چرا آشنایی با مشاغل مورد نیاز آلمان جذاب است؟
آلمان بهعنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای اروپایی شناخته شده است. پس بدیهی است که بیشتر افراد این کشور را برای مهاجرت و کار انتخاب کنند. آلمان اما به اجرای سختگیرانه قوانین نیز شهرت دارد ازاینرو پیشنهاد میکنیم قبل از هر اقدامی برای مهاجرت و یافتن کار تمام شرایط را مورد بررسی قرار دهید. داشتن فهرستی از مشاغل موردنیاز آلمان اولین و سادهترین قدم در این زمینه است که میتواند شما را به هدفتان نزدیکتر کند.
ویزای کار در آلمان
سختگیریهای سفارت و مراحل دریافت ویزای آلمان را که کنار بگذاریم، صنعتی بودن و نیاز داشتن این کشور به نیروی کار نکته مثبت و خبر خوب برای افرادی است که قصد مهاجرت به آلمان را دارند. بااینحال برای مشغول به کار شدن در آلمان باید ویزای این کشور را دریافت کرد.
پیشنهاد مطالعه
در نتیجه لازم است که قبل از پرداختن به لیست مشاغل موردنیاز آلمان اطلاعات کلی درباره “ویزای کار” در این کشور داشته باشیم.
ویزای کار در آلمان انواع مختلف دارد و به 4 شاخه دستهبندی میشود:
- ویزای جستجوی کار یاJob Seeker : این ویزا فرصتی 6 ماهه برای جستجوی کار را به افراد میدهد.
- ویزای دعوتنامه کاری یا Job Offer: این ویزا برای افرادی است که پیشنهاد کار از یک شرکت آلمانی را دریافت کردهاند.
- ویزای آموزشهای فنی و حرفهای یا Schulische Ausbildung: افراد با دریافت این ویزا پس از گذراندن دوره کاری در یکی از مراکز فنی و حرفهای آلمان مشغول کار میشوند.
- ویزای کار برای افراد دارای مدرک معتبر پیراپزشکی یا A17
افراد متقاضی کار در آلمان میتوانند باتوجهبه تواناییها و مدارک معتبری که دارند برای دریافت هر یک از انواع ویزای کاری اقدام کنند. لازم به یادآوری است که فارغالتحصیلان رشته پزشکی و پیراپزشکی باید مدارک خود را معادلسازی کنند و این پروسه در کشور آلمان انجام میشود.
ویزای جستجوی کار در آلمان
ویزای جستجوی کار یکی از متداولترین روشها برای مهاجرت به آلمان و یافتن شغل مناسب با تواناییهای افراد است. در واقع افراد دارنده ویزای کار یک فرصت 6 ماهه را جهت رسیدن به شغل مناسب در کشور آلمان در اختیار دارند. در صورت پیداکردن کار، ویزای جستجوی کار به ویزای کار تبدیل میشود. لازم به یادآوری است که داشتن ویزای جستجوی کار فقط و فقط برای دادن یک فرصت به افراد دارنده آن میباشد و به معنای داشتن اقامت دائم در آلمان تلقی نمیشود.
حال سؤال اینجاست که چگونه میتوان برای دریافت ویزای کار آلمان اقدام کرد؟
قدم اول داشتن لیستی از مشاغل موردنیاز آلمان است تا باتوجهبه موارد موجود در لیست و تواناییها و مدارکی که دارید بتوانید شغل درخواستی خود را انتخاب کنید. سپس فرم مربوط ویزای جستجوی کار را از سفارت دریافت کرده و تمام موارد خواسته شده را بهدقت و البته صداقت پرکرده و همراه با سایر مدارک شخصی مانند شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت معتبر، مدارک تحصیلی و دورههایی که گذراندهاید (تمام مدارک باید به زبان آلمانی ترجمه شده باشد) به سفارت تحویل میدهید.
صحت تمام مدارک ارائه شده باید توسط سفارت آلمان تأیید شود. سپس وقت مصاحبه به شما داده شده و در نهایت درصورتیکه موفق به دریافت ویزای جستجوی کار شدید میتوانید 6 ماه در آلمان اقامت داشته و برای بهدستآوردن شغل مناسب تلاش کنید.
جستجوی کار در آلمان
داشتن مدرک زبان آلمانی و انگلیسی (در برخی از مشاغل) از بایدهای شرایط جستجوی کار در آلمان است. اما حتی اگر تمام مدارک شما کامل باشد لازم است بدانید که در آلمان چگونه میتوان شغل مناسب پیدا و ویزای جستجوی کار را به ویزای کار تبدیل کرد؟
مؤسسات کاریابی بهترین گزینه برای افراد جویای کار در آلمان هستند. پس از مطالعه لیست مشاغل موردنیاز آلمان تمامی مدارک خود را شامل مدارک تحصیلی، دورههای گذرانده شده و لیستی از تواناییهایتان را در قالب رزومه برای مؤسسات کاریابی ارسال میکنید و آنها با بررسی شرایط کار متناسب با درخواست را پیشنهاد خواهند داد.
راه دیگر ارسال رزومه بهصورت مستقیم برای شرکت مورد نظرتان میباشد. هر یک از این راهها را که انتخاب کنید، در صورت تأیید رزومه قرار مصاحبه گذاشته شده و شما باید در شرکت موردنظر حضور پیدا کنید. سپس باتوجهبه فعالیت محل موردنظر و کار درخواستی، تواناییها و میزان تسلطتان به زبان آلمانی یا انگلیسی سنجیده شده و در نهایت پاسخ نهایی از طرف کارفرما اعلام میشود. (در صورت نیاز نیز دورههای آموزشی چندماهه برای افراد استخدام شده برگزار میشود)
نکته مهم اینکه چنانچه در طی مدت 6 ماه موفق به یافتن کار شدید حتماً برای تبدیل ویزای جستجوی کار خود به ویزای کار اقدام کنید، در غیر این صورت با به اتمام رسیدن 6 ماه اقامت شما به مشکل خواهد خورد.
در ادامه چند وبسایت معتبر در زمینه کاریابی در آلمان را به شما معرفی میکنیم:
لیست مشاغل موردنیاز آلمان
قرارگرفتن کشور آلمان در میان کشورهای پیر، صنعتی بودن و نیاز به نیروی کار جوان همهوهمه دلیلی بر آن شده تا مشاغل صنعتی و فنی و حرفهای در میان لیست مشاغل موردنیاز آلمان قرار گرفته و فرصتهای شغلی مناسب برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند محیا شود. در ادامه با لیستی از این مشاغل را در اختیارتان قرار میدهیم.
- ساختوساز فلزی
- جوش و فن آوری اتصالات
- حرفه مکاترونیک
- فناوری اتوماسیون
- صنایع الکترونیک ساختمانی
- مهندسی برق
- مهندسی برق صنعتی
- نصب و تعمیر لوله
- فناوری گرمایشی و سیستم تهویه هوای مطبوع
- کامپیوتر (نرمافزار)
- برنامهنویسی
- متخصص عملیات راهآهن
- مهندسی مکانیک و خودرو
- رشته طراحی فنی
- رشته تکنولوژی پیشساخته
- مشاوره فناوری اطلاعات
- فناوری کشتیسازی
- حرفههای مربوط به منسوجات
- حرفههای بانکداری
- مهندسان تجهیزات کشاورزی
- مهندسان پردازش دادهها
- حرفه جوشکاری
- نازک کاران ساختوساز
- حرفه کاشیکاری
- حرفه آهنگری
- لوله کشها
- سیستم تبرید
- کوره و گرم کردن هوا
- پرداخت و تکمیل
- مکانیک ساختوساز
- فناوری طراحی
- برق صنعتی
- تکنولوژی
- رباتیک
- تکنولوژیست صنعت
- تدریس اتوماسیون
لیست کارهایی که با مدارک معتبر تحصیلی ارتباط دارند
این بخش از مشاغل موردنیاز آلمان به رشتههای پزشکی و پیراپزشکی ارتباط دارد. همانطور که در پاراگرافهای قبل ذکر شد افراد متخصص در این زمینه باید مدارک خود را در کشور آلمان معادلسازی کرده تا بتوانند در مؤسسات مربوط مشغول به کار شوند. این مشاغل موارد زیر را شامل میشود:
- ارتوپدی و فناوریهای توانبخشی
- بیناییسنجی
- بهداشت حرفهای
- پرستاری
- افراد متخصص در زمینه مراقبت از سالمندان
- دندانپزشک
- کارشناس ارتوپد
- پرستاری تخصصی
- جراحی تکنولوژی
- توانبخشی
- سمعک صوتی (شنواییسنجی)
- انواع رشتههای پزشکی
- علوم جانوری
- زیستشناسی
- علوم تربیتی
پیشنهاد مطالعه
یادآوری نکات مهم
- با دریافت ویزای جستجوی کار تنها 6 ماه میتوانید در آلمان اقامت داشته باشید.
- بعد از یافتن کار حتماً برای تبدیل ویزای جستجوی کار به “ویزای کار” اقدام کنید.
- داشتن مدرک زبان آلمانی (در برخی از مشاغل انگلیسی) برای درخواست کار در آلمان الزامی است.
- تمام مدارک ارائه شده به سفارت شامل مدارک تحصیلی، شناسنامه و … باید به زبان آلمانی ترجمه شده و توسط سفارت تأیید شود.