آشنایی با اهمیت ویزای تحصیلی آلمان
تعداد دانشجویان بینالمللی که آلمان را برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب میکنند هرساله رو به افزایش است. بیشتر دانشجویان بینالمللی که از اعضای اتحادیه اروپا نیستند، از جمله متقاضیان ایرانی، قبل از اینکه بتوانند برای تحصیل در آلمان به این کشور سفر کنند، باید ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی آلمان را از سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود دریافت کنند.
درواقع شهروندان اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر برای ورود به خاک آلمان نیازی به دریافت ویزا ندارند؛ اما همین افراد نیز وقتی قرار باشد بیش از ۹۰ روز در آلمان حضور داشته باشند باید یک اقامت بلندمدت، درخواست و دریافت کنند. بنابراین ویزای تحصیلی آلمان امکان سفر به این کشور و اقامت در آلمان را با اهداف تحصیلی برای متقاضیان دانشجو فراهم میکند.
شما برای آنکه اجازه تحصیل در آلمان را داشته باشید (در همه مقاطع تحصیلی)، در حال حاضر باید از طریق شرکت ویزامتریک، درخواست ویزای تحصیلی آلمان را ثبت نمایید.
چرا برای تحصیل در آلمان به ویزا نیاز داریم؟
برای دریافت هرگونه خدمات آموزشی و تحصیلی که بیش از ۳ ماه طول میکشد، به ویزای تحصیلی آلمان نیاز دارید.
اگر با ویزای ملی وارد آلمان میشوید، باید اقامت خود را با دریافت مجوز اقامت آلمان برای تحصیل در اداره اتباع خارجی آلمان تمدید کنید. شما باید این کار را تا زمانی که ویزای ورود شما هنوز معتبر است، انجام دهید.
می بایست ابتدا دریابید چه نوع ویزایی را با در نظر گرفتن مدت زمان تحصیل و نوع برنامه تحصیلی خود باید درخواست کنید.
شما پس از درخواست برای ویزای تحصیلی آلمان، یک ویزای 3 ماهه تا یکساله دریافت خواهید کرد و در طول این مدت شما فرصت خواهید داشت پس از ثبت نام در دانشگاه یا مرکز آموزشی در خاک این کشور، کارت اقامت موقت آلمان را دریافت کنید.
شرایط سنی ویزای تحصیلی آلمان
شرایط سنی جهت اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای هر مقطع تحصیلی متفاوت است.
باید به این نکته توجه داشت که نمی توان بهصورت قطعی برای اخذ ویزای دانشجویی برای هر مقطع شرایط سنی دقیقی در نظر گرفت و این مسئله به سوابق شما نیز بستگی دارد.
اما براساس تجربه، در زیر بهترین شرایط سنی برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان به تفکیک هر مقطع را ذکر می کنیم:
شرایط سنی ویزای دانشجویی آلمان برای مقطع کالج
بهترین سن جهت اقدام برای ویزای دانشجویی آلمان جهت تحصیل در مقطع کالج همان سن اخذ دیپلم یعنی 18 سال است، اما براساس تجربه برای این مقطع می توان تا 25 سال جهت اخذ ویزای تحصیلی اقدام کرد.
شرایط سنی ویزای دانشجویی آلمان برای مقطع کارشناسی
اگر شرایط اخذ پذیرش مستقیم برای مقطع لیسانس از دانشگاه های آلمان را دارید بهتر است نهایتا تا 28 سالگی برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام نمایید.
شرایط سنی اعلام شده ممکن است باتوجه به شرایط فرد متغیر باشد. طبیعی است هر چه سن شما در زمان اقدام برای ویزا کمتر باشد شانس شما برای موفقیت در اخذ ویزا بیشتر است.
شرایط سنی ویزای دانشجویی آلمان برای مقطع کارشناسی ارشد
توصیه می کنیم جهت اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس تا قبل از 35 سالگی اقدام نمایید. اما طبق تجربه امکان اقدام تا 40 سالگی نیز برای تحصیل در این مقطع وجود دارد.
اگر در زمان اقدام برای ویزای تحصیلی آلمان شرایط ایده آل سنی برای تحصیل در مقطع موردنظر خود را ندارید پیشنهاد می کنیم فاصله ایجاد بین اتمام تحصیل در مقطع قبلی تا به حال را با ارائه مدارکی مثل گواهی اشتغال به کار، مدرک زبان و … پر نمایید تا شانس موفقیت شما در اخذ ویزای دانشجویی آلمان افزایش یابد.
پیشنهاد مطالعه
نمونههای پذیرش اخذ شده توسط ویزایار از کالجهای دولتی آلمان (2024)
در این بخش تنها بخشی از پذیرشهای اخذ شده از کالجهای دولتی آلمان را به عنوان نمونه در رشتههای مختلف (در سال 2024) میتوانید مشاهده کنید:
معرفی انواع ویزاهای تحصیلی آلمان
ویزای تحصیلی آلمان برای تحصیل در طیف وسیعی از سطوح و مقاطع تحصیلی صادر می شود. این شامل تحصیل در مقاطع کالج، کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکترا میشود.
همچنین گاهی ویزای تحصیلی شامل شرکت در یک دوره پیشدانشگاهی یا یک دوره غیر آکادمیک زبان آلمانی است. بر این اساس سه نوع ویزای تحصیلی آلمان وجود دارد که میتوانید آنها را با توجه به نیازهای آموزشی خود درخواست کنید:
• ویزای تحصیلی آلمان (German Student Visa):
این یک ویزای دانشجویی استاندارد برای دانشجویان بینالمللی است که در یکی از دانشگاههای آلمان پذیرفته شده باشند یا بهعبارتی نامه پذیرش گرفته باشند و آماده شروع به تحصیل در یک مقطع دانشگاهی مشخص و یک رشته مشخص بهصورت تماموقت هستند.
• ویزای تقاضای تحصیل آلمان (German Student Applicant Visa):
اگر نیاز به حضور در آلمان برای درخواست حضوری برای پذیرش دانشگاه دارید، این ویزا برای شما طراحی شده است. این ویزا به شما اجازه تحصیل در آلمان را نمیدهد و فقط برای تکمیل فرآیند درخواست پذیرش از دانشگاه، معتبر است.
• ویزای دوره زبان آلمانی (German Language Course Visa):
برای تحصیل در یک دوره زبان آلمانی در آلمان به این نوع از ویزا نیاز دارید.
پیشنهاد مطالعه
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان چیست؟
مهمترین الزامات در طول فرآیند اخذ ویزای تحصیلی آلمان شامل گردآوری شمار بسیار بالایی از مدارک میشوند. هریک از این مدارک، خود بهمعنای برآورده کردن یکی از شروط دریافت این ویزا است.
از آنجا که ویزای تحصیلی آلمان، غیر از نوع استاندارد، دو نوع دیگر هم دارد، در هر بخش مدارک اختصاصی این ویزاها را نیز ذکر کردهایم.
اگر درباره هرکدام از این مدارک به توضیح و اطلاعات بیشتر نیاز داشتید، کافی است با مشاوران مجرب ما در ویزایار تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.
تمامی مدارک و شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی یا دانشجویی آلمان را با هم مرور میکنیم.
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان:
- فرم درخواست ویزای ملی که بهطور مناسب پر و امضا شده باشد
- عکسهای اخیر شما به سبک عکس پاسپورتی (تا ۳ قطعه)
- پاسپورت معتبر
- شناسنامه (درصورتی که شناسنامه فرد توضیحات داشته باشد)
- مدرک زبان معتبر آلمانی یا انگلیسی (براساس زبان تحصیل)
- نامه پذیرش تحصیلی متقاضی از یکی از مراکز معتبر آلمان
- مدارک تحصیلی دوره های قبلی
- مدرک تمکن مالی
- رزومه
- انگیزه نامه
- بیمه مسافرتی
مدرک اثبات تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آلمان (یکی از موارد زیر):
- مدرک تایید سپرده 11.904 یورویی در یک حساب مسدود شده بانکی در آلمان
- گواهی تمکن مالی از یکی از بانک های ایرانی معتبر، برابر با 11.904 یورو با قیمت روز (حساب ارزی یا ریالی)
- تعهدنامه توسط یک مقیم آلمان برای حمایت مالی از متقاضی یا مدرک “Verpflichtungserklärung”: این نامه توسط یک فرد مقیم در آلمان نوشته و رسمی میشود که هزینههای شما در طول تحصیل را تقبل میکند
- گواهی اعطای بورسیه که باید میزان هزینههایی را که پوشش میدهد نشان دهد
عدم اثبات تمکن مالی، از جمله موارد مهمی است که باعث ریجکت شدن درخواست ویزای تحصیلی آلمان میشود.
مدرک پذیرش از دانشگاه های معتبر آلمان
برای درخواست ویزای دانشجویی آلمان ارائه نامه پذیرش از مراکز آموزشی معتبر آلمانی الزامی است. این نامه معمولا به صورت یکی از موارد زیر خواهد بود:
- پذیرش مستقیم: تاییدیه پذیرش در رشته مشخص از یکی از دانشگاه های آلمان که با عنوان “Zulassungsbescheid” در زبان آلمانی خوانده میشود. این مدرک، یک سند رسمی صادر شده توسط یک نهاد ارائهدهنده آموزش عالی معتبر در آلمان است و جزئیات مختلفی از جمله زمان شروع تحصیل و زبان تدریس را نیز نشان میدهد.
- پذیرش مشروط: مدرک پذیرش مشروط دانشگاه یا “Bedingter Zulassungsbescheid” و مدرک یک دوره زبان فشرده تایید شده “Intensiv-Sprachkurs”: این نامه باید نشان دهد که شما بهعنوان یک دانشجو پذیرفته شدهاید به این شرط که یک دوره فشرده زبان را بگذرانید.
- تاییدیه پذیرش در دوره مقدماتی دانشگاه “Studienkolleg” شامل: مدرک پذیرش مشروط دانشگاه، تایید پذیرش به عنوان متقاضی، مدرکی دال بر تایید شرکت کننده در دوره کالج و مدرکی مبنی بر پرداخت هزینه برای دوره می باشد. درصورتیکه جهت شرکت در دوره مربوطه نیاز به گذراندن آزمون ورودی به صورت حضوری باشد، با دعوتنامه شرکت در آزمون ورودی می توان برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام کرد.
مدارک تحصیلات قبلی شما:
- اصل گواهی پایان تحصیلات دوره دبیرستان و دانشگاه به همراه ریزنمرات (درصورت وجود)
- اصل گواهی قبولی کنکور (درصورت وجود)
- اصل ترجمه رسمی تمامی مدارک ذکر شده در بندهای قبلی
پیشنهاد مطالعه
دریافت ویزای تحصیلی آلمان چقدر طول میکشه؟
طبق اعلام سفارت آلمان در ایران، زمان پردازش ویزای تحصیلی آلمان حدود 4 هفته می باشد که البته شرط لازم آن آماده بودن همه مدارک لازم است. (البته در برخی موارد در بازه های کوتاه تری ویزا صادر شده است)
با این حال ممکن است در برخی موارد به هر دلیلی از سوی سفارت این روند با تاخیر زمانی همراه باشد. به همین دلیل برای دریافت جزئیات دقیق در مورد روند اخذ ویزای تحصیلی آلمان بهتر است که با سفارت آلمان و یا وکلای مهاجرتی مجموعه ویزایار در ارتباط باشید. برخی از عوامل تاثیرگذار بر طولانی شدن مدت صدور ویزا عبارت است از:
- حجم بالای درخواستهای ویزا در سفارت آلمان
- ناقص بودن پرونده یا نیاز به ارسال مدارک اضافی
درصد قبولی ویزای تحصیلی آلمان
به طور کلی عدد و رقم دقیق و معتبری برای ارزیابی درصد قبولی ویزای تحصیلی آلمان وجود ندارد اما باید در نظر داشته باشید که هرچقدر شرایط عمومی شما مثل معدل ، شرایط سنی ، نمره زبان و گپ تحصیلی بهتر باشد، شانس بالاتری برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان خواهید داشت و درصد قبولی قابل توجهی برای تحصیل در آلمان دارید.
یکی از مزیت های درخواست ویزای تحصیلی آلمان این است که درصورتیکه شرایط و مقررات تغییر نکند، می توان تا درصد زیادی احتمال صدور ویزا از سمت سفارت آلمان را پیش بینی کرد.
با پر کردن فرم ارزیابی شرایط شما به صورت دقیق توسط کارشناسان ویزایار مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه آن به صورت رایگان به اطلاع شما خواهد رسید.
ما در مجموعه ویزایار خرسندیم که اعلام کنیم تا به حال بدون حتی یک مورد ریجکتی، نرخ 100% موفقیت در دریافت ویزای تحصیلی آلمان را داشته ایم.
دلایل ریجکتی ویزای دانشجویی آلمان
سفارت آلمان در تهران با درنظر گرفتن قواعد و مقرراتی نسبت به صدور ویزای تحصیلی اقدام می کند.
همانطور که میدانید هیچ تضمینی برای صدور هیچ نوع ویزایی وجود ندارد، اما اگر با رعایت نکات و درنظرگرفتن قواعد و مقررات نسبت به درخواست ویزای دانشجویی آلمان اقدام کنید، شانس موفقیت شما برای دریافت ویزای تحصیلی بالا خواهد بود.
در زیر برخی از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان که هنگام ثبت درخواست باید به آنها توجه کنید را ذکر کرده ایم:
- تمکن مالی ناکافی
- عدم اثبات دانش زبان
- پایین بودن معدل
- شرایط سنی نامناسب با مقطع تحصیلی موردنظر
- انگیزه نامه نامناسب
- ارائه اطلاعات اشتباه و متناقض
- ناقص بودن مدارک
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان
روند درخواست ویزای دانشجویی آلمان میتواند برای بسیاری از دانشجویان بینالمللی گیجکننده باشد. رویهها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است؛ با این حال ما در ادامه این بخش تلاش میکنیم مراحل درخواست برای ویزای تحصیلی آلمان را، بدون پیچیدگی زیاد برای شما توضیح دهیم.
نزدیکترین مرکز درخواست ویزای کشور آلمان را پیدا کنید.
در حال حاضر درخواست های ویزای تحصیلی کشور آلمان توسط شرکت ویزامتریک به عنوان رابط سفارت آلمان دریافت می شود.
شرایط، مدارک و مراحل را مرور کنید.
در وب سایت سفارت آلمان، به بخش ویزای دانشجویی مراجعه کنید تا تمام شرایط خاص درخواست ویزای تحصیلی آلمان از ایران و مراحل تعیین وقت سفارت را بررسی کنید.
اطمینان حاصل کنید که قبل از تعیین وقت سفارت، تمام اطلاعات ارائه شده در سایت (بهویژه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا) را به دقت بررسی کردهاید.
تعیین وقت درخواست ویزای دانشجویی آلمان (ویزای ملی)
وقتی آماده شدید، باید با دنبال کردن مراحلی که در وبسایت رسمی سفارت آلمان در ایران توضیح داده شده است، برای مصاحبه ویزای دانشجویی، وقت یا نوبت بگیرید.
در برخی از کشورها از جمله در ایران باید چند هفته زودتر برای دریافت وقت سفارت اقدام کنید، زیرا ممکن است تعداد درخواستها در آن سفارت زیاد باشد.
زمانبندی در کار شما بسیار اهمیت دارد، بههمین دلیل پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات ویزایار در زمینه دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان است.
در آخرین آپدیت از طرف سفارت آلمان، از تاریخ 23 نوامبر 2023 وقت های مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان طبق نوبت درخواست کنندگان در لیست انتظار ارائه می شود.
ثبت نام در این لیست از طریق سایت سفارت انجام می شود.
گردآوری مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای دانشجویی
هنگامی که تاریخ وقت سفارت برای ویزای دانشجویی آلمان مشخص شد، باید تمام مدارک خود را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید همه مدارک را یکجا و با تمام جزئیات فراهم کردهاید. در ادامه به لیست مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان اشاره می کنیم.
این نکته را توجه داشته باشید که آمادهسازی برخی مدارک مانند نامه پذیرش دانشگاه از مدت ها قبل نیاز به برنامه ریزی و اقدام دارد.
پیشنهاد می کنیم برای برنامه ریزی بهتر در اولین گام از مشاوران با تجربه راهنمایی بگیرید.
هزینه ویزا را بپردازید
شما باید هزینه درخواست ویزا را (۷۵ یورو به سفارت آلمان و 30 یورو به شرکت ویزامتریک) در روز مصاحبه بپردازید. در صورت رد شدن ویزای شما این هزینه قابل استرداد نیست. همچنین شما باید از قبل خود را برای مصاحبه آماده کنید.
زمانبندی و مسئله تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آلمان
بهترین زمان برای درخواست ویزای دانشجویی آلمان بلافاصله پس از دریافت نامه پذیرش دانشگاه و تامین بودجه لازم برای زندگی و تحصیل در آلمان است.
ارائه مدرک تمکن مالی یکی از مهمترین شرایط است و اگر بورسیه تحصیلی رسمی به شما تعلق نمیگیرد، باید از طریق روشهای دیگری مانند ارائه نامه تمکن مالی معتبر از بانک های داخلی یا واریز وجوه در یک حساب مسدود شده در آلمان استفاده کنید.
از ترم زمستان 2024/25 (Wintersemester 2024/25)، مبلغ تمکن مالی برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان ، 11.904 یورو است.
پیشنهاد مطالعه
مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان
مدرک زبان مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید بستگی دارد. عموما سفارت آلمان از شما مدرک زبانی را طلب می کند که دانشگاه مقصد در آلمان طبق برنامه آموزشی خود به عنوان پیش نیاز اعلام کرده است.
اما بصورت کلی در زیر مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان را برای هر مقطع ذکر می کنیم. اما به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است با توجه به برنامه تحصیلی ارائه شده از طرف دانشگاه پیش نیاز مدرک زبان برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان متفاوت باشد.
مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای مقطع کالج
بهصورت کلی حداقل مدرک زبان موردنیاز برای تحصیل در کالج های دولتی آلمان سطح B1 آلمانی است.
اما باتوجه به اینکه ثبت نام در اکثر کالج های دولتی آلمان منوط به قبولی در آزمون ورودی است؛ پیشنهاد می کنیم جهت بالا بردن شانس قبولی در آزمون ورودی کالج های آلمان و همچنین پایین آوردن ریسک ویزا با حداقل دانش زبان آلمانی سطح B2 برای ویزای تحصیلی آلمان و عزیمت به این کشور اقدام کنید.
تحصیل در برخی کالج های خصوصی کشور آلمان با مدرک زبان سطح A1 نیز امکان پذیر است.
مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان برای مقطع کارشناسی
برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی هم معمولا مدرک زبان سطح B1 آلمانی موردنیاز است. ممکن است باتوجه به رشته و دانشگاه موردنظر این پیش نیاز متفاوت باشد.
اگر در نظر دارید رشته های انگلیسی زبان را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنید در نظر داشته باشید که معمولا حداقل مدرک زبان مورد قبول آیلتس 6 یا معادل آن است.
برای اطمینان از اینکه چه مدرکی زبانی برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان نیاز دارید بهتر است سایت دانشگاه مقصد را چک کنید یا از طریق فرم ارزیابی تحصیلی شرایط خود را جهت اخذ ویزای تحصیلی آلمان بصورت رایگان ارزیابی نمایید.
پیشنهاد مطالعه
مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان برای مقطع کارشناسی ارشد
برای اخذ ویزای دانشجویی برای مقطع کارشناسی ارشد می بایست دانش زبان خود را برای دانشگاه و سفارت به اثبات برسانید، مگر اینکه دانشگاه به شما اجازه دهد قبل از شروع کورس اصلی در دوره زبان مربوطه شرکت نمایید. البته این موضوع فرآیند ویزای تحصیلی شما بخصوص برای تحصیل در دانشگاه های دولتی با ریسک مواجه می کند.
عموما بهتر است برای رشته های آلمانی زبان حداقل مدرک زبان آلمانی سطح B2 را ارائه کنید. اما باتوجه به شرایط متقاضی امکان اقدام با مدرک B1 نیز وجود دارد.
برای تحصیل در رشته های انگلیسی زبان در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان بهتر است حداقل مدرک زبان آیلتس 6 یا معادل آن را کسب نمایید. در برخی از دانشگاه های خصوصی امکان اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی بهصورت مشروط به کورس زبان نیز وجود دارد اما بهتر است در زمان درخواست ویزا مدرکی مبنی بر دانش زبان خود هر چند در سطح پایه ارائه نمایید.
پیشنهاد مطالعه
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان بدون مدرک زبان
همانطور که در بالا گفتیم سفارت آلمان برای صدور ویزای تحصیلی مدرک زبانی را از شما طلب می کند که دانشگاه در برنامه تحصیلی به عنوان پیش نیاز اعلام کرده باشد. در برخی حالات امکان اخذ ویزای دانشجویی آلمان بدون مدرک زبان وجود دارد که در زیر به بررسی هر کدام می پردازیم:
اخذ پذیرش مشروط به دوره زبان
برخی از دانشگاه های دولتی آلمان به دانشجویان پذیرش مشروط به گذراندن دوره زبان ارائه می دهند، به این معنی که شما می توانید قبل از شروع کورس اصلی در آلمان به یادگیری زبان بپردازید. اما باتوجه به اینکه معمولا دانشگاه ها برای ارائه مدرک زبان کافی برای شروع کورس اصلی، محدودیت زمانی در نظر میگیرند، توصیه می کنیم که برای شرکت در این دوره و پیش از اقدام برای ویزای تحصیلی مدرک زبان آلمانی حداقل سطح B1 را کسب نمایید. این موضوع همچنین به افزایش شانس شما در فرآیند اخذ ویزای تحصیلی آلمان نیز کمک می کند.
در برخی از دانشگاه های خصوصی نیز امکان گرفتن پذیرش مشروط به کورس زبان در رشته های انگلیسی زبان وجود دارد. البته باز هم توصیه می کنیم با ارائه مدرک مناسب دانش زبان خود را هر چند ناکافی برای شروع کورس اصلی به سفارت نشان دهید.
درصورتی که تحصیل شما در مقطع قبلی به زبان انگلیسی یا آلمانی باشد
اگر تحصیل شما در مقطع قبلی به زبان آلمانی یا انگلیسی باشد؛ بسیاری از دانشگاه های آلمان این موضوع را به عنوان تاییدیه دانش زبان شما در نظر می گیرند و شما می توانید از رشته های ارائه شده به همان زبان نسبت به اخذ پذیرش اقدام نمایید.طبیعی است سفارت آلمان نیز با تاییدیه دانشگاه مبنی بر کافی بودن دانش زبان شما، ویزای تحصیلی را صادر خواهد نمود.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان با مدرک دیپلم
اگر قصد تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم را دارید و می خواهید برای تحصیل در آلمان و اخذ ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنید، می بایست ابتدا دوره یکساله کالج در آلمان را پشت سر بگذارید.
از آنجایی که اغلب کالج های دولتی آلمان برای ارائه پذیرش نهایی آزمون ورودی برگزار می کنند، ابتدا برای متقاضیان پذیرش شرکت در آزمون ورودی را صادر می کنند. درصورتیکه این آزمون به صورت حضوری برگزار گردد، شما می توانید با این پذیرش برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام نمایید.
بدیهی است درصورتی که موفق به اخذ پذیرش از کالج های خصوصی یا کالج های دولتی آلمان که بدون آزمون ورودی نسبت به پذیرش متقاضیان اقدام می کنند، شدید، می توانید نسبت به اخذ ویزای دانشجویی آلمان اقدام نمایید.
ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین
کشور آلمان از جمله کشورهایی است که امکان اخذ ویزای همراه را برای دانشجویان فراهم کرده است. باتوجه به sقانون کشور آلمان در این زمینه تنها همسر و فرزندان زیر 18 سال می توانند جهت دریافت ویزای پیوست به دانشجو اقدام کنند.
طبق شرایط جدید سفارت آلمان برای فرآیند ویزای همراه، صدور این ویزا با چند ماه فاصله نسبت به نفر اصلی انجام می شود.
شرایط ویزای همراه دانشجویی آلمان
همانطور که ذکر کردیم ویزای همراه دانشجویی آلمان تنها به همسر و فرزندان زیر 18 سال تعلق می گیرد. شرایط مهمی که برای صدور این ویزا می بایست در نظر بگیرید به شرح زیر است:
- ارائه مدرک مبنی بر تمکن مالی مناسب
- ارائه مدرک زبان آلمانی حداقل سطح A1 برای همسر
- ارائه مدرک فراهم بودن محل زندگی مناسب نسبت به تعداد نفرات
- درصورتیکه فرزند بالای 16 سال باشد: مدرک زبان آلمانی C1
در کنار موارد بالا، مدارک نفر اصلی مبنی بر اقامت و تحصیل در آلمان نیز مورد نیاز است.
باتوجه به شرایط هر فرد ممکن است سفارت آلمان یا اداره اقامت محل زندگی نفر اصلی مدارک بیشتری نیز از متقاضی درخواست نماید
پیشنهاد مطالعه
تبدیل اقامت تحصیلی آلمان به اقامت کاری
درصورتی که شما بتوانید موقعیت شغلی مناسبی پیدا کنید که باتوجه به ضوابط و مقررات امکان اخذ اقامت کاری آلمان را داشته باشد، می توانید اقامت تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل کنید.
همچنین افرادی که در آلمان فارغ التحصیل می شوند 18 ماه فرصت دارند تا شغل مناسب پیدا کنند. درصورت پیدا کردن شغل مناسب می توانید اقامت کاری آلمان را دریافت نمایید.
جلسه مصاحبه برای ویزای دانشجویی آلمان چیست؟
در جلسه مصاحبه ویزا باید به سوالات عمومی و اختصاصی به همراه سوالاتی در مورد برنامههای آینده خود پس از اتمام تحصیل در آلمان پاسخ بدهید.
هیچکس نمیتواند در مورد سوالاتی که قرار است از متقاضی ویزای تحصیلی آلمان پرسیده شود، مطمئن باشد و تعدادی سوال مشخص به شما ارائه دهد؛ اما در عین حال سوالهای رایجی وجود دارند که معمولا پرسیده میشوند. این سوالها به موارد زیر اشاره دارند:
- تصمیم در مورد ادامه تحصیل در آلمان
- اطلاعات عمومی در مورد آلمان
- سطح علمی و مهارتی فعلی
- وضعیت مالی فعلی و آینده
- اطلاعاتی در مورد رشته تحصیلی
- اقامت در آلمان
- روابط با افرادی که در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی زندگی میکنند
- تعطیلات ترم و اوقات فراغت
- برنامههای آینده
پیشنهاد مطالعه
نکات پاسخ به سوالات مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان
همانطور که گفته شد پرسشهای روز مصاحبه بسیار متنوع هستند اما برای آگاهی از ساختار سوالات و چگونگی آماده شدن ما برای روز مصاحبه و نوع پاسخهایی که تاثیر بیشتری دارند، ما نمونهای از این سوالات را بههمراه نکاتی درباره پاسخ آنها با شما میان میگذاریم:
- چرا می خواهید در آلمان تحصیل کنید؟ به کیفیت نظام آموزشی و اعتبار مدرک تحصیلی و رتبه بالای دانشگاههای آلمان اشاره کنید
- چرا این شهر را برای تحصیل انتخاب کردهاید؟ شما ممکن است پاسخ دهید که شهر را انتخاب نکردهاید، بلکه دانشگاهی را که در این شهر قرار دارد انتخاب کردهاید؛ اما بسیار دوست دارید به دیدن نقاط گردشگری آن نیز بروید
- چرا این رشته را انتخاب کردید؟ آیا با تحصیلات قبلی شما مرتبط است؟ درباره امکان ادامه تحصیل در رشتهای مرتبط با رشته تحصیلی پیشین خود بگویید و اگر رشتهای متفاوت است، بگویید که چه تحقیقاتی درباره آن انجام دادهاید
- چرا این دانشگاه را انتخاب کردید و چگونه از آن مطلع شدید؟ توضیح دهید که چگونه اطلاعات دانشگاهی را که میخواهید در آن تحصیل کنید به دست آوردهاید و به آنها اطلاع دهید که چه چیزی باعث شده در مورد این دانشگاه تصمیم بگیرید. از مزایای دانشگاه مورد نظر، مواردی را نام ببرید. برای این کار باید درباره دانشگاه از قبل تحقیق کرده باشید
- آیا این دوره توسط هیچ دانشگاه یا کالجی در کشور شما ارائه نمی.شود؟ میتوانید با برجسته کردن تفاوت کیفیت خدمات آموزشی و ساختار دوره بین آلمان و کشور خود، به این سوال هوشمندانه پاسخ دهید
- دانشگاههای دیگری که برای آنها اپلای کردهاید کدامند؟ اگر برای دانشگاه دیگری در آلمان درخواست دادهاید، باید به آنها اطلاع دهید. توضیح دهید که از اینکه در دانشگاه فعلی برای تحصیل پذیرفته شدهاید رضایت دارید و برای ثبت نام و آغاز تحصیل هیجانزده هستید
- چه کسی شما را تشویق کرده است که به آلمان بروید؟ به آنها اطلاع دهید که از ابتدا و در طول مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان توسط خانواده، دوستان یا شریک زندگی خود حمایت شدهاید و این حمایتها همچنان ادامه دارد
- مواردی از ویژگیهای دانشگاه خود را بگویید؟ خلاصهای از فعالیتهای دانشگاه، شامل اینکه چه کسی موسس آن بوده است، در چه سالی تاسیس شده است، چه رشتههایی را در چه مقاطعی ارائه میدهد به آنها بگویید
انواع موسسات آموزش عالی در آلمان
سیستم آموزشی آلمان بر اساس قوانین و مقررات قانون اساسی “Grundgesetz” عمل می کند. همچنین سیستم تحصیل در آلمان به ۵ سطح تقسیم میشود: آموزش در دوران کودکی (Early Childhood Education)، آموزش ابتدایی (Primary Education)، آموزش متوسطه (Secondary Education)، آموزش دانشگاهی (Tertiary Education) و آموزش تکمیلی (Continuing Education). دو سطح آخر همان سطحی هستند که مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را دربرمیگیرند. در ادامه با انواع موسسات آموزش عالی که دورههای این سه مقطع تحصیلی را ارائه میدهند با هم مرور میکنیم.
دانشگاههای آلمان و موسسات آموزشی معادل آنها
دانشگاههای آلمان موسسات آموزش عالی هستند که طیف وسیعی از دورههای تحصیلی را ارائه میدهند. موسسات معادل دانشگاهها نیز تعداد کمی از دورههای تحصیلی مانند علوم طبیعی و مهندسی، الهیات، آموزش و پرورش یا موارد مشابه را ارائه میدهند. با وجود تفاوتهایی که بین آنها وجود دارد، هر دو این موسسات از حق اعطا مدرک دکترا برخوردار هستند.
آکادمیها یا کالجهای هنر و موسیقی
کالجهای هنر و موسیقی آلمان موسسات آموزش عالی هستند که دورههای تحصیلی را برای آموزش هنرمندان، موسیقیدانان آینده و معلمان هنر یا موسیقی ارائه میدهند. برخی از این موسسات تمامی رشتههای هنری را تدریس میکنند و برخی دیگر تنها دروس خاصی از این حوزه را تدریس میکنند. برخی از حوزههای دورههای تحصیلی این موسسات عبارتند از:
- حوزه هنرهای تجسمی، طراحی و هنرهای نمایشی
- حوزه سینما، تلویزیون و رسانه
- حوزه مطالعات نظری در زمینههای: هنرهای زیبا، تاریخ هنر و آموزش هنر، تاریخچه و آموزش موسیقی، رسانه و ارتباطات و رسانه دیجیتال
دانشگاههای علمی کاربردی آلمان
دانشگاههای علمی کاربردی آلمان (Fachhochschulen) موسسات آموزش عالی مستقلی هستند که برنامههای آموزشی و پژوهشی عملی و پاسخگو را برای نیازهای بازار کار ارائه میدهند. این موسسات عموما خودکفا هستند و برخی از آنها نیز از بودجه عمومی تامین میشوند. وجه تمایز کلیدی دانشگاههای علمی کاربردی آلمان، گنجاندن یک دوره آموزشی عملی با حقوق در برنامه تحصیلی آنها است.
انتخاب دانشگاه مناسب در آلمان
آلمان به عنوان یک انتخاب تحصیلی محبوب برای دانشجویان بینالمللی شناخته میشود و تنها در سال جاری میلادی، در مجموع بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو از سراسر جهان در موسسات آموزش عالی در آلمان ثبت نام کردهاند. انتخاب دانشگاه در ابتدا ممکن است کاری دشوار بهنظر برسد اما اگر با معیارهای انتخاب دانشگاه مناسب آشنا باشید، کار سختی در پیش ندارید. برخی از این نکاتی که باید در این زمینه در نظر بگیرید عبارتند از:
- ابتدا شما باید رشته مورد علاقه خود را برای تحصیل مشخص کنید
- مشخص کنید این رشته را برای اشتغال در چه حرفهای در نظر گرفتهاید و انگیزههای شما برای تحصیل در این رشته چیست
- در آلمان چندین نوع مختلف از موسسات آموزش عالی وجود دارد که میتوانید بسته به ترجیحات خود از بین آنها انتخاب کنید
- در آلمان دانشگاه ها تا حد زیادی بر دانش نظری متمرکز هستند و رشتههای بسیار متنوعی را در زمینههای علوم نظری، مهندسی، پزشکی و علوم رایانه ارائه میدهند
- دانشگاههای علمی کاربردی در آلمان بیشتر بر رویکرد عملی یادگیری متمرکز هستند. شما میتوانید رشتههای تحصیلی متنوعی را در این نوع از دانشگاهها پیدا کرده و انتخاب کنید، مانند برنامههای مرتبط با فناوری، رسانه یا اقتصاد
- کالجهای هنر و موسیقی نیز جایی است که هنرمندان برای مطالعه موضوعاتی مانند: موسیقی، معماری، طراحی و هنرهای زیبا در آنها جمع میشوند
- به لیستهای رتبهبندی دانشگاهها نگاه کنید مانند فهرست QS
- محتوای درسی و منابع را بررسی کنید
- شرایط پذیرش دانشگاه را بررسی کنید
- فرصتهای شغلی را بررسی کنید
پیشنهاد مطالعه
آشنایی با برترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل
تمام لیستهای مشهور رتبهبندی دانشگاههای جهان را بهصورت آنلاین بررسی کنید و ببینید کدام دانشگاههای آلمان رتبه بهتری دارند. این لیستها معمولا نمای کلی از کیفیت دانشگاه را ارائه میدهند. برخی از لیستها نیز دانشگاهها را بر اساس رشتههای تحصیلی مختلف رتبهبندی میکنند. در ادامه با چند دانشگاه برتر آلمان که بالاترین رتبهها را در لیستهای رتبهبندی در اختیار دارند آشنا میشویم.
دانشگاه فنی مونیخ (Technical University of Munich)
دانشگاه فنی مونیخ بهعنوان یکی از بهترین دانشگاههای اروپا شناخته میشود. این دانشگاه به برتری در تحقیقات و تدریس و ارتقای استعدادها شهرت دارد. دانشگاه فنی مونیخ با ۱۵ دانشکده مختلف، حدود ۴۲۷۰۵ دانشجو را در تمام برنامههای تحصیلی خود دربرمیگیرد که ۳۲ درصد از آنها دانشجویان بینالمللی هستند. بیانیه ماموریت این دانشگاه این است: «ما روی استعدادها سرمایهگذاری میکنیم. دانش سود ماست.» دانشگاه فنی مونیخ برنامه های تحصیلی را در زمینههای تحصیلی زیر ارائه میدهد:
- معماری
- شیمی
- علوم کامپیوتر
- ژئومحیط
- ساخت و ساز
- هوانوردی و سفرهای فضایی
- مهندسی مکانیک
- مهندسی برق و کامپیوتر
- ریاضیات
- فیزیک
- ورزش و علوم بهداشتی
- اقتصاد
- دارو
پیشنهاد مطالعه
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (LMU - Ludwig Maximilian University of Munich)
این دانشگاه در قلب اروپا واقع شده است و یکی از دانشگاههای تحقیقاتی پیشرو در اروپا است. دانشگاه LMU مونیخ بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد و برخی از بالاترین استانداردها را در آموزش و تحقیق ارائه میدهد. دانشجویان بینالمللی این دانشگاه ۱۵ درصد از کل جمعیت دانشجویی آن را تشکیل میدهند و تعداد آنها حدود ۷۰۰۰ نفر است. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان رشتههای تحصیلی زیر را ارائه میدهد:
- الهیات کاتولیک
- الهیات پروتستانی
- قانون
- مدیریت بازرگانی
- اقتصاد
- دارو
- دامپزشکی
- تاریخ و هنر
- فلسفه، فلسفه علم و مطالعه دین
- روانشناسی و علوم تربیتی
- ریاضیات، انفورماتیک و آمار
- مطالعه فرهنگ
- زبانها و ادبیات
- علوم اجتماعی
- فیزیک
- زیستشناسی
- شیمی و داروسازی
- علوم زمین
دانشگاه روپرشت کارل هایدلبرگ (Heidelberg University)
این دانشگاه بهعنوان یک موسسه تحقیقاتی و آموزشی بینالمللی با ارائه رشتههای مختلف دارای یک سنت طولانی است. این دانشگاه با هدف گسترش دانش و مهارت دانشجویان خود و آمادهسازی آنها برای آینده، خدمات آموزشی باکیفیت را در محیطهای دلپذیر و راحت خود ارائه میدهد. دانشگاه هایدلبرگ توجه خود را به ارائه فرصتهای برابر برای مردان و زنان و ایجاد یک جامعه آزاد و با رفاه مناسب متمرکز میکند. دانشگاه هایدلبرگ در زمینههای تحصیلی زیر مدرک ارائه میکند:
- علوم زیستی
- شیمی و علوم زمین
- ریاضیات و علوم کامپیوتر
- فیزیک و نجوم
- مطالعات رفتاری و فرهنگی
- اقتصاد و علوم اجتماعی
- قانون
- زبانهای مدرن
- فلسفه
- فیزیک و نجوم
- الهیات
- دارو
حتما بخوانید:
دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt University of Berlin)
دانشگاه هومبولت برلین دانشگاهی با شهرت جهانی با حدود ۳۵۴۷۵ دانشجو است که از این تعداد ۵۶۱۰ نفر از آنها دانشجوی بینالمللی هستند. حدود ۱۸ درصد از کادر علمی این دانشگاه از خارج از آلمان میآیند، و این به این معنی است که دانشجویان از تدریس باکیفیت و دانش و دیدگاه بینالمللی بهره میبرند. در این دانشگاه میتوانید رشتههای تحصیلی را در این حوزهها انتخاب کنید:
- قانون
- فرهنگ، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش
- علوم زیستی
- ریاضیات و علوم طبیعی
- فلسفه
- زبانشناسی و ادبیات
- الهیات
- کسبوکار و اقتصاد
- پزشکی
حتما بخوانید:
موسسه فناوری کارلسروهه (Karlsruhe Institute of Technology)
آنچه که کار موسسه فناوری کارلسروهه را متمایز میکند، تبادل جهانی دانش است. پروژههای تحقیقاتی متعدد بینالمللی و تنوع فرهنگی دو ویژگی اساسی این دانشگاه هستند. موسسه فناوری کارلسروهه دانشگاهی است که از طریق ایجاد پروژههای تحقیقاتی بین رشتهای و ایجاد تیمهای تحقیقاتی بینالمللی، بر ایجاد چشماندازهای توسعه منحصر به فرد برای دانشجویان خود تاکید دارد. شما همچنین میتوانید برنامههای تحصیلی در رشتههای تحصیلی زیر را در این دانشگاه بیابید:
- معماری
- مهندسی عمران، علوم زمین و محیط زیست
- شیمی و علوم زیستی
- مهندسی شیمی و فرآیند
- علوم انسانی و اجتماعی
- مهندسی برق و فناوری اطلاعات
- مهندسی مکانیک
- اقتصاد و مدیریت
- فیزیک
- انفورماتیک
- ریاضیات
حتما بخوانید:
دانشگاه آزاد برلین (Freie Universität Berlin)
دانشگاه آزاد برلین یکی از موسسات پیشرو در علوم مختلف و خدمات آموزشی از سال ۲۰۰۷ بوده است. این دانشگاه حدود ۳۳ هزار دانشجو را در سال جاری جذب کرده است که از این تعداد ۱۳ درصد آنها دانشجویان بینالمللی در برنامههای کارشناسی و ۲۷ درصد دانشجویان بینالمللی در مقطع کارشناسی ارشد بودهاند. دانشگاه آزاد برلین در تلاش است تا با ارائه برنامههای کارآمد و حصول اطمینان از کسب مهارتهای لازم برای غلبه بر چالشهایی که جامعه امروز با آن مواجه است، آیندهای روشن را جامعه رقم بزند. حوزههای مورد تدریس در این دانشگاه عبارتند از:
- زیستشناسی، شیمی و داروسازی
- علوم زمین
- آموزش و روانشناسی
- تاریخ و مطالعات فرهنگی
- قانون
- ریاضیات و علوم کامپیوتر
- فلسفه و علوم انسانی
- فیزیک
- علوم سیاسی و اجتماعی
- پزشکی و دامپزشکی
- تجارت و اقتصاد
حتما بخوانید:
دانشگاه RWTH آخن (RWTH Aachen University)
دانشگاه RWTH آخن در سطح بینالمللی بهدلیل برنامههای تحصیلی و کیفیت تدریس و تحقیق خود شهرت دارد. این دانشگاه که در بین ۱۰ دانشگاه برتر آلمان قرار دارد و مکانی است که در آن راه حلهای نوآورانهای برای حل چالشهای جهانی ارائه میشود. علاوه بر این دانشگاه RWTH آخن در ارتباط نزدیک با صنعت، توسعه مییابد و به دانشجویان خود فرصتهای بیشتری برای کسب تمام مهارتها و دانش مورد نیاز برای موفقیت در بازار کار جهانی میدهد. این دانشگاه حدود ۴۵۶۲۸ دانشجو دارد که ۱۱۲۸۰ نفر از آنها دانشجویان بینالمللی هستند. شما میتوانید رشته.های مورد نظر خود را در میان حوزههای تحصیلی زیر در این دانشگاه بیابید:
- ریاضیات و علوم کامپیوتر
- علوم طبیعی
- معماری
- مهندسی عمران
- مهندسی مکانیک
- مهندسی منابع، زمین و مواد
- مهندسی برق و فناوری اطلاعات
- هنر و علوم انسانی
- بازرگانی و اقتصاد
- دارو
حتما بخوانید:
موسسه فناوری برلین (Technical University Berlin)
موسسه فناوری برلین که در مرکز اروپا واقع شده است، در سطح بینالمللی با مشخصات دقیق و طیف گستردهای از برنامههای درجه کیفی ممتاز شناخته شده است. مدارک تحصیلی آن ابزاری را برای دانشجویان فراهم میکند که برای رسیدن به حرفه رویایی خود نیاز دارند. تعالی و کیفیت محورهای هستند که این دانشگاه را در کنار دستاوردهای برجسته آن در تحقیق و تدریس تعریف میکنند. دانشجویان این دانشگاه ضمن ثبت نام در مقاطع تحصیلی در یکی از رشتههای تحصیلی زیر، از محیطی راحت و متنوع برخوردار هستند:
- علوم انسانی و آموزش و پرورش
- ریاضیات و علوم طبیعی
- علوم فرآیندی
- مهندسی برق و علوم کامپیوتر
- سیستمهای ترافیکی و ماشینی
- برنامهریزی محیط ساختمان
- اقتصاد و مدیریت
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان
در هر مرحلهای از مهاجرت دانشجویی که باشید نیاز دارید تا با هزینههای زندگی یک دانشجو در آلمان آشنایی داشته باشید. هزینه زندگی در آلمان نسبت به دیگر کشورهای اروپایی کاملا مناسب است.
شما از سال 2025 برای تامین هزینههای زندگی خود در آلمان به حدود 992 یورو در ماه نیاز دارید. قیمت غذا، اقامت، قبوض انرژی، لباس و سرگرمی شما در آلمان با میانگین اتحادیه اروپا مطابقت دارد.
متوسط هزینه زندگی در آلمان، از وینتر سمستر 2024/25 برای یک نفر مبلغ 992 یورو در ماه (سالانه 11.904 یورو) محاسبه شده است.
توجه داشته باشید که این رقم به صورت میانگین محاسبه شده است و در برخی شهر ها ممکن است کمتر یا بیشتر از این مقدار باشد.
در ادامه با برخی انواع هزینه زندگی دانشجویی در آلمان آشنا میشویم.
شهریه دانشگاه
حتی با وجود اینکه برخی از دانشگاههای آلمان دریافت شهریه را برای دانشجویان بینالمللی از سرگرفتهاند، باز هم بیشتر دانشگاههای آلمان دارای تحصیلات عالی رایگان هستند. تنها هزینهای که بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی در آلمان باید مراقبت آن باشید، مبلغ ثابتی است که برای خدمات دانشگاهی خاص، مانند: مسافرت با اتوبوس، خدمات اداری، امکانات ورزشی و سالنهای غذاخوری پرداخت میکنید.
کار دانشجویی با ویزای تحصیلی آلمان
طبق قانون جدید کشور آلمان دانشجویان با دریافت ویزای تحصیلی می توانند 140 روز به صورت تمام وقت یا 280 روز به صورت پاره وقت در یکسال کار کنند.
پیشنهاد مطالعه
هزینه اقامت دانشجویی در آلمان
اولین و بزرگترین دغدغه هر دانشجو در آلمان یافتن مکان مناسب برای اجاره است. برچسب زدن یک شهر خاص به عنوان مکان گرانقیمت برای زندگی بیشتر بهدلیل هزینههای اجاره انجام میشود؛ زیرا این تنها هزینه سنگین ماهیانه شما است.
شهرهای بزرگ مانند: مونیخ، هامبورگ، کلن و فرانکفورت گرانتر از شهرهای دیگری مانند لایپزیگ یا کارلسروهه هستند. اگر به یک آپارتمان یکخوابه در مرکز شهر فکر میکنید، اجاره ماهانه آن حدود 900 تا1500 یورو است.
از طرف دیگر، همان آپارتمان یکخوابه، در مناطق حاشیهای حدود 6۰۰ یورو در ماه برای شما هزینه خواهد داشت. اگر به دنبال یک آپارتمان کاملا مبله، بزرگ و در نزدیکی مرکز شهر هستید، اجاره ماهانه آن از ۱6۰۰ تا 2000 یورو متغیر است.
میانگین هزینه ماهانه اجاره در برخی از شهرهای آلمان را به صورت حدودی با هم مرور میکنیم:
- آخن: 652.5 یورو
- دوسلدورف: 800 یورو
- فرانکفورت: 900 یورو
- برلین: 900 یورو
- هامبورگ: 800 یورو
- بن: 700 یورو
- برمن: 650 یورو
- لایپزیگ: 550 یورو
- کلن: 850 یورو
- دورتموند: 600 یورو
- مونیخ: 1150 یورو
- اشتوتگارت: 900 یورو
حتما بخوانید:
هزینه غذا در آلمان
اگر قصد صرفهجویی در هزینه دارید، غذا خوردن در رستورانهای آلمانی گزینه خوبی نخواهد بود. در حال حاضر، یک وعده غذایی برای دو نفر در یک رستوران متوسط ممکن است حدودا ۴۵ یورو برای شما هزینه داشته باشد. در یک رستوران کوچکتر، قیمت یک وعده غذایی ممکن است بین ۸ تا ۱۴ یورو متغیر باشد. اما اگر اهل آشپزی باشید، هزینه شما بسیار کاهش مییابد. در ادامه میانگین هزینه برخی از محصولات و مواد غذایی را در آلمان با هم مرور میکنیم:
- نان سفید (۵۰۰ گرم): ۱.۲۴ یورو
- شیر (۱ لیتر): ۰.۷۱ یورو
- تخم مرغ (۱۲ عدد): ۱.۶۴ یورو
- برنج (۱ کیلوگرم، سفید): ۲.۰۳ یورو
- سیب زمینی (۱ کیلوگرم): ۱.۰۶ یورو
- پیاز (۱ کیلوگرم): ۱.۰۹ یورو
- گوجه فرنگی (۱ کیلوگرم): ۲.۶۲ یورو
- مرغ (۱ کیلوگرم): ۷.۵۳ یورو
- گوشت گاو (۱ کیلوگرم): ۱۱.۶۵ یورو
- سیب (۱ کیلوگرم): ۲.۲۲ یورو
نکات مهمی که باید به عنوان متقاضی ویزای تحصیلی آلمان بدانید
اطمینان حاصل کنید که سفر شما به آلمان به اندازه کافی زودتر برنامهریزی شده باشد تا زمان لازم برای ثبت نام در دانشگاه را داشته باشید. همچنین به یاد داشته باشید که ویزای تحصیلی آلمان به طور خودکار صادر نمیشود، بنابراین برای دریافت پاسخ از سفارت یا کنسولگری، گاهی باید تا ۴ ماه و یا بیشتر صبر کنید و هیچ تضمینی برای دریافت ویزا وجود ندارد. در ادامه با برخی دیگر از نکات مهم برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان آشنا میشویم:
- در وقت مصاحبه سفارت، افسر ویزا میتواند مدارک اضافی را درخواست کند
- در مورد اعتبار پاسپورت خود دقت کنید؛ باید از زمان شروعی که برای ویزای خود درخواست می دهید، حداقل به مدت یک سال اعتبار داشته باشد
- به خاطر داشته باشید که یک درخواست ویزا ناقص را میتوان رد کرد
- عکسهای خود را روی فرم درخواست ویزا نچسبانید
- هنگام مصاحبه ویزا کسی را با خود به سفارت یا ویزامتریک نبرید
- اگر متقاضی خطری برای نظم عمومی منطقه شنگن در نظر گرفته شود، ویزا رد خواهد شد
- در صورت رد شدن ویزا، متقاضی از دلیل اصلی ریجکت مطلع میشود
- فرم درخواست را میتوانید به صورت رایگان از وبسایت سفارت دانلود کنید
- پاسپورت در تمام مراحل صدور ویزا در سفارت یا کنسولگری باقی میماند.(البته اگر در این مدت به پاسپورت خود احتیاج دارید با مکاتبه با سفارت می توانید پس موافقت آنها پاسپورت خود را دریافت کنید)
- نوبتدهی ویزا فقط باید از طریق سامانه آنلاین انجام شود.
- در صورت امتناع از ویزا، هزینه ویزا بازپرداخت نمیشود
- هزینه درخواست ویزای دانشجویی آلمان ۷۵ یورو است
- متقاضیان باید هزینه ویزا را به صورت نقدی در ویزامتریک پرداخت نمایند. معمولا برخی هزینه ها مانند عکس، بیمه، کپی اضافه و… ممکن است به صورت ریالی دریافت گردد.
دریافت آسان ویزای تحصیلی آلمان با خدمات ویزایار
یک ویزای بلند مدت آلمان مانند ویزای تحصیلی، امکان سفر شما به کشور آلمان را فراهم میکند. بنابراین مهاجرت نوعی از سفر است اما هیچ سفری در دنیا به اندازه مهاجرت، نیازمند طی مراحل گوناگون و انجام تحقیقات بسیار نیست.
از سوی دیگر برخی از مراحل مهاجرت مانند مصاحبه و تایید مدارک در سفارت آلمان از حساسیت بالایی برخوردار هستند؛ زیرا تنها یک نکته کوچک میتواند به رد شدن درخواست بیانجامد و کمترین ضرر آن، هزینه غیرقابل برگشت ویزا است.
درست بههمین دلیل است که در هرنوعی از مهاجرت، بهویژه مهاجرت تحصیلی، شما به دریافت خدمات گوناگون و مشاوره از یک موسسه مجرب و معتبر مهاجرتی نیاز دارید. ما در ویزایار افتخار داریم که به پشتوانه تجربیات بیش از یک دهه مشاوران، با تمرکز فعالیتها بر انواع روشهای مهاجرت به آلمان، خدماتی حرفهای و بینقص را به مشتریان خود ارائه میدهیم.
خدمات مشاوره کارشناسان و اقدامات وکلای مهاجرتی ویزایار باعث کاهش استرس بر روی متقاضیان ویزای تحصیلی آلمان و انجام شدن مراحل طبق برنامه زمانبندی تا دریافت ویزا و کمک به تامین مکان اقامت در آلمان میشود.
برای آگاهی از شانس دریافت ویزای تحصیلی آلمان می توانید فرم ارزیابی رایگان ویزایار را تکمیل و ارسال کنید.
سوالات متداول درباره ویزای تحصیلی آلمان
مساله دریافت ویزای تحصیلی آلمان از جهات گوناگونی قابل بررسی است و بههمین دلیل همواره نقاطی مبهم باقی میماند که از سوی علاقمندان به تحصیلات دانشگاهی در آلمان، مورد پرسش قرار میگیرد. برای روشن شدن بیشتر مسایل برخی از این پرسشها را با نکات و اطلاعاتی بیشتر در این بخش پاسخ میدهیم.
چرا آلمان را برای تحصیل به عنوان دانشجوی خارجی انتخاب کنید؟
شما در آلمان در یک نظام آموزشی مورد تایید و تحسین شده در دنیا به صورت رایگان آموزش میبینید و خدمات درجه یک آموزشی را دریافت میکنید. دانشگاههای آلمان در بین بالاترین رتبهها در جهان هستند؛ درست بعد از تعدادی از دانشگاههای آمریکا و انگلستان و مدرک فارغالتحصیلی شما در سراسر جهان، دارای اعتباری بالا است.
تفاوت دانشگاههای آلمان و دیگر کشورها چیست؟
اصل راهنمای آموزش عالی در آلمان، “وحدت تدریس و تحقیق” است و تاکید زیادی بر “کارآموزی” و آموزش عملی دارد. این مساله باعث میشود فارغالتحصیلان دانشگاههای آلمان علاوهبر دانش تئوری از مهارتهای عملی بالایی برای ورود به بازار کار برخوردار باشند.
آیا میتوانم در آلمان به زبان انگلیسی تحصیل کنم؟
بله. دورههای بین المللی زیادی وجود دارند که به زبان انگلیسی ارائه میشوند. در ضمن هم قبل از این دورهها و هم در حین تحصیل، شما آموزشهای زبان آلمانی را دریافت میکنید تا در صورت وجود دروس به زبان آلمانی در ترمهای بالاتر، محتوای درسی و آموزشی را به زبان آلمانی درک و دریافت کنید.
موسسات آموزش عالی Fachhochschulen چه ویژگیهایی دارند؟
موسسات آموزش عالی Fachhochschulen همان دانشگاههای علمی و کاربردی یا دانشگاههای علوم کاربردی هستند. این موسسات مانند دیگر دانشگاههای آلمان، مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد را ارائه میدهند اما دانشگاههای علوم کاربردی آلمان، مدرک دکترا را ارائه نمیدهند.
آیا دسترسی رایگان به امکانات رایانه و اینترنت و کتابخانه در دانشگاههای آلمان وجود دارد؟
بهعنوان یک قاعده کلی، همه موسسات آموزش عالی در آلمان، امکان دسترسی به اینترنت و ایجاد حسابهای ایمیل را برای دانشجویان خود فراهم میکنند. علاوهبر آن، این موسسات دارای کتابخانهها و آرشیوهایی بسیار غنی هستند و بسیاری از منابع و کتابهای آنها، مطالب مورد نیاز تحقیقات دانشجویی را پوشش میدهند تا دانشجویان تا مجبور نباشند کتابهای زیادی را برای دورههای تحصیلی خود بخرند.
آیا محدودیت سنی برای درخواست برای دورههای تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) در آلمان وجود دارد؟
خیر، هیچ محدودیتی از نظر سنی وجود ندارد.
آیا مهلتهایی برای ثبت نام حضوری وجود دارد؟
درخواست ورودی باید تا ۱۵ ژانویه هر سال برای ترم تابستان (از اول آوریل) و تا ۱۵ جولای برای ترم زمستان (از اول اکتبر) ارسال شود. دانشجویان خارج از آلمان اکنون این فرصت را دارند که تنها با یک مجموعه مدارک از طریق خدمات درخواست برای دانشجویان بینالمللی برای چندین دانشگاه درخواست بدهند.
موسسات آموزش عالی در آلمان چقدر شهریه میگیرند؟
حتی در چند سال گذشته نیز هزینههای تحصیل در سیستم آموزش عالی آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای توسعهیافته به طرز عجیبی پایین بوده است. همچنین تنها یک ایالت از ۱۶ ایالت فدرال (بادن ووتمبرگ)، دانشگاه ها و مراکز آموزشی دولتی از دانشجویان خارجی برای هر ترم 1650 یورو شهریه دریافت میکند.
آیا باید حساب بانکی آلمانی باز کنم؟
افتتاح حساب بانکی آلمانی برای ایجاد حساب بلاک شده در زمان دریافت کارت اقامت آلمان در برخی شهرها الزامی است. همچنین اگر میخواهید آپارتمانی اجاره کنید یا اگر میخواهید برای بیمه درخواست دهید باید مشخصات بانکی را ارائه دهید.
آیا می توانم همسر و فرزندانم را در زمانی که در آلمان تحصیل میکنم به آلمان بیاورم؟
اگر اجازه اقامت در آلمان دارید و مدت اقامت شما بیش از یک سال پیشبینی میشود، امکان پیوستن خانواده به شما با دریافت ویزای پیوست وجود دارد.
سلام.من 25 سالمه برای مقطع ارشد از آلمان پذیرش گرفتم و الان حدوده 4 هفته است که برای ویزای تحصیلی آلمان درخواست دادم اما هنوز خبری نشده و خیلی نگرانم. میخواستم بپرسم تا چه مدتی ممکنه فرایند درخواست ویزا طول بکشه؟
رها عزیز سلام
مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آلمان معمولا بین 3 تا 6 هفته زمان میبرد و بستگی به اداره مهاجرت شهر محل تحصیل دارد. برای پیگیری شما میتونید از سفارت آلمان در تهران و اداره مهاجرت شهر محل تحصیل (آوسلندا) پیگیری کنید.
موفق باشید.
سلام، آیا برای مراجعه به ویزامتریک باید هزینه ای بپردازیم؟ و اگر مدارکمون ناقص بود و مجددا مراجعه کردیم باید دوباره پرداختی داشته باشیم؟ تشکر از تیم خوبتون
سلام آزاده عزیز
اگر منظورتون برای مصاحبه ویزای تحصیلی هست، شما در زمان مصاحبه باید 75 یورو برای سفارت و 30 یورو برای ویزامتریک (مجموعا 105 یورو) پرداخت کنید. برای نقصی مدرک نیازی به پرداخت هزینه اضافه نیست، اما ممکن است ویزامتریک به دلیل ناقص بودن مدارک، پرونده شما رو به کل قبول نکند، به همین خاطر پیشنهاد میکنیم زمانی برای مصاحبه ویزای تحصیلی اقدام کنید که مدارکتان کامل باشد.
موفق باشید.
وقت شما بخیر؛ سوال داشتم که آیا نوع پذیرش از دانشگاه دولتی یا دانشگاه خصوصی در مدت زمان صدور ویزا موثره؟
علی عزیز سلام
خیر، دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه های آلمان، تاثیری در مدت زمان صدور ویزای تحصیلی این کشور نخواهد داشت.
موفق باشید.
سلام ، میخواستم بپرسم فاصله بین ایمیل اول و ایمیل دوم برای ویزای تحصیلی چه قدر هستش ؟
سلام بردیای عزیز
مدت زمان انتظار ویزای تحصیلی، بسته به نوع مقطع درخواستی متفاوت هست، اما بطور متوسط درحال حاضر بین 3 تا 4 هفته هست.
موفق باشید.
سلام میخواستم بپرسم بعد از پایان تحصیل چه مدت باید آلمان باشیم تا پاسپورت بگیریم؟
سلام سعید عزیز
بطور متوسط بعد از 3 تا 5 سال کار تمام وقت در آلمان، شما میتوانید درخواست اقامت دائم آلمان و پس از آن، دریافت پاسپورت آلمانی کنید.
موفق باشید.
سلام. میخواستم بپرسم چقدر باید برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان منتظر بود؟
سلام ندای عزیز
پروسه صدور ویزای تحصیلی آلمان در حال حاضر بین 4 تا 6 هفته زمان میبرد.
موفق باشید.