا اسکان موقت مانند هتل رزرو کنید.
  3. بعد از ورود به آلمان، از سایت های مربوط به اجاره خوابگاه و خانه در این کشور مانند Wg-gesucht.de و de و homecompany.de و studenten-wg.de و wg-suche.de برای پیدا کردن محل اقامت مناسب استفاده کنید.
  4. تا زمانیکه از واقعی بودن آگهی اجاره مطمئن نشدید، هیچ پولی به حساب صاحبخانه واریز نکنید (خصوصا زمانی که هنوز ایران هستید).

کار دانشجویی در آلمان

Student work in Germany

امکان کار دانشجویی در آلمان به صورت پاره وقت وجود دارد. شما به عنوان دانشجو در کشور آلمان، اجازه 20 ساعت کار در هفته را خواهید داشت. با احتساب حداقل دستمزد 10 یورو برای هر ساعت، شما میتوانید ماهیانه بالای 800 یورو دریافت کرده و از بابت تامین هزینه زندگی دانشجویی خود در آلمان خاطر جمع باشید.

موقعیت های بیشمار کار دانشجویی در آلمان، به محبوبیت این کشور در بین دانشجویان مشتاق تحصیل در خارج از کشور، افزوده است. به دلیل قدرت اقتصادی و صنعتی کشور آلمان در اروپا، موقعیت های کاری زیادی در این کشور وجود دارد. اگر انتخاب شما، تحصیل در آلمان باشد، می توانید از این فرصت های شغلی استفاده کنید. چرا که تعداد زیادی موقعیت شغلی نظیر صندوقداری، بسته بندی، فروشندگی و شغل های جنرال مشابه، برای شما وجود خواهد داشت.

امکان کار دانشجویی در آلمان به صورت پاره وقت وجود دارد و حداقل درآمد آن برابر با 800 یورو در ماه خواهد بود.

شهرهای دانشجویی آلمان

German student cities

شهرهای دانشجویی آلمان عموماً شهرهایی هستند که متوسط هزینه در این شهرها پایین باشد، از طرفی دانشجو به راحتی بتواند کار پاره‌وقت برای تامین هزینه‌های زندگی خود پیدا کند. درصورتیکه رقابت برای گرفتن شغل پاره‌وقت در شهرهای بزرگ بیشتر خواهد بود. بنابراین شهرهای با وسعت و جمعیت متوسط مانند هانوفر، دوسلدورف و کلن، گزینه های مناسب‌تری بعنوان شهرهای دانشجویی در آلمان  نسبت به شهرهای برلین و مونیخ خواهد بود.

بعنوان مثال شما بعنوان دانشجو در شهری مانند هانوفر میتوانید با ماهیانه 500 یورو، خانه ای کوچک (با متراژ بین 30 تا 40 متر) اجاره کنید. اما اگر بخواهید همین خانه را در شهری مانند برلین اجاره کنید، باید ماهانه حدود 900 تا 1000 یورو اجاره پرداخت کنید.

بورسیه تحصیلی آلمان

German scholarship

دریافت بورسیه تحصیلی در آلمان عموما در مقاطع دکترا و بالاتر امکان پذیر است. دریافت کمک هزینه و بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد بصورت بسیار محدود امکان پذیر است که در این شرایط هم ایرانیان، شانس بسیار پایینی برای دریافت آن خواهند داشت.

اما خبر خوب اینکه، تحصیل در مقاطع پایین تر شامل کالج، کارشناسی و کارشناسی ارشد بصورت کاملا رایگان خواهد بود و شما برای تامین هزینه های زندگی خود می توانید به دنبال کار دانشجویی مناسب باشید.

شما با انجام کار دانشجویی در آلمان می توانید تا پایان زمان تحصیل خود، مشکل هزینه زندگی دانشجویی در آلمان را حل کنید. پس از آن با پیدا کردن کار تخصصی مرتبط با رشته تحصیلی خود، در نهایت پاسپورت کشور آلمان را دریافت کنید.

امکان دریافت بورسیه تحصیلی در آلمان، در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود نخواهد داشت و تنها در مقطع دکترا و بالاتر امکان پذیر است.

شرایط لازم برای تحصیل در آلمان

Requirements to study in Germany

برای اینکه بدانید شرایط لازم برای تحصیل در آلمان را دارید، با ما همراه باشید.

از مهم ترین شرایط لازم برای تحصیل در آلمان می توان به داشتن رزومه تحصیلی خوب اشاره کرد. اما منظور از رزومه تحصیلی خوب چیست؟ رزومه ای که شما با آن بتوانید دانشگاه های آلمان و سفارت این کشور را توجیه کنید که هدف شما از این کار، تنها تحصیل در آلمان خواهد بود و نه هیچ چیز دیگر!

افرادی که معدل آنها در مقاطع قبلی پایین باشد، برای گرفتن پذیرش به مشکل برمی خوردند. چرا که رقابت برای گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آلمان، زیاد است. پس از گرفتن پذیرش، متقاعد کردن سفارت در این شرایط بسیار دشوار خواهد بود. سفارت از شما سوال خواهد پرسید که شما در کشور خود و به زبان مادری خود تحصیل کرده اید و معدل شما پایین است!!! چطور قصد تحصیل در آلمان و به زبان دیگری را خواهید داشت؟؟؟ در این صورت شما باید بتوانید با مدارک دیگری نظیر سطح بالاتر زبان آلمانی، این کاستی را جبران کنید.

درکل می توان گفت تمامی مدارک شما در زمان ارائه به سفارت آلمان، مشابه تکه های پازل خواهد بود. تکه هایی که در کنارهم می تواند هدف شما از گرفتن ویزای آلمان را برای افسر مهاجرت، ترسیم کند.

شرایط سنی تحصیل در آلمان

می توان گفت که شرایط سنی تحصیل در آلمان بی معنی می باشد. چرا که هیچ گونه محدودیت سنی برای تحصیل در هیچ یک از کالج ها و دانشگاه های دولتی آلمان وجود نخواهد داشت. شما برای تحصیل در آلمان می توانید با هر سنی اقدام کنید.

اما پیش از آن باید بتوانید ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنید. برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، محدودیت هایی برای سن شما وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته ایم.

شرایط تحصیل در آلمان زیر 18 سال

اگر زیر 18 سال دارید و علاقه‌مند به تحصیل در آلمان هستید، باید از مدارس این کشور شروع کنید. چرا که برای ورود به کالج‌های آلمان (دوره پیش نیاز برای ورود به دانشگاه‌های آلمان) مدرک دیپلم 12 ساله ایران لازم است. امکان تحصیل در مدارس دولتی برای دانش آموزان بین المللی وجود ندارد. بنابراین اگر آلمان را با هدف تحصیل رایگان در این کشور انتخاب کردید، بهتر است دیپلم 12 ساله خود را در ایران بگیرید و سپس برای مقطع کالج اقدام کنید.

مدرک زبان لازم برای تحصیل در آلمان

بصورت دقیق نمیتوان مدرک زبان لازم برای تحصیل در آلمان را مشخص کرد، اما می توان گفت که حداقل داشتن مدرک ب1 آلمانی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان لازم است.

آزمون های مورد تایید سفارت آلمان و دانشگاه های این کشور، آزمون گوته، osd، تستداف و تلک می باشد که در ایران نیز برگزار می شوند. آزمون های گوته و osd و تلک در سطوح C1, B2, B1, A2, A1 و C2 برگزار می شوند. آزمون تستداف آزمونی جامع و یکپارچه می باشد که با توجه به توانایی داوطلب، سطح علمی وی مشخص می شود.

بر اساس مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان که توسط سفارت این کشور اعلام شده است، داشتن حداقل مدرک ب1 از موسسات گوته و یا osd الزامی است. اما به دلیل حجم تقاضای زیاد برای دریافت این نوع ویزا، در اکثر مواقع سفارت آلمان از شما مدرک زبان بالاتر در سطح ب2 را تقاضا خواهد کرد.

برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، داشتن حداقل مدرک ب1 آلمانی الزامی خواهد بود.

مدرک زبان لازم برای تحصیل در کالج های آلمان

در واقع چیزی به عنوان مدرک زبان لازم برای تحصیل کالج در آلمان، وجود ندارد. چرا که کالج های دولتی آلمان، سطح زبان آلمانی داوطلب را بصورت برگزاری آزمون ورودی کالج، خواهند سنجید. منابع این آزمون ها برای هر کالج متفاوت خواهد بود، اما وجه مشترک همه آنها، سنجش سطح زبان آلمانی داوطلب می باشد.

اما برای گرفتن پذیرش از کالج های دولتی آلمان، داشتن حداقل مدرک زبان ب1 الزامی خواهد بود. برخی از کالج های دولتی آلمان، همچون کالج مونیخ، کالج برلین و کالج هامبورگ، مدرک زبان ب2 برای بررسی شرایط داوطلب و صدور پذیرش خواهند خواست.

شرایط تحصیل در آلمان

برای قبولی در آزمون ورودی کالج های دولتی آلمان، دانش آلمانی در سطح ب2 و بالاتر لازم است.

مدرک زبان لازم برای تحصیل در دانشگاه های آلمان

مدرک زبان لازم برای تحصیل کارشناسی در دانشگاه های آلمان، عموما سطح C1 آلمانی و یا معادل آن خواهد بود. اما در مقطع کارشناسی ارشد، امکان دریافت پذیرش مستقیم با مدرک ب2، برای برخی از رشته ها وجود خواهد داشت. البته در صورتی که معدل کارشناسی شما بالا باشد، شانس گرفتن پذیرش مستقیم با مدرک ب2 را خواهید داشت.

در صورتی که کورس درسی ارائه شده به زبان انگلیسی باشد، داشتن مدرک زبان انگلیسی عموما در سطح آیلتس 6.5 الزامی می باشد. برای برخی از رشته های مهندسی، آیلتس 6 نیز برای دریافت پذیرش کافی می باشد.

تحصیل دکترا در آلمان عموما به زبان انگلیسی خواهد بود.

آیا بدون مدرک زبان می توان در آلمان تحصیل کرد؟

اگر بخواهیم نظر دانشگاه های آلمان را بررسی کنیم، بدون مدرک زبان می توان در آلمان تحصیل کرد. برخی از دانشگاه های آلمان، دوره های زبان آلمانی در همه سطوح برگزار می کنند و پذیرشی که به شما خواهند داد به صورت پذیرش مشروط خواهد بود. به این معنی که در ابتدا می بایست دوره زبان آلمانی خود را در همان دانشگاه تکمیل کرده و سپس به کورس اصلی، راه خواهید یافت.

اما بدون مدرک زبان نمی توان ویزای تحصیلی آلمان را دریافت نمود، حداقل از طریق سفارت آلمان در ایران!!!

چرا که سفارت برای صدور ویزای تحصیلی آلمان شما، حداقل مدرک زبان ب1 را از شما درخواست می کند و در صورتی که شما نتوانید این مدرک را ارائه دهید، درخواست ویزای شما ریجکت خواهد شد.

تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی

Studying in Germany in English

شاید باور این موضوع برای شما آسان نباشد، اما امکان تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی برای متقاضیان بین‌المللی وجود دارد. شما می‌توانید در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی آلمان، به زبان انگلیسی تحصیل کنید. در صورت تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان، کل دوره تحصیل شما رایگان خواهد بود، اما به دلیل رقابت بالا برای دریافت پذیرش از دوره‌های انگلیسی زبان، باید معدل مقطع قبلی شما بالا باشد و از طرفی مدرک زبان انگلیسی معتبر حداقل در سطح آیلتس 5.5 ( یا معادل آن) داشته باشید.

تحصیل در کالج‌های آلمان به زبان انگلیسی، در تمامی دوره ها بجز کالج M-kurs و تنها در کالج‌های خصوصی آلمان امکان پذیر است. شهریه کالج‌های خصوصی آلمان بطور میانگین بین 5 تا 10 هزار یورو برای یکسال می باشد.

اما تحصیل به زبان انگلیسی دردانشگاه‌های دولتی آلمان، در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد امکان‌پذیر است. البته ظرفیت و تنوع دوره‌های ارائه شده در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی بسیار محدود است. اما در مقطع کارشناسی ارشد شما با داشتن معدل بالای 15 و داشتن مدرک زبان انگلیسی حداقل در سطح آیلتس 5.5، به راحتی می‌توانید به زبان انگلیسی تحصیل کنید.

دانشگاه های برتر آلمان

دانشگاه های برتر آلمان

آوازه دانشگاه‌های برتر آلمان به گوش همه جهان رسیده است. پس اگر به دنبال کشوری بی نظیر برای ادامه تحصیل و زندگی هستید، آلمان در این زمینه شهره جهانی دارد. موسسه های معتبر قدیمی در کنار دانشگاه‌های فنی جدید، پیکره دانشگاه‌های آلمان را شکل داده است و در این میان، ۴۸ دانشگاه آلمان، جزء بهترین دانشگاه‌های دنیا قرار گرفته است. دانشگاه‌های برتر آلمان در شهرهای مونیخ و برلین و سرتاسر آلمان واقع شده است و شما به سادگی می‌توانید در هر منطقه ای از آلمان که علاقه داشتید به ادامه تحصیل بپردازید و از زندگی در این کشور بسیار زیبا و قدرتمند اروپایی نهایت لذت را ببرید! 

تحصیل در اکثر دانشگاه‌های آلمان رایگان می‌باشد و این آلمان را به فرصتی بدون رقیب بدل کرده است. علاوه بر آن، بیش از ۵۰۰ رشته دانشگاهی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه‌های آلمان به زبان انگلیسی ارائه می‌شود و می‌توانید از این فرصت استثنایی استفاده کنید!

دانشگاه‌های بدون شرط معدل آلمان

دانشگاه‌هایی در آلمان وجود دارند که حساسیت کمتری روی معدل متقاضی دارند. بنابراین اگر معدل مقطع قبلی شما پایین است، ناامید نباشید.

البته باید بدانید که در صورت پایین بودن معدل، شانس شما برای تحصیل در دانشگاه‌های دارای رنکینگ بالا بسیار کم خواهد بود. از طرفی عموما دانشگاه‌هایی که شرط معدل برای صدور پذیرش ندارند، عموماً به زبان آلمانی خواهد بود.

اما اگر قصد دارید با معدل پایین، به زبان انگلیسی در آلمان تحصیل کنید، دانشگاه‌های خصوصی این کشور، گزینه بسیار مناسبی برای شما هستند.

World ranking of the best German universities in 2024

دانشگاه‌های رایگان آلمان

کشور آلمان حدود 240 دانشگاه دولتی دارد که تحصیل در اکثر این دانشگاه‌ها برای دانشجویان ایرانی رایگان و بدون هزینه است. چرا می‌گوییم اکثر این دانشگاه‌ها؟ به این خاطر که بعنوان مثال: تحصیل در دانشگاه‌های شناخته شده‌ای همچون هایدلبرگ، فرایبورگ، اشتوتگارت و کنستانس، واقع در ایالت بادن وورتمبرگ، برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا، 1500 یورو در هر ترم شهریه دارد.

تحصیل رایگان در دانشگاه صنعتی مونیخ آلمان (TUM)

دانشگاه فنی مونیخ تا کنون برای دانشجویان بین‌المللی رایگان بوده، اما طی اطلاعیه ای که این دانشگاه اعلام کرده است، دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا، از ترم زمستان 24 – 2023 (شروع ترم: پاییز 1402)، باید برای هر ترم تحصیلی شهریه پرداخت کنند.

این اطلاعیه را می‌توانید در این قسمت مشاهده کنید:

شهریه دانشگاه فنی مونیخ، بر اساس مقطع و رشته تحصیلی متفاوت بوده و بطور میانگین به صورت زیر است:

  • دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی: بین 2 تا 3 هزار یورو (در هر ترم)
  • دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی ارشد: بین 4 تا 6 هزار یورو (در هر ترم)

آشنایی با دانشگاه صنعتی مونیخ (Technical university of Munich)

دانشگاه صنعتی مونیخ

دانشگاه صنعتی مونیخ همواره جز برترین دانشگاه های آلمان به حساب می آید و در رتبه بندی جهانی QS نیز دارای رتبه 55 می باشد که نسبت به سال گذشته 6 مرتبه پیشرفت داشته است. این دانشگاه دارای 14 دانشکده و در حدود 40 هزار دانشجو می باشد و 25% این دانشجویان را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند. 

دانشگاه صنعتی مونیخ در هر تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و مقاطع بالاتر دانشجو می پذیرد. هزینه تحصیل در دانشگاه صنعتی مونیخ رایگان بوده و تنها هزینه عضویت در انجمن دانشجویی و دریافت سمستر تیکت از دانشجو دریافت می شود. دانشگاه صنعتی مونیخ در رشته فیزیک و ستاره شناسی، مهندسی برق و دیگر رشته های مهندسی به نوعی پیشرو می باشد و دارای رتبه های جهانی بالایی می باشد.

معرفی دانشگاه لودویک ماکسیمیلیانز مونیخ (Ludwig Maximilians Universität München)

دانشگاه لودویک ماکسیمیلیانز مونیخ

دانشگاه لودویک ماکسیمیلیانز مونیخ در مرکز شهر مونیخ واقع شده است و با کسب رتبه 63 در رتبه بندی جهانی QS  بعنوان دومین دانشگاه برتر آلمان در سال 2020 شناخته شده است. البته دپارتمان پزشکی این دانشگاه در نزدیکی شهر برلین قرار گرفته است.در سالهای اخیر رقابت تنگاتنگی ما بین دانشگاه ماکسیمیلیانز مونیخ و دانشگاه صنعتی مونیخ برای کسب مقام برترین دانشگاه آلمان وجود داشته است.

 دانشگاه لودویک ماکسیمیلیان نیز مانند دیگر دانشگاه های آلمان امکان تحصیل در تمامی مقاطع تحصیلی را برای دانشجویان بومی و بین‌المللی فراهم نموده و هزینه تحصیل در تمامی این مقاطع رایگان می باشد. دانشگاه ماکسیمیلیانز مونیخ در رشته های تاریخ کلاسیک و باستان، فلسفه و فیزیک و ستاره شناسی شهرت جهانی دارد.

دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ آلمان (Ruprecht Karls Universität Heidelberg)

دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ آلمان

دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ آلمان واقع در شهر هایدلبرگ و تقریبا در جنوب شرق آلمان قرار گرفته است که بعنوان دانشگاه روپرشت کارلز نیز شناخته می شود. این دانشگاه قدیمی ترین دانشگاه آلمان به حساب می آید. دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ در رتبه بندی جهانی QS دارای مرتبه 66 می باشد و در ده سال اخیر نیز تلاش نموده تا جایگاه خود را در سطح جهانی حفظ نماید.

 این دانشگاه دارای 12 دانشکده بوده که شامل علوم انسانی، حقوق، علوم اجتماعی و رفتاری می باشد و تمامی مقاطع تحصیلات دانشگاهی از جمله کارشناسی و تحصیلات تکمیلی را در بر می گیرد. دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ در رشته های تاریخ باستانی و کلاسیک، الهیات و مطالعات دینی و در رشته فیزیک و ستاره شناسی در کشور آلمان و در دنیا سرآمد می باشد.

دانشگاه هومبولت برلین (HU) (Humboldt-Universität zu Berlin )

دانشگاه هومبولت برلین

دانشگاه هومبولت برلین بیش از 200 سال پیش در شهر برلین توسط ویلیام فون هومبولت تاسیس شد و از جانب ایشان بعنوان مادر تمامی دانشگاه های مدرن معرفی گردید. این دانشگاه دارای 4 دانشکده در زمینه های حقوق، پزشکی، فلسفه و الهیات می باشد. دانشگاه هومبولت برلین بالغ بر 5 هزار دانشجو دارد و شامل دانشجویان بومی و بین المللی ای بوده که در تمامی مقاطع دانشگاهی مشغول به تحصیل می باشند.

 این دانشگاه در رتبه بندی جهانی QS در سال 2020 رتبه 120 را در بین تمامی دانشگاه های جهان کسب نمود و بعنوان چهارمین دانشگاه برتر آلمان شناخته می شود. دانشگاه هومبولت برلین در رشته های فلسفه، هنر و علوم انسانی و در رشته تاریخ کلاسیک و باستانی دارای اعتبار جهانی می باشد.

ویزای تحصیلی آلمان

German study visa

ویزای تحصیلی آلمان، در واقع اجازه تحصیل شما در کشور آلمان می باشد که توسط سفارت آلمان در کشور شما صادر خواهد شد. پروسه گرفتن ویزای تحصیلی آلمان به صورت کلی به این صورت است:

  1. آماده سازی مدارک تحصیلی
  2. دریافت پذیرش تحصیلی
  3. دریافت وقت مصاحبه از سفارت آلمان
  4. تکمیل مدارک مورد نیاز سفارت برای صدور ویزای تحصیلی
  5. انجام مصاحبه سفارت برای ویزای تحصیلی
  6. دریافت ویزای تحصیلی

وقت سفارت آلمان برای ویزای تحصیلی (سیستم جدید وقت دهی آذر 1402)

نحوه دریافت وقت مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان طی چندسال اخیر بارها تغییر کرده است. اخیرا این سیستم از تاریخ 2 آذر 1402، به سیستم لیست انتظار تغییر کرده است. به این معنی که شما درخواست خود را در فرم مربوطه ثبت می‌کنید و زمان های مصاحبه به ترتیب زمان ثبت، مشخص و اعلام خواهد شد. درخواست وقت مصاحبه از طریق سفارت آلمان در تهران انجام خواهد شد، اما مصاحبه شما در شرکت ویزامتریک خواهد بود.

نحوه گرفتن وقت مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان از سفارت (ویزامتریک)

درحال حاضر، نحوه گرفتن وقت مصاحبه ویزای تحصیلی به این صورت است که در ابتدا شما باید به ازای هر متقاضیِ دریافت وقت مصاحبه، مبلغ 1.300.000 تومان به حساب شرکت ویزامتریک واریز کنید:

اطلاعات حساب شرکت ویزامتریک به این صورت است:

  • گیرنده: شرکت رهیاب گذر آرتا
  • نام بانک: بانک سامان، شعبه میرداماد
  • شماره کارت : 6219867000010435

این مبلغ پس از مراجعه شما به ویزامتریک برای انجام مصاحبه، به حساب شما عودت داده خواهد شد.

پس از انجام واریز، از طریق لینک زیر، اقدام به ثبت اطلاعات خود بر اساس اطلاعات پاسپورت نمایید.

توجه داشته باشید که تمامی اطلاعات خود، از جمله نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره پاسپورت و آدرس ایمیل خود را با دقت وارد کنید. چرا که مغایرت هریک از این اطلاعات با اطلاعات پاسپورت شما باعث خواهد شد که در زمان مصاحبه، ویزامتریک پرونده شما را نپذیرد.

پس از ثبت فرم، به فاصله حدود یک ساعت ایمیلی از سفارت آلمان برای شما ارسال خواهد شد که به معنای ثبت اولیه درخواست شما در سیستم انتظار وقت مصاحبه سفارت آلمان خواهد بود.

شما ایمیل دوم خود را از ویزامتریک دریافت خواهید کرد که حاوی اطلاعات وقت مصاحبه شما خواهد بود.

توجه داشته باشید که مدت زمان انتظار برای انجام مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان درحال حاضر مشخص نیست. بنابراین شما زمانی درخواست خود را ثبت کنید که از کامل بودن تمامی مدارک خود مطمئن باشید.

نحوه گرفتن وقت مصاحبه ویزای پیوست دانشجویی از سفارت آلمان (ویزامتریک)

در سیستم جدید نوبت‌دهی وقت مصاحبه سفارت آلمان، امکان گرفتن وقت مصاحبه برای ویزای پیوست، همزمان با متقاضی نفر اصلی وجود ندارد و نفر پیوست باید بطور جداگانه از طریق لینک زیر، درخواست وقت مصاحبه خود را ثبت کند.

 لیست انتظار وقت مصاحبه ویزای پیوست و ویزای تحصیلی آلمان متفاوت بوده و در حال حاضر، مدت زمان انتظار برای دریافت وقت مصاحبه ویزای پیوست، حدود 11 ماه است.

شرایط سنی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان

 همانطور که در مطالب گذشته ذکر شد، شرایط سنی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان، در واقع به میزانی خواهد بود که با آن بتوانید سفارت آلمان را توجیه کنید. سفارت آلمان، برای صدور ویزای تحصیلی، سن مشخصی را اعلام نکرده است. اما در صورت بالا بودن سن، شما باید بتوانید تمامی گپ تحصیلی خود را با مدارک مورد قبول سفارت آلمان پر کنید.

پیشنهاد مطالعه

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آلمان

اطلاع از لیست مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آلمان، اولین قدم برای اقدام است. پس از آن باید برای آماده سازی و تکمیل این مدارک اقدام کنید.

لیست مدارک مورد مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان به این صورت است:

  • پاسپورت معتبر (اعتبار بیشتر از یک سال)
  • عکس پرسنلی
  • فرم درخواست مصاحبه تکمیل شده (فرم آنلاین ویدکس)
  • کپی ترجمه رسمی تمامی مدارک تحصیلی (به زبان آلمانی)
  • نامه پذیرش از دانشگاه یا مرکز آموزشی معتبر آلمان
  • مدرک زبان معتبر (آلمانی یا انگلیسی بسته به نامه پذیرش)
  • انگیزه نامه
  • رزومه
  • ارائه تمکن مالی به مبلغ حداقل 11.208 یورو (سال 2023)
  • بیمه مسافرتی

ممکن است (با توجه به شرایط خاص) نیاز باشد شما مدارک دیگری نیز در زمان انجام مصاحبه دانشجویی به سفارت آلمان و یا ویزامتریک تحویل دهید.

مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق سایر کشورها

تحصیل در آلمان از طریق کشور ترکیه

یکی از کشورهایی که می توانید به عنوان گزینه ای برای مهاجرت به آلمان از طریق کشور ثالث در نظر داشته باشید، کشور ترکیه است. بسیاری از ایرانیان، از طریق اجاره و یا خرید ملک، اقامت ترکیه را دارند. همچنین شرایط رفاهی برای زندگی در کشور ترکیه، در سطح مناسبی می باشد و زندگی در این کشور برای بسیاری از ایرانیان مطلوب خواهد بود.

درصورتی که مایل هستید ویزای تحصیلی آلمان را از کشور ترکیه بگیرید، لازم است بدانید در زمان ورود شما به سفارت آلمان می بایست 6 ماه از زمان ورود شما به ترکیه گذشته باشد. در صورتی که مایل هستید با جزئیات این مسیر بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را مطالعه کنید:

تحصیل در آلمان از طریق کشور ارمنستان

چنانچه به دنبال راهی هستید تا بتواند مسیر مهاجرت به آلمان را برای شما هموارتر کند، پیشنهاد ما مهاجرت به آلمان از طریق کشور ارمنستان است. شما می توانید پس از 6 ماه اقامت در کشور ارمنستان، ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنید.

سفارت آلمان در ارمنستان، برخلاف سفارت آلمان در ایران، متقاضی کمتری برای گرفتن ویزای تحصیلی دارد و چنانچه پرونده ویزای شما مطابق با استانداردهای سفارت آلمان در ایروان بسته شده باشد، به راحتی می توانید ویزای آلمان را دریافت کنید.

البته طی دو سال اخیر، با توجه به حجم بالای تقاضای ایرانیان به سفارت آلمان در ارمنستان، حساسیت این سفارتخانه برای دانشجویان ایرانی کمی بیشتر شده است. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با توجه به شرایط ذکر شده، حتما با مدرک زبان آلمانی در سطح B1 برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید.

ما در مجموعه مهاجرتی ویزایار دارای بیش از ۱۰ سال سابقه در زمینه مهاجرت و اخذ اقامت آلمان هستیم. همچنین برای سهولت در امر اخذ ویزا و پذیرش تحصیلی و مشاوره مهاجرتی، موسسه مهاجرتی ویزایار، خدمات خود را هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری ارائه می کند.

شما عزیزان می توانید جهت رزرو وقت مشاوره با وکلا و مشاورین متخصص و خبره مجموعه ویزایار با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره تحصیل در آلمان:

بله همه می توانند از تحصیل رایگان و بدون شهریه در آلمان بهره مند شوند و این موضوع تفاوتی ندارد که شما دانشجوی آلمانی، اروپایی یا غیر اروپایی باشید. تحصیل در دانشگاه های عمومی و دولتی آلمان برای همه رایگان است.

برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان شرایط سنی مطرح نیست اما برای اخذ ویزای تحصیلی از سفارت آلمان شرایط سنی وجود دارد که برای هر مقطع متفاوت است.

یادگیری زبان آلمانی برای ما ایرانی ها که ابتدا با زبان انگلیسی آشنایی پیدا کرده ایم ممکن است کمی سخت تر به نظر برسد، اما با این وجود سالیانه تعداد زیادی از هموطنان زبان آلمانی را یاد می گیرند ادامه تحصیل در آلمان را انتخاب می کنند، پس نگران این موضوع نباشید😊

بله. دانشجویان در آلمان بصورت قانونی 20 ساعت در هفته اجازه کار دارند.

بله این امکان وجود دارد، اما بصورت محدود. این امکان بستگی به رشته و مقطع مورد نظر شما دارد.

پرسش و پاسخ

اطلاع رسانی
اطلاع رسانی هنگام
guest
35 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
نمایش تمامی نظرات
امیر فرزانه
امیر فرزانه
2024/04/15 3:58 ب.ظ

سلام من 18 سالمه و دیپلم تجربی دارم میخواستم بدونم برای تحصیل پزشکی در آلمان از کجا باید شروع کنم؟

امیرحسین کرمی
امیرحسین کرمی
2024/03/14 8:55 ب.ظ

سلام. برای تحصیل در آلمان چه رشته هایی بازار کار بهتری دارند؟

سارا حبابی
سارا حبابی
2024/03/04 7:48 ب.ظ

شما ویزای توریستی هم کار می کنید؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  سارا حبابی
2024/03/04 7:59 ب.ظ

سلام خیر دوست عزیز

حسین پورنگ
حسین پورنگ
2024/03/04 7:48 ب.ظ

سلام. توی آلمان میشه به زبان انگلیسی تحصیل کرد؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  حسین پورنگ
2024/03/04 8:00 ب.ظ

سلام دوست عزیز، بله امکان تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان هست.

سارا افشار
سارا افشار
2024/02/24 6:35 ب.ظ

درسته که قراره میزان تمکن مالی آلمان برای ویزای تحصیلی افزایش پیدا کنه؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  سارا افشار
2024/02/24 6:43 ب.ظ

سلام دوست عزیز،
هرسال با توجه به نرخ تورم، ممکن است که دولت آلمان این مبلغ را افزایش دهد اما درحال حاضر به صورت رسمی تمکن مالی موردنیاز برای تحصیل در آلمان ،11208 یورو می باشد.

تینا مظفری
تینا مظفری
2024/02/24 6:32 ب.ظ

سلام. تو آلمان میشه دانشگاه انگلیسی هم رایگان رفت؟؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  تینا مظفری
2024/02/24 6:48 ب.ظ

سلام دوست عزیز، وقت بخیر
بله در المان تحصیل به زبان انگلیسی هم در دانشگاه های دولتی رایگان است

علی یکتا
علی یکتا
2024/02/24 6:30 ب.ظ

سلام امکان تحصیل پزشکی برای مقطع دیپلم یعنی بعد از قبولی در کنکور سراسری هست؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  علی یکتا
2024/02/24 6:51 ب.ظ

سلام دوست عزیز، وقت بخیر
به صورت کلی تحصیل پزشکی در آلمان نیازمند قبولی در کنکور سراسری نیست، شما میتوانید فرم ارزیابی رایگان مارو پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت شرایط شما را مورد بررسی قرار دهند.

مهسا مروتی
مهسا مروتی
2024/02/24 6:28 ب.ظ

سلام. شما برای نگارش انگیزه نامه هم اقدام میکنید؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  مهسا مروتی
2024/02/24 7:06 ب.ظ

سلام و وقت بخیر،
به صورت جداگانه نگارش انگیزه نامه انجام نمیدیم

المیرا مدنی
المیرا مدنی
2024/02/24 6:20 ب.ظ

سلام. وقت بخیر شما برای تحصیل در آلمان برای مقطع ارشد هم اقدان میکنید؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  المیرا مدنی
2024/02/24 7:08 ب.ظ

سلام دوست عزیز
بله اخذ پذیرش در کارشناسی ارشد هم جزو خدمات مجموعه مهاجرتی ویزایار است.همچنین برای اطلاعات بیشتر میتوانید صفحه تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان را مطالعه کنید.

حسین شریفی
حسین شریفی
2024/02/24 6:19 ب.ظ

سلام. ایا با توجه به گرفتن فول فاند باز هم به تمکن مالی برای مهاجرت به آلمان نیاز است؟

مشاور ویزایار
مشاور ویزایار
پاسخ به  حسین شریفی
2024/02/24 7:10 ب.ظ

سلام و وقت بخیر،
به صورت کلی درامد ماهانه بالای 934 یورو باشد نیازی به ارائه مدرک دیگری جهت اثبات تمکن مالی نیست.

المیرا شریفی
المیرا شریفی
2024/01/20 7:56 ب.ظ

سلام،من دانشجوی ترم 8 حقوق هستم و همسرم کارشناسی رشته فیزیک هست.
چجور میشه اقدام کنیم برای ادامه تحصیل در آلمان؟

کارشناس ویزایار
کارشناس ویزایار
پاسخ به  المیرا شریفی
2024/01/27 7:28 ب.ظ

سلام المیرا عزیز؛

امکان اقدام برای هر دونفر وجود دارد. همچنین اقدام به صورت یک نفر به عنوان نفر اصلی و دیگری از طریق ویزای پیوست نیز امکان پذیر است.
پیشنهاد می کنیم جهت بررسی دقیق تر شرایطتون و راهنمایی کامل با مشاورین ویزایار در ارتباط باشید.

موفق باشید

نیلوفر آقایی
نیلوفر آقایی
2024/01/20 7:50 ب.ظ

سلام
ببخشید میخواستم بدونم شما کارای اپلای برای مقطع کارشناسی هم برای المان انجام می دهید؟

کارشناس ویزایار
کارشناس ویزایار
پاسخ به  نیلوفر آقایی
2024/01/27 7:21 ب.ظ

سلام نیلوفر عزیز؛

بله، ویزایار در تمامی مراحل تحصیل کارشناسی در آلمان (از اخذ پذیرش تحصیلی تا اخذ ویزای تحصیلی آلمان) خدمات کاملی ارائه می دهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید این مقاله را مطالعه نمایید.
همچنین جهت ارزیابی رایگان شرایط خود جهت تحصیل در آلمان می توانید این فرم را تکمیل نمایید.

موفق باشید

reza
reza
2022/06/16 6:31 ب.ظ

سوال دیگر من در مورد لیست کالجهای دولتی آلمان هستش؟و اینکه فهرست دروسیکه معادل سازی میکنند

reza
reza
2022/06/16 6:28 ب.ظ

سلام نمونه سوالات ورودی کالج و دانشگاههای دولتی رو میخاستم

Nora
Nora
2021/01/28 3:09 ب.ظ

با سلام به تیم ویزا یار… بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی به آلمان چه سنی هست؟ و حداکثر سن برای گرفتن ویزا چقدر در نظر گرفته شده که شانس بالایی برای اقامت در این کشور روداشته باشه؟

مدیر سایت
مدیر سایت
پاسخ به  Nora
2021/01/29 3:31 ب.ظ

با سلام و تشکر از شما
شرایط هر فرد با توجه به سوابق تحصیلی و مقطع مورد تقاضا متفاوت هستش، به صورت کلی: سن، سابقه تحصیلی (شامل مقطع، محل تحصیل و معدل هر مقطع) و همینطور سطح و مدرک زبان، در تعیین موفقیت یا عدم موفقیت ویزای تحصیلی کشور آلمان تاثیر گذار خواهد بود و با توجه به کشور محل درخواست ویزا، شرایط متفاوت می باشد.
پیشنهاد می کنیم برای بررسی بهتر شرایط داوطلب، فرم ارزیابی رایگان موسسه ویزایار رو تکمیل کنید تا کارشناسان ما برای ارائه مشاوره بهتر با شما تماس گیرند.
موفق باشید

nil
nil
2021/01/19 6:23 ب.ظ

سلام خسته نباشید .
میخواستم بدونم پاس کردن ۴۰ واحد در رشته‌ای مرتبط با رشته پزشکی برای تحصیل مستقیم، فقط در دانشگاه‌های دولتی ایران هست یا اگر دانشگاه آزاد هم باشه مشکلی نیست؟
ممنون .

مدیر سایت
مدیر سایت
پاسخ به  nil
2021/01/20 12:29 ق.ظ

با سلام و تشکر از شما
دانشگاه آزاد ایران مورد تایید کشور آلمان می باشد و مشکلی بابت گرفتن پذیرش مستقیم از دانشگاه های آلمان وجود نخواهد داشت.
موفق باشید.

Tannaz
Tannaz
2020/08/02 9:46 ب.ظ

ممنون از اطلاعات خوب و کامل سایتتون
اینکه نوشتین وقت سفارت کالج بیشتر از ۱۲ ماه هستش، با شرایط الان فکر میکنید بازهم ۱۲ ماه باشه؟

مدیر سایت
مدیر سایت
پاسخ به  Tannaz
2020/08/03 3:04 ب.ظ

با سلام و احترام
با تجربه ای که ما قبل از کرونا داشتیم، اولویت های وقت مصاحبه دانشجویی سفارت آلمان، اصلا مقطع کالج نبود
الان هم که با اومدن کرونا کلا وقت ها متوقف شده و پرونده دانشجویی جدید تشکیل نمیشه
اگر مقطع کالج هستین پیشنهاد می کنم شرایط کشور ثالث خصوصا ارمنستان رو مطالعه بفرمایید و از این طریق برای آلمان اقدام کنید.
از طریق لینک زیر میتونید اطلاعات کاملی از کشورهای ثالث برای گرفتن ویزای آلمان استفاده کنید.

https://visayaar.com/germany/visa/other-country/

موفق و پیروز باشید