لوگوی ویزایار

تحصیل پزشکی در آلمان

امروزه تحصیل پزشکی در آلمان به‌دلیل مزایایی که دارد، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. دانشجویان این رشته می‌توانند با شهریه‌ای مقرون‌به‌صرفه، در دانشگاه‌های برتر آلمان به تحصیل بپردازند و در طول این مدت نیز با انجام کارهای دانشجویی متعدد هزینه زندگی خود را بپردازند. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این موضوع، مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه‌ها و مخارج زندگی و آینده شغلی امیدوارکننده در این کشور است.

با وجود مزایای بسیار تحصیل در آلمان، طبیعی است که تعداد متقاضیان رشته پزشکی در این کشور بالا باشد. بر همین اساس، دولت این کشور قوانین مخصوصی را برای پذیرش دانشجویان وضع کرده است که لازم است آن‌ها را به‌صورت کامل بررسی و در زمان درخواست اجرا کنید. برای آشنایی با شرایط پذیرش، زندگی و تحصیل در این کشور تا انتهای این بخش با ما همراه باشید.

شرایط پذیرش تحصیل پزشکی در آلمان

Conditions for admission to study medicine in Germany

برای تحصیل پزشکی در کشور آلمان و گرفتن پذیرش دانشگاه‌های پزشکی آن، دو راه پیش‌رو دارید؛ یا باید در کنکور سراسری ایران در رشته پزشکی یا رشته‌های مربوطه قبول شده باشید و یا وارد کالج‌های این کشور شوید. در ادامه به بررسی هریک از این روش‌ها می‌پردازیم:

اخذ پذیرش پزشکی آلمان با قبولی در کنکور

تحصیل پزشکی در آلمان بسته به مقطع تحصیلی متفاوت است. به‌عنوان مثال دانشجویان رشته پزشکی با گذراندن حدود ۴۰ واحد درسی و فارغ‌التحصیلان رشته‌های پیراپزشکی با داشتن مدرک لیسانس خود می‌توانند جهت ادامه تحصیل در این کشور درخواست دهند. توجه داشته باشید که داشتن مدرک زبان DSH2 یا C1 برای پذیرش این افراد الزامی است.

افرادی که مدرک دانشگاهی ندارند نیز باید حتماً در کنکور شرکت کنند و در یکی از دانشگاه‌های معتبر ایران قبول شوند. نکته قابل توجه این است که معدل ترم‌های گذرانده برای دانشجویان، معدل مدرک کارشناسی برای فارغ‌التحصیلان و همین‌طور معدل بالای ۱۸ برای دیپلم و پیش‌دانشگاهی تعیین‌کننده پذیرش آن‌ها خواهد بود.

اخذ پذیرش پزشکی آلمان بدون کنکور

افرادی که قصد تحصیل پزشکی در آلمان را دارند، اما فاقد مدرک دانشگاهی هستند و به هر دلیلی موفق به قبولی در کنکور ایران نشده‌اند، می‌توانند بدون کنکور نیز وارد دانشگاه‌های این کشور شوند. برای این کار لازم است تا در کالج‌های آلمان ثبت‌نام کرده و مدت دو ترم (یک سال) را در آن‌ها سپری کنند.

در طول این دوره، دروس پیش‌نیاز پزشکی M-Kurs آلمان شامل سه درس اصلی زیست، زبان آلمانی و گاهی شیمی به این افراد تدریس می‌شود (در برخی از کالج‌ها دروس ریاضی و فیزیک نیز به این دورس اضافه می‌شوند). افراد پس از طی این دوره، درصورتی‌که نمره و معدل خوبی را کسب کنند، می‌توانند وارد دانشگاه‌های پزشکی این کشور شوند. هزینه‌های تحصیل در کالج های دولتی کاملاً رایگان است و افراد تنها باید هزینه‌های شخصی زندگی خود را بپردازند.

پیشنهاد مطالعه

آزمون ورودی رشته پزشکی در آلمان

Medical entrance exam in Germany

برای تحصیل پزشکی در آلمان، در مجموع دو نوع آزمون از فرد گرفته می‌شود. زمانی که دوره مقدماتی به اتمام می‌رسد، آزمونی تحت عنوان Aufnahmeprüfung جهت ورود به دانشگاه برگزار می‌‌گردد. این آزمون اهمیت بسیاری دارد و افرادی که بتوانند آن را با موفقیت پشت سر بگذارند، مشمول استفاده از امکانات رایگان دانشگاهی خواهند شد.

علاوه‌بر آزمون ورودی دانشگاه، فرد باید در آزمون دیگری با عنوان TMS نیز شرکت کند. در آزمون پزشکی TMS، دانش، تجربه و توانایی فرد در حوزه‌های مختلف پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرد. این آزمون اختیاری (در برخی دانشگاه‌ها ارائه نتایج این آزمون جهت پذیرش دانشجو اجباری است) می‌تواند به‌نوعی تعیین‌کننده جایگاه شما در مقابل سایر متقاضیان و همین‌طور مشخص‌کننده رشته تحصیلی شما خواهد بود.

مدت زمان تحصیل پزشکی در آلمان

همان‌طورکه می‌دانید، در ایران پس از قبولی در کنکور سراسری، دانشجو تا مقطع دکتری تحصیل می‌کند. این در حالی است که تحصیل پزشکی در کشور آلمان در قالب کارشناسی ارشد پیوسته ارائه می‌شود. در طول این دوره دانشجو ۱۲ ترم تحصیلی را پشت سر می‌گذارد.

مرحله پیش‌بالینی ۴ ترم اولیه را دربر می‌گیرد که شامل دروس پایه نظیر زیست‌شناسی، شیمی و فیزیک خواهد بود و اصول کلیدی علوم پایه پزشکی به دانشجو تدریس می‌شود. در پایان این ۴ ترم، آزمونی کتبی به‌صورت سراسری از دانشجویان گرفته می‌شود و افرادی که با موفقیت آن را پشت سر بگذرانند، وارد مرحله بعدی یعنی مرحله بالینی می‌گردند.

در مرحله بالینی که فاز اصلی تحصیل پزشکی در آلمان محسوب می‌شود، موضوعات تخصصی‌تر مانند آناتومی، فیزیولوژی، بیوشیمی تدریس می‌شوند. همچنین سخنرانی‌ها، دوره‌های عملی، کارآموزی و سمینارها نیز در این مرحله قرار دارند. برای اتمام این دوره، حدود ۶ ترم زمان لازم است.

در مرحله نهایی نیز دانشجو به مدت ۲ ترم (یک سال) در کنار یک پزشک در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به کار کردن مشغول می‌شود. این دوره کارآموزی جنبه‌های عملی شغل پزشکی را به دانشجو نشان می‌دهد تا او را برای آینده شغلی‌اش آماده سازد.

افراد مشغول به تحصیل پزشکی در آلمان با گذراندن امتحانات نهایی دولتی و اخذ مدرک فوق لیسانس پیوسته می‌توانند پروانه پزشکی گرفته و به‌عنوان یک پزشک به کار مشغول شوند. همچنین افرادی که مایل باشند می‌توانند توسط طرح رساله و در میان گذاشتن آن با یک استاد راهنما در مقطع دکتری به تحصیل ادامه دهند. البته برای این کار تأییدیه و موافقت استاد راهنما الزامی است.

فرآیند مشاوره در ویزایار

فرآیند دریافت مشاوره ویزایار

امکان رایگان بودن هزینه تحصیل پزشکی در آلمان

دولت آلمان وظیفه تأمین بودجه اکثر دانشگاه‌های خود را برعهده دارد و این موضوع سبب می‌شود شما در دوره‌های کارشناسی و اکثر دوره‌های کارشناسی ارشد شهریه‌ای پرداخت نکنید. توجه داشته باشید که کلیه دانشجویانی که قصد تحصیل پزشکی در کشور آلمان را دارند، باید جهت ثبت‌نام در دانشگاه مبلغی را پرداخت کنند تا بتوانند از خدمات دانشجویی یا AStA بهره‌مند شوند.

این مبلغ بسته به دانشگاه متفاوت و بین ۱۰۰ تا ۳۵۰ یورو است که باید پیش از شروع ترم جدید و در هنگام ثبت‌نام پرداخت شود. البته باید بدانید که دانشگاه‌های خصوصی از دانشجویان بین‌المللی شهریه دریافت می‌کنند که میزان آن بسته به دانشگاه متفاوت و قابل توجه است.

The possibility of free medical education in Germany

اقامت پس از تحصیل پزشکی در آلمان

پس از فارغ التحصیل شدن و اتمام تحصیل پزشکی در آلمان‌، افراد تا دو سال در این کشور اقامت دارند و در طول این مدت در بیمارستان‌ها مشغول به کارند؛ بدین ترتیب می‌توانند ویزای کار آلمان را دریافت کنند. برای اقامت پس از تحصیل در این کشور، می‌توان در تمام مراکز درمانی از جمله بیمارستان‌های دولتی، بیمارستان‌های خصوصی و تحت پوشش کلیسا و بیمارستان‌هایی که توسط ngo اداره می‌شوند مشغول به کار شد.

شرایط سنی تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در کشور آلمان محدودیت سنی ندارد، اما بااین‌حال افراد ایرانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند، نباید میان تحصیلاتشان فاصله افتاده باشد. درواقع سفارت کشور آلمان بر روی این موضوع حساسیت زیادی دارد و اگر میان دوره‌های تحصیل یک فرد فاصله زمانی زیادی وجود داشته باشد، احتمال رد شدن درخواست ویزای او وجود دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود افرادی که قصد تحصیل در رشته پزشکی را در این کشور دارند، حداکثر تا سن ۲۶سالگی اقدام کنند.

نکته قابل توجه این است که مقوله سن جهت اخذ پذیرش در دانشگاه‌های آلمان تأثیر خاصی ندارد و شما می‌توانید در هر سنی به فکر تحصیل بیفتید. این موضوع جهت دریافت ویزا کاملاً برعکس است و تأثیر سن در این مورد کاملاً مشهود خواهد بود. باوجوداین درصورتی‌که گپ تحصیلی دارید (میان تحصیلتان فاصله افتاده است)، نگران نباشید؛ آن را با گواهی اشتغال به کار پر کنید.

Age requirements for studying medicine in Germany

شرایط افزایش شانس برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان

برای این‌که شانس خود را جهت اخذ ویزای تحصیل پزشکی در آلمان افزایش دهید، تلاش کنید تا در دانشگاه‌های معتبر و شناخته‌شده این کشور پذیرش شوید. علاوه‌براین موضوع، اثبات تمکن مالی از دیگر شرایطی است که به شما کمک می‌کند تا شانس خود را در گرفتن ویزا افزایش دهید. درواقع شما باید مدرکی ارائه دهید که بتواند افسر ویزا را متقاعد کند که از پس هزینه‌های تحصیل و زندگی خود در مدت اقامتتان برمی‌آیید.

مدرک یا مهارت زبان آلمانی از دیگر شرایطی است که شانس موفقیت شما را دو چندان خواهد کرد. شرکت در دوره‌های زبان آلمانی و کسب نمره و مهارت بالا در آن می‌تواند تأثیر بسیاری در این موضوع داشته باشد. درنهایت کامل بودن اطلاعات و مدارک موردنیاز برای درخواست ویزا نیز نقش مهمی در سریع‌تر انجام شدن کارهایتان ایفا می‌کند.

پیشنهاد مطالعه

مقدار تمکن مالی ویزا برای تحصیل پزشکی در آلمان

شما برای این‌که بتوانید ویزای تحصیل پزشکی در کشور آلمان را دریافت کنید، باید اثبات کنید که از پس حداقل هزینه‌های یک دانشجو برای پوشش یک زندگی استاندارد در آلمان برمی‌آیید. این مبلغ در حال حاضر حدود ۹۳۴ یورو در ماه یا ۱۱۲۰۸ یورو در سال تعیین شده است که شما برای اثبات آن باید یکی از مدارک زیر را ارائه دهید:

  • می‌توانید یک حساب بانکی مسدودشده (پذیرفته‌شده توسط سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های آلمان) را به‌صورت آنلاین از طریقFintiba یا Expatrio باز کنید.
  • یک تعهدنامه از فردی که در آلمان زندگی می‌کند ارائه دهید. مبنی بر این‌که تمام هزینه‌های اقامت و زندگی شما در آلمان را در طول اقامت تان پوشش می‌دهد.
  • درصورتی‌که بورسیه تحصیلی دارید، باید یک گواهی بورسیه که نشان‌دهنده هزینه‌های تحت پوشش باشد ارائه دهید.
Amount of financing visa for studying medicine in Germany

مدرک زبان آلمانی؛ لازمه تحصیل پزشکی در آلمان

اگر قصد تحصیل پزشکی در کشور آلمان را دارید، باید بدانید که یکی از شروط اولیه سفارت آلمان در ایران جهت اعطای ویزای تحصیلی، یاد گرفتن این زبان تا سطح حداقل B1 است. شما باید در هر یک از بخش‌های شنیداری، نوشتاری، خواندن و صحبت کردن حداقل نمره ۶۰ از ۱۰۰ را کسب کنید.

جهت شرکت در آزمون‌های DSH یا TestDaF باید تا سطح B2 یا C1 زبان آلمانی را فرا گرفته و بلد باشید تا بتوانید در آزمون موفق شوید. توجه داشته باشید که شما در ایران می‌توانید تا سطح B1 زبان آلمانی را یاد بگیرید و ادامه آن را در آلمان بیاموزید و سپس وارد دانشگاه شوید.

مزایای تحصیل پزشکی در آلمان

  • تجهیزات پیشرفته دانشگاه‌های آلمان در کنار اساتید باتجربه و روش‌های آموزشی مدرن سبب بالا رفتن کیفیت تحصیلات دانشجویان می‌شود.
  • هزینه تحصیل پزشکی در کشور آلمان در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر مقرون‌به‌صرفه و مناسب است. علاوه‌براین در صورت بورسیه شدن در این دانشگاه‌ها، هزینه تحصیلتان رایگان خواهد بود.
  • تحصیل در دانشگاه‌های برتر آلمان (که در رتبه‌بندی جهانی حرفی برای گفتن دارند) برای فارغ‌التحصیلان راه ورود به بازار کار جهانی را باز می‌کند.
  • سیستم بهداشت قوی در کنار آموزش پیشرفته، سبب شده است تا به‌واسطه تحصیل پزشکی در آلمان، فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها فرصت‌های شغلی بی‌نظیری در سراسر جهان داشته باشند.
  • خدمات رفاهی و عمومی مناسب و کیفیت بالای زندگی در آلمان، اقامت در این کشور را در مدت تحصیلتان آسان می‌کند.
  • در طول مدتی که مشغول گرفتن مدرک پزشکی خود هستید (حداقل ۶ سال و ۳ ماه) می‌توانید زمینه را برای گرفتن اقامت دائم و کار در این کشور آماده کنید.
  • امنیت بالای این کشور به شما امکان آزادی و رفت‌وآمد با خیال راحت (در هر ساعتی از شبانه روز، حتی در حومه شهر) را می‌دهد.
  • تحصیل پزشکی در آلمان در مقطع دکتری برای افرادی با سن ۳۱ تا ۴۰ساله نیز امکان‌پذیر است. این کشور از معدود کشورهایی است که افرادی با این سن را برای تحصیل می‌پذیرد.
  • شما برای گذراندن اوقات فراغت خود در این کشور، گزینه‌های متنوعی از رفتن به موزه و سینما و تئاتر تا کوهنوردی و بازدید از قلعه‌های باستانی را پیش‌رو دارید.

تحصیل پزشکی در آلمان با ویزایار

تحصیل پزشکی در آلمان یک فرصت استثنایی است که به شما امکان تبدیل شدن به یک پزشک ماهر، با دانش و اطلاعات بالا را می‌دهد. علاوه‌ بر این در کنار تحصیل رایگان (یا کم هزینه)، از فرصت‌های شغلی جذابی در سراسر دنیا بهره‌مند خواهید شد. همچنین پس از تحصیل در این کشور، می‌توانید اقامت دائم نیز بگیرید. درصورتی‌که به راهنمایی بیشتر و مشاوره رایگان نیاز دارید، می‌توانید با کارشناسان متخصص مؤسسه ویزایار تماس بگیرید.

پرسش و پاسخ

اطلاع رسانی
اطلاع رسانی هنگام
guest
2 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
نمایش تمامی نظرات
شهلا
شهلا
2023/12/20 8:32 ب.ظ

من لیسانس مامایی از ایران دارم. حدود یک و نیم ساله که در آلمانم و مدرک B2 دارم، و در حال حاظر خودمو برا مدرک C1 آماده میکنم. در آلمان دوره آنرکنونگ مامایی گذروندم ولی در یکی از بخشهای از امتحان بنا به دلایلی مردود شدم . علاقه زیادی به رشته پزشکی دارم.معدل دیپلمم ۱۷/۶۶ هست. میخواستم بدونم چطور میتونم برای رشته پزشکی اقدام کنم و کدوم دانشگاهی بهتره؟ممنون میشم در این زمینه راهنماییم کنید.