لوگوی ویزایار

اپلیکیشن فی چیست؟

بسیاری از فارغ‌التحصیلان جهت ادامه تحصیل در کشورهای خارجی، مستلزم دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه‌های کشور موردنظر هستند.

اما یکی از اولین مراحل برای دریافت پذیرش تحصیلی، ارائه درخواست و پرداخت هزینه اپلیکیشن فی است. ممکن است برخی از متقاضیان اپلای تحصیلی، از این هزینه آگاهی نداشته باشند و دلیل پرداخت آن را درک نکنند یا درمورد نحوه پرداخت این هزینه نیز ابهامات و سوالاتی داشته باشند.

در این مقاله، با هدف پاسخ به پرسش اپلیکیشن فی چیست؟ و نحوه پرداخت این هزینه، به توضیحاتی تکمیلی برای آن دسته از افرادی که تصمیم بر مهاجرت دارند می‌پردازیم.

آیا پرداخت اپلیکیشن فی ضروری است؟

آیا پرداخت اپلیکیشن فی ضروری است؟

هدف از پرداخت اپلیکیشن فی، پوشش هزینه‌های اداری پردازش درخواست‌ها است. این هزینه به مؤسسات کمک می‌کند تا هزینه‌های مرتبط با بررسی درخواست‌ها را متحمل شوند. میزان هزینه آن نیز بسته به برنامه و مؤسسه متفاوت است. شایان ذکر است که این اپلیکیشن معمولاً قابل بازپس‌گیری نیست؛ حتی اگر درخواست رد شود یا فرد پذیرفته نشود. درواقع این‌طور باید گفت که هدف از وجود اپلیکیشن فی، جلوگیری از درخواست‌های بی‌پایه و اساس توسط متقاضیان است و درخواست به هر دانشگاه هزینه جداگانه‌ای دارد. ناگفته نماند که پرداخت این اپلیکیشن در زمان خاصی از سال و در بازه زمانی محدودی قابل انجام است. عدم پرداخت در مهلت تعیین‌شده، منجر به رد درخواست خواهد شد.

مدارک لازم برای پرداخت اپلیکیشن فی

مدارک لازم برای پرداخت اپلیکیشن فی

پس از ارائه پاسخ کامل به پرسش اپلیکیشن فی چیست؟ باید گفت که یکی از شروط اصلی پرداخت هزینه آن، ثبت کتبی درخواست پذیرش است که مستلزم ارائه برخی مدارک موردنیاز است. گفتنی است که مدارک لازم برای پرداخت هزینه می‌تواند بسته به نوع درخواست و موسسه یا برنامه موردنظر متفاوت باشد. در ادامه جهت اطلاع بیشتر متقاضیان از مدارک لازم در خصوص نحوه پرداخت هزینه این اپلیکیشن لیست این مدارک ارائه شده است:

• مدارک هویتی شامل اطلاعات شخصی

برای پرداخت هزینه باید اطلاعات هویتی خود را کامل و دقیق وارد کنید. این اطلاعات معمولاً شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، آدرس و شماره تماس است.

• اطلاعات مالی

برای پرداخت هزینه ممکن است نیاز به ارائه اطلاعات مالی باشد. این اطلاعات شامل شماره کارت اعتباری، شماره حساب بانکی، رمز امنیتی (CVV)، تاریخ انقضا و … است. گفتنی است که در برخی موارد، متقاضی ممکن است نیاز به ارائه اطلاعات شبکه بانکی (به‌طور مثال شماره شبا) داشته باشد.

• مدارک هویتی

جهت تأیید هویت فرد متقاضی، برخی مؤسسات از متقاضی مدارک هویتی درخواست می‌کنند. این مدارک عموماً شامل کپی پاسپورت (یا شناسنامه) می‌شود.

• مدارک تحصیلی

برای برخی از درخواست‌های این اپلیکیشن ممکن است نیاز به ارائه مدارک تحصیلی باشد. این مدارک معمولاً شامل کپی مدرک تحصیلی موردنیاز، مانند مدرک دیپلم، لیسانس یا فوق لیسانس و سوابق تحصیلی افراد است.

به متقاضیان توصیه می‌شود که قبل از شروع فرایند پرداخت هزینه اپلیکیشن فی، شرایط موردنیاز را در سایت یا برنامه موردنظرشان بررسی کنند. علاوه‌براین، در صورت نیاز با مؤسسه یا برنامه موردنظر خود تماس گرفته و درخواست خود را با آن‌ها مطرح کنند.

پیشنهاد مطالعه

نحوه پرداخت اپلیکیشن فی چگونه است؟

برای پرداخت باید از طریق کارت‌های اعتباری، نظیر مسترکارت، ویزاکارت، کردیت‌کارت، پی‌پال و… اقدام کنید. با توجه به تحریم‌های موجود در ایران و عدم دسترسی ایرانیان به سیستم بانک‌های جهانی می‌توانید هزینه مربوطه را از طریق شرکت‌های واسطه‌ در ایران، مانند صرافی‌ها و… یا از طریق دوستانی که در خارج‌ از کشور دارید پرداخت کنید.

هزینه اپلیکیشن فی در دانشگاه‌های مختلف چقدر است؟

هزینه اپلیکیشن فی در دانشگاه‌های مختلف چقدر است؟

در جدول زیر، هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه‌های کانادا، آمریکا و انگلیس که تقاضای مهاجرت تحصیلی برای آن‌ها بیشتر است لیست شده است. این هزینه‌ها براساس مبالغ ذکرشده در وب‌سایت هر دانشگاه نوشته شده است. هزینه هر دانشگاه بسته به رشته، مقطع و نوع برنامه تحصیلی و این‌که دانشجوی بین‌المللی هستید یا ساکن کشور مقصد، کم و زیاد می‌شود.

نام دانشگاه
کشور
هزینه اپلیکیشن فی
University of Toronto
کانادا
125-180
McGill University
کانادا
125-135
University Of British Columbia
کانادا
168-175
University of Montreal
کانادا
102-112
University of Alberta
کانادا
75-125
McMaster University
کانادا
110-150
University of Waterloo
کانادا
125-130
University of Western Ontario
کانادا
125-130
University of Ottawa
کانادا
75-85
University of Calgary
کانادا
125-145
Ontario Tech University
کانادا
120-135
York University
کانادا
130-140
Queen’s University
کانادا
100-150
Concordia University
کانادا
100-130
University of Windsor
کانادا
75-125
University of Victoria
کانادا
125-162
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
آمریکا
75
Stanford University
آمریکا
125
California Institute of Technology
آمریکا
100
The University of Chicago
آمریکا
75
University of Pennsylvania
آمریکا
75
Yale University
آمریکا
105
Columbia University
آمریکا
120
Duke University
آمریکا
120
Brown University
آمریکا
75
University of Oxford
انگلیس
75
University of London
انگلیس
90
University of Cambridge
انگلیس
75
University of Manchester
انگلیس
60
Imperial College London
انگلیس
80
University of East London
انگلیس
26
University of York
انگلیس
26
University of Kent
انگلیس
50
Brunel University London
انگلیس
20
London Metropolitan University
انگلیس
26

آیا می‌توان هزینه اپلیکیشن فی را پرداخت نکرد؟

آیا می‌توان هزینه اپلیکیشن فی را پرداخت نکرد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. به‌غیر از دانشگاه‌های بدون اپلیکیشن فی، دانشگاه‌هایی هم هستند که علی‌رغم دریافت این هزینه در موارد معمول، امکان ویو اپلیکیشن فی را به برخی دانشجویان با شرایط خاص می‌دهند. Application Fee Waiver به معنی صرف نظر کردن از دریافت هزینه آن است. این مورد در وب‌سایت دانشگاه ذکر می‌شود و با مراجعه به سایت می‌توانید متوجه شوید که چنین امکانی در دانشگاه موردنظر شما نیز وجود دارد یا خیر.

برای ویو کردن Application Fee باید به دانشگاه ایمیل بزنید. در این ایمیل با ذکر دلیل توضیح می‌دهید که چرا نمی‌توانید این هزینه را پرداخت کنید. حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که امکان ویو اپلیکیشن فی تنها به تعداد محدودی از دانشجویان تعلق می‌گیرد؛ بنابراین ارسال ایمیل را به روزهای پایانی ددلاین اپلای موکول نکنید، چراکه این احتمال وجود دارد که به‌دلیل تکمیل ظرفیت ویو، درخواست شما رد شود.

برای ویو اپلیکیشن فی، راه‌های دیگری نیز برای کاهش هزینه‌های اپلای وجود دارد. خوب است لیستی از دانشگاه‌هایی که قصد اپلای برای آن‌ها دارید را تهیه کنید. پس از جستجو در وب‌سایت هریک ببینید کدام دانشگاه‌ها بدون اپلیکیشن فی هستند. سعی کنید تعداد این دانشگاه‌ها را در لیست خود بیشتر کنید. در این صورت هم برای دانشگاه‌های بیشتری اپلای می‌کنید که این موضوع شانستان را برای گرفتن پذیرش بالاتر می‌برد و هم در هزینه‌های اپلای صرفه‌جویی خواهید کرد.

پیشنهاد مطالعه

اپلیکیشن فی چیست؟ در یک نگاه

به‌طور خلاصه اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارید، باید بدانید که این اپلیکیشن چیست و چگونه باید آن را پرداخت کنید. یکی از مهم‌ترین مراحل اپلای کردن، پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه‌ها است. ابتدا باید درخواست خود را در سایت دانشگاه موردنظر خود ثبت کنید؛ سپس مدارک موردنیاز را برای آن‌ها ارسال نمایید. دانشگاه برای بررسی مدارک ارسال‌شده، هزینه‌ای دریافت می‌کند که به Application Fee معروف است. بعد از قبول درخواست و ثبت‌نام در دانشگاه، برخی از دانشجویان باید هزینه ترم دانشگاه را نیز پرداخت کنند.

پرسش و پاسخ 

اطلاع رسانی
اطلاع رسانی هنگام
guest
2 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
نمایش تمامی نظرات
علی پورعلی
علی پورعلی
2024/04/15 3:50 ب.ظ

سلام، آیا قبل از پرداخت اپلیکیشن فی باید مدارک را بفرستیم یا نه؟