منو

شرایط سنی تحصیل در آلمان

وقتی صحبت از مهاجرت تحصیلی به آلمان است شرایط سنی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. اینکه آیا برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان محدودیت سنی وجود دارد یا خیر و شرایط سنی برای تحصیل در هر یک از مقاطع این کشور به چه صورت است از بیشترین سوالاتی هستند که توسط متقاضیان مهاجرت تحصیلی پرسیده می‌شوند. موضوع شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان به ویژه برای رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی که رقابتی تر است، دارای اهمیت زیادی می باشد.

در این مقاله، با جزئیات و به صورت کامل، شرایط سنی تحصیل در آلمان را از مقطع مدرسه و کالج تا مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بررسی می‌کنیم. اگر می‌خواهید بدانید که در چه سنی و با چه شرایطی می‌توانید تحصیلات خود را در آلمان آغاز کنید و از چه راه‌هایی می‌توانید گپ تحصیلی خود را توجیه کنید، با ما در این مقاله از ویزایار همراه باشید تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.

آیا برای تحصیل در آلمان محدودیت سنی وجود دارد؟

آیا برای تحصیل در آلمان محدودیت سنی وجود دارد؟

نداشتن شرایط سنی برای تحصیل در آلمان از مزایای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور است. شرایط سنی تحصیل در آلمان به این شکل است که متقاضیان با ارائه گپ تحصیلی با دلایل قانع کننده در سنین بالاتر هم می‌توانند جهت اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند. درواقع بیشتر کالج‌ها و دانشگاه‌های آلمان با استناد بر روزمه تحصیلی و معدل درخواست پذیرش دانشجویان را مورد بررسی قرار می‌دهند.

افرادی که موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان شوند می‌توانند به راحتی برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنند. با اینکه هیچ محدودیت سنی برای ادامه تحصیل در آلمان اعلام نشده است اما معمولا افراد با شرایط زیر شانس بیشتری برای موفقیت در گرفتن ویزای تحصیلی آلمان را دارند:

  • شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کالج: 18 تا 22 سال
  • شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی: 19 تا 25 سال
  • شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد: 22 سال تا 35 سال
  • شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع دکترا: 25 سال تا 40 سال یا بالاتر

درصورتی که بالاتر از 30 یا 40 سال هستید و می‌خواهید برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان اقدام کنید، جهت شرایط ارائه گپ تحصیلی می‌توانید با متخصصان ما در موسسه مهاجرتی ویزایار در ارتباط باشید.

شرایط سنی برای مقاطع مختلف تحصیلی در آلمان

شرایط سنی تحصیل در آلمان یا در واقع بهترین سن اقدام جهت اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور در مقاطع تحصیلی کالج، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا متفاوت است. کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی ویزایار در ادامه این شرایط را مورد بررسی قرار داده‌اند:

شرایط سنی تحصیل در مدارس آلمان

سیستم تحصیلی در آلمان به 4 مرحله پیش‌دبستانی، ابتدایی، متوسطه و دانشگاه تقسیم بندی می‌شود. شرایط سنی برای تحصیل در آلمان در هر یک از مقاطع به صورت زیر است:

  • شرایط سنی تحصیل در مقطع پیش دبستانی: 3 تا 6 سالگی
  • شرایط سنی تحصیل در مقطع دبستان: 6 تا 10 سالگی
  • شرایط سنی تحصیل در مقطع دبیرستان: 10 تا 18 سالگی
  • شرایط سنی تحصیل در کالج یا دانشگاه: بدون شرایط سنی

شرایط سنی تحصیل در کالج های آلمان

هیچ محدودیت سنی برای تحصیل در کالج‌های آلمان تعیین نشده و متقاضیان بین المللی با داشتن مدرک دیپلم می‌توانند برای اخذ پذیرش از کالج‌ اقدام کنند.

شرایط سنی تحصیل کارشناسی در آلمان

باتوجه به عدم محدودیت سنی اخذ پذیرش تحصیلی در آلمان، برای تحصیل کارشناسی در این کشور می‌توان بازه طلایی سنی را در نظر گرفت. بهترین زمان برای اقدام تحصیل کارشناسی در آلمان، بین سن 19 تا نهایتا 25 سال است. افراد بالای 25 سال شانس کمتری برای موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای این مقطع را دارند.

شرایط سنی تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

روزمه و سوابق تحصیلی ملاک اصلی دانشگاه‌های آلمان برای پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان است. اما معمولا افراد با سن بین 22 تا 35 سال در پروسه اخذ ویزای تحصیلی آلمان در این مقطع موفق‌تر هستند. نکته مهم دیگر اینکه برای دریافت برخی از بورسیه‌های تحصیلی کشور آلمان، شرایط سنی وجود دارد.

شرایط سنی تحصیل دکترا در آلمان

شرایط تحصیل دکترا در آلمان با سایر مقاطع تحصیلی متفاوت است. متقاضیان با هر سنی در صورت داشتن روزمه تحصیلی قوی، داشتن مدرک کارشناسی‌ارشد، داشتن استاد راهنما برای رساله دکتری و تسلط کافی به زبان آلمانی یا انگلیسی می‌توانند برای تحصیل مقطع دکترا در آلمان اقدام کنند.

شرایط سنی تحصیل دندانپزشکی در آلمان

شرایط سنی تحصیل دندانپزشکی در آلمان

هیچ محدودیت سنی برای تحصیل دندانپزشکی در آلمان مشخص نشده است. متقاضیان بالای 18 سال که مدرک تحصیلی معادل با دیپلم آلمانی دارند، می‌توانند برای اخذ پذیرش از دانشکده‌های دندانپزشکی آلمان اقدام کنند. 

طبق قوانین این کشور متقاضیان بین‌المللی قبل از ورود به دانشگاه باید دوره یک ساله کالج M-Kurs را گذرانده و در صورت قبولی در آزمون آخر ترم، تحصیل دندانپزشکی در دانشگاه‌های آلمان را شروع کنند. داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح حداقل B2، روزمه تحصیلی با معدل بالا از اصلی‌ترین فاکتورهایی هستند که برای پذیرش متقاضیان در رشته دندانپزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

پیشنهاد مطالعه

شرایط سنی تحصیل پزشکی در آلمان

شرایط سنی تحصیل در آلمان برای رشته پزشکی هم مانند دندانپزشکی است. متقاضیان با داشتن 18 سال سن و ارائه مدارک لازم از جمله گذراندن دوره کالج M-Kurs و کسب نمره بالا در آزمون پایان کالج، معدل دیپلم بالا و ارائه مدرک زبان آلمانی می‌توانند برای تحصیل پزشکی در آلمان اقدام کنند. 

اما در حالت کلی می‌توان گفت که سن 18 تا 24 سال بازه طلایی برای تحصیل پزشکی در این کشور می‌باشد. هر چند که در برخی از موارد افراد با سن بالاتر هم موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان شده‌اند. از خدمات تخصصی کارشناسان ما در موسسه ویزایار می‌توان به مشاوره جهت انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل رشته پزشکی در آلمان اشاره کرد.

شرایط سنی تحصیل داروسازی در آلمان

شرایط سنی تحصیل داروسازی در آلمان

شرایط سنی تحصیل داروسازی در آلمان نیز مانند دیگر رشته‌های گروه پزشکی است. شما برای درخواست و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان در این رشته محدودیت سنی ندارید، اما در صورت داشتن گپ تحصیلی، باید بتوانید سفارت آلمان را برای صدور ویزا قانع کنید.

شرایط سنی برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان

سفارت آلمان محدودیت سنی خاصی را برای ویزای تحصیلی اعلام نکرده و ملاک اصلی سفارت جهت بررسی درخواست ویزا، مدارک ارائه شده توسط شما به سفارت آلمان می‌باشد. هر چند که شرایط سنی تحصیل در آلمان قانون محدود کننده‌ای ندارد اما متقاضیان پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه، لازم است برای اخذ ویزای تحصیلی مدارک زیر را به سفارت ارائه دهند:

  • فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • ارائه نامه پذیرش از دانشگاهی در آلمان
  • ارائه تمکن مالی (جهت اثبات پرداختن هزینه‌های تحصیل و زندگی در آلمان و برای سال 2024؛ 11.904 یورو)
  • ارائه مدارک تحصیلی معتبر
  • اظهارنامه هدف از تحصیل (انگیزه نامه)
  • رزومه تحصیلی
  • مدرک زبان
  • بیمه سلامت

گپ تحصیلی آلمان و روش های توجیه آن

گپ تحصیلی آلمان و روش های توجیه آن

فاصله زمانی که بعد از فارغ التحصیلی از یک مقطع تحصیلی تا اقدام برای ادامه تحصیل در مقطع بعدی طول می‌کشد به عنوان “گپ تحصیلی” تعریف می‌‌شود. درواقع گپ تحصیلی به سن ارتباطی ندارد به عنوان مثال اگر فردی در 30 سالگی مدرک کارشناسی را گرفته و پس از آن قصد تحصیل در مقطع ارشد را داشته باشد شامل گپ تحصیلی نمی‌شود اما اگر در 30 سالگی مدرک بگیرید و در 35 سالگی متقاضی اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد باشید، 5 سال گپ تحصیلی دارید.

با توجه به این تعریف اگر گپ تحصیلی با زمان زیاد داشته باشید، برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان، دچار مشکل خواهید شد و این مشکل زمانی رفع می‌شود که برای زمان زیاد وقفه تحصیلی تان توجیه قانع کننده داشته باشید.

شرایط سنی برای تحصیل در آلمان ملاک نیست اما فاصله بین دو مقطع تحصیلی در این کشور یک یا 2 سال است و بیشتر از آن شامل گپ تحصیلی می‌شوید. گپ تحصیلی برای مقاطع دیپلم 2 تا 3 سال و برای مقاطع کارشناسی تا کارشناسی ارشد 5 سال است. این فاصله زمانی برای مقطع دکترا محدودیت ندارد. حال سوال اینجاست که روش‌های توجیه گپ تحصیلی آلمان کدام‌ها هستند؟

  • ارائه سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی.
  • انجام پروژ‌ه‌های تحقیقاتی و علمی مرتبط با رشته تحصیلی.
  • در صورت داشتن گپ تحصیلی زیاد با شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانید فاصله گرفتن از درس را جبران کنید.
  • شرکت در کلاس زبان آلمانی می‌تواند توجیهی برای گپ های تحصیلی دو ساله باشد.
  • در نامه اظهارنامه هدف از تحصیل خود، انگیزه و دلایل قوی و اثرگذاری را اعلام کنید.

از خدمات تخصصی ما در موسسه مهاجرتی ویزایار، توجیه گپ‌های تحصیلی زیاد برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان می‌باشد.

مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی به آلمان در سن بالا

می‌توان گفت که نداشتن شرایط سنی برای تحصیل در آلمان از مهمترین مزایای مهاجرت تحصیلی در سن بالا به این کشور است اما در مقابل طبق یک قانون نانوشته معمولا افرادی که با سن کمتر برای اخذ پذیرش تحصیلی اقدام می‌کنند شانس موفقیت بیشتری برای دریافت ویزا دارند. متقاضیان با سن بالا با ارائه گپ تحصیلی موجه، می‌توانند شانس خود را برای گرفتن ویزای تحصیلی این کشور بالا ببرند.

آیا بورسیه‌های تحصیلی در آلمان محدودیت سنی دارند؟

آیا بورسیه‌های تحصیلی در آلمان محدودیت سنی دارند؟

بورسیه‌های تحصیلی در آلمان برای کمک به هزینه‌های تحصیلی، به دانشجویان واجد شرایط تعلق می‌گیرد. قوانین این بورسیه‌ها با توجه به قوانین هر دانشگاه و نوع بورسیه متفاوت می‌باشد اما برخی از بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد به دانشجویان بالای 30 سال تعلق نمی‌گیرد. 

بنابراین می‌توان گفت که شرایط سنی تحصیل در آلمان با گرفتن بورسیه ارتباط مستقیم دارد. با توجه به قوانین پیچیده بورسیه در آلمان و انواع مختلف آن، مشاوره گرفتن از متخصصان ما در موسسه مهاجرتی ویزایار، راه رسیدن به کمک هزینه‌های آموزشی در آلمان را برایتان هموارتر می‌کند.

تحصیل در آلمان بعد از 30 سالگی: فرصت‌ها و چالش‌ها

با توجه به مطالب گفته شده تحصیل در آلمان بعد از 30 سالگی هر چند امکان‌پذیر اما چالش‌های خود را نیز دارد. متقاضیان بالای 30 سال معمولا شانس کمتری برای موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی آلمان داشته و لازم است دلایل قابل قبولی برای توجیه گپ تحصیلی خود ارائه دهند. اما در مقابل در صورت موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی آلمان و تحصیل در دانشگاه‌های این کشور، فرصت‌های زیادی برای کار و داشتن درآمد مناسب را در اختیار دارند.

جمع بندی

هر چند که سن و سال ملاک اصلی اخذ ویزای تحصیلی در آلمان نیست اما معمولا افراد با سن کمتر، شانس بیشتری برای موفقیت دارند. این بدان معنا است که تمامی افرادی که بالای 18 سال سن دارند و مدرک دیپلم را دریافت کرده‌اند می‌توانند برای تحصیل در کالج‌‌ها یا دانشگاه‌های آلمان اقدام کنند. برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه شرایط سنی تحصیل در آلمان و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور می‌توانید با کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی ویزایار در تماس باشید.

سوالات متداول شما درباره شرایط سنی تحصیل در آلمان:

متقاضیان تحصیل در مقطع کالج با سن 18 تا 23 سال، متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی با سن 19 تا 25 سال، متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد با سن 22 تا 30 سال شانس بیشتری برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان دارند. متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا شرایط سنی خاصی ندارند.

هیچ محدودیت سنی برای تحصیل پزشکی در آلمان به صورت رسمی اعلام نشده است. اما در حالت کلی افراد با سن کمتر شانس بیشتری برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان برای این مقطع و رشته را دارند.

اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان محدودیت سنی ندارد و شما با هر سنی می‌توانید برای گرفتن پذیرش از این دانشگاه‌ها اقدام کنید. اما برای گرفتن ویزای تحصیلی این کشور باید بتوانید گپ تحصیلی خود را توجیه کنید.

پرسش و پاسخ

اطلاع رسانی
اطلاع رسانی هنگام
guest
0 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
نمایش تمامی نظرات