منو

مهاجرت به رومانی

مهاجرت به رومانی در یک نگاه:
بهترین روش برای مهاجرت: تحصیلی
سریع ترین راه ها: تحصیلی، سرمایه گذاری
آسان ترین مسیر مهاجرت: تحصیلی
💶هزینه زندگی: 600 تا 900 یورو در ماه

از اول ژانویه 2025، رومانی با پیوستن به حوزه شنگن، دروازه‌های تازه‌ای به روی مهاجران از سراسر جهان گشوده است. این تغییر بزرگ نه‌تنها سفر میان کشورهای اروپایی را برای ساکنان رومانی آسان‌تر کرده، بلکه این کشور را به یکی از مقاصد جذاب برای کسانی تبدیل کرده است که به دنبال فرصت‌های تحصیلی، کاری یا زندگی در اروپا هستند. اما آیا رومانی برای مهاجرت مناسب است؟ در این مقاله از ویزایار، قصد داریم پاسخی جامع به این سؤال بدهیم. همچنین مزایا و معایب مهاجرت به رومانی را بررسی کرده‌ایم تا تصویری شفاف از زندگی در این کشور ترسیم کنیم. با ما در ادامه مقاله همراه باشید!

آشنایی با کشور رومانی

آشنایی با کشور رومانی

رومانی در سال 1944 توسط نیروهای شوروی اشغال شد و در سال 1948 به اقمار اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (U.S.S.R.) تبدیل شد. این کشور از سال 1948 تا سال 1989 تحت حاکمیت کمونیستی بود. در سال 1989 انقلاب رومانی به وقوع پیوست و رژیم دیکتاتوری، نیکولای چائوشسکو سرنگون شد. در سال 1990  اولین انتخابات رومانی برگزار شد. همچنین در سال 2004 این کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست و در سال 2007 به عضویت اتحادیه اروپا (EU) درآمد.

رومانی کشوری چهار فصل با آب و هوای معتدل است که بیش از دو سوم از چشم‌اندازهای آن از جنگل و کوهستان تشکیل شده است. رومانی از ثروت قابل توجهی از منابع طبیعی برخوردار است، از جمله زمین‌های حاصل‌خیز برای کشاورزی، مراتع برای دام، جنگل برای تهیه چوب، ذخایر نفتی و معادن فلز و طلا.

زبان رسمی و مورد استفاده بیش از 90% مردم زبان رومانیایی است. زبان مجارستانی، زبان دیگر رومانی است که بیش از یک میلیون نفر به آن صحبت می‌کنند و تعداد کمتری به زبان‌های رومی، آلمانی، ترکی، صربی و سایر زبان‌ها صحبت می‌کنند.

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا انواع روش‌های مهاجرت به رومانی را مورد بررسی قرار دهیم.

انواع ویزای کشور رومانی

انواع ویزای کشور رومانی

کسانی که قصد سفر یا مهاجرت به رومانی را دارند باید ویزای رومانی را دریافت کنند. از جمله مهم‌ترین این ویزاها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

• ویزای نوع A (ویزای فرودگاهی)

این نوع ویزا مناسب کسانی است که در مسیر پرواز خود وارد یکی از فرودگاه‌های کشور رومانی شده‌اند. این نوع ویزا امکان دسترسی و اقامت در منطقه بین‌المللی یک فرودگاه را تا زمان سوار شدن به پرواز بعدی فراهم می‌کند.

• ویزای نوع B (ویزای ترانزیت)

این نوع از ویزا 5 روز اعتبار دارد و به منظور ترانزیت، اجازه دسترسی به قلمرو کشور رومانی را می‌دهد.

• ویزای نوع C (کوتاه مدت)

ویزای کوتاه‌مدت رومانی به اتباع سایر کشورها اجازه ورود و اقامت کوتاه‌مدت در خاک رومانی را برای حداکثر 90 روز در یک دوره 6 ماهه می‌دهد (در صورت داشتن ویزای چند بار ورود، مدت اقامت از روز اولین ورود در نظر گرفته می‌شود). این نوع ویزا معمولاً برای مقاصد گردشگری، ماموریت‌های دولتی و سفرهای تجاری اعطا می‌شود.

• ویزای نوع D (بلند مدت)

ویزای بلندمدت کشور رومانی، اجازه ورود و اقامت اتباع کشورهای دیگر را در خاک رومانی به مدت 90 روز می‌دهد. این نوع از ویزا برای فعالیت‌های تخصصی، اقتصادی، تحصیلی و سرمایه‌گذاری اعطا می‌شود و پس از پایان نیز امکان تمدید آن وجود دارد.

انواع روش‌ های مهاجرت به رومانی

روش های مهاجرت به رومانی

مهاجرت به رومانی به دلیل هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه، کیفیت بالای زندگی و فرصت‌های شغلی و تحصیلی، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده. این کشور با پیوستن به حوزه شنگن در ژانویه 2025، جذابیت بیشتری برای مهاجران پیدا کرده است. بسته به اهداف و شرایط شخصی، روش‌های مختلفی برای مهاجرت به رومانی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

انواع روش‌های مهاجرت به رومانی:

  • مهاجرت تحصیلی به رومانی
  • مهاجرت کاری به رومانی
  • مهاجرت به رومانی از طریق تولد
  • مهاجرت به رومانی از طریق سرمایه‌گذاری
  • مهاجرت به رومانی از طریق ازدواج
  • مهاجرت به رومانی از طریق ویزای دیجیتال نومد

مهاجرت به رومانی از طریق تحصیل

مهاجرت به رومانی از طریق تحصیل

در رومانی در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، هزینه‌های تحصیل بسیار مقرون به صرفه است، به خصوص در دانشگاه‌های دولتی رومانی، اکثر برنامه‌های تحصیلی هزینه­‌ای بین 230 تا 5000 یورو در هر سال تحصیلی دارند. علاوه بر این، اگر میانگین معدل یا نمره امتحان ورودی شما به اندازه کافی بالا باشد، می‌توانید بورسیه تحصیلی دولتی نیز دریافت کنید. از نظر هزینه‌های زندگی، بین 400 تا 600 یورو در ماه نیز هزینه زندگی دانشجویی در رومانی است.

اولین قدم برای اخذ پذیرش تحصیلی از رومانی، اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های این کشور است. برای اپلای در یک دانشگاه رومانیایی، باید بدانید که فرآیند درخواست به صورت آنلاین و یا از طریق پست است و باید وبسایت دانشگاه مورد نظر را ببرسی کرده تا ببینید آیا واجد شرایط دریافت پذیرش در یکی از برنامه‌های تحصیلی هستید یا خیر. همچنین می‌توانید شانس پذیرش خود در دانشگاه‌های رومانی با مد نظر قرار دادن موارد زیر افزایش دهید:

  • قبل از ثبت‌نام در یک برنامه تحصیلی، مطمئن شوید که الزامات زبان آن برنامه چیست.
  • مطمئن شوید که میانگین نمرات شما (GPA) در طول تحصیل با حداقل میانگین نمراتی که دانشگاه می‌خواهد تطابق داشته باشد.
  • می‌توانید شانس خود برای تحصیل در رومانی را با درخواست اپلای برای بیش از یک دانشگاه افزایش دهید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی رومانی

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی رومانی عبارت است از:

  • ارائه نامه پذیرش از دانشگاه
  • آخرین مدرک تحصیلی + ریز نمرات
  • شناسنامه
  • ارائه گواهی تمکن مالی
  • ارائه مدرکی مبنی بر اجاره خانه یا دریافت خوابگاه دانشجویی در رومانی
  • ارائه گواهی عدم سوءپیشینه
  • ارائه گواهی سلامت پزشکی برای تحصیل در رشته مورد نظر
  • گذرنامه معتبر
  • بیمه نامه

دانشجویان بین‌المللی در رومانی برای کاهش هزینه‌های زندگی خود، اجازه 20 ساعت کار پاره‌وقت در هفته را دارند. از جمله دانشگاه‌های معتبر رومانی که دانشجویان زیادی درصدد تحصیل در آنها هستند باید به دانشگاه بخارست، دانشگاه الکساندر ویان کوزا، دانشگاه بیس بولای و دانشگاه وست تیمیسوارا اشاره کرد.

مهاجرت به رومانی از طریق کار

مهاجرت به رومانی از طریق کار

داشتن دعوتنامه از یک کارفرمای رومانیایی اولین شرط برای مهاجرت به رومانی از طریق کار است. کارفرمای مذکور ابتدا باید شغل پیشنهادی را به مدت 3 ماه آگهی کند تا احراز شود که این موقعیت شغلی توسط شهروندان رومانیایی یا شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا قابل پر کردن نباشد. اخذ ویزای کاری رومانی ممکن است بین 2 تا 9 ماه زمان ببرد. مدت اعتبار ویزای کاری 1 سال است که پس از پایان آن امکان تمدید ویزا نیز وجود دارد.

لازم به ذکر است که حوزه‌های صنعتی و کشاورزی پر رونق‌ترین بخش‌های اقتصادی رومانی هستند و امکان پیدا کردن کار در این حوزه‌ها بیشتر است. برای دریافت ویزای کار رومانی نیاز به ارائه مدارک زیر است:

  • دعوتنامه از سوی کارفرما
  • مدرک اقامت در رومانی
  • پاسپورت معتبر
  • 2 عکس پاسپورتی
  • گواهی بیمه درمانی
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • اثبات تمکن مالی
  • بلیط هواپیما

مهاجرت به رومانی از طریق تولد

مهاجرت به رومانی از طریق تولد

اگر کودکی در خاک رومانی متولد شود می تواند تابعیت رومانی را کسب کند. سه روش کلی مهاجرت به رومانی از طریق تولد عبارتند از:

  • اگر والدین کودکی که در رومانی متولد شده است دارای تابعیت این کشور باشند، کودک نیز تابعیت رومانیایی را دریافت خواهد کرد.
  • اگر کودکی از والدین خارجی در رومانی متولد شود، شهروندی رومانی را دریافت خواهد کرد.
  • اگر والدینی که دارای تابعیت رومانی هستند فرزند زیر 18 سال را به فرزندی قبول کنند، این کودک نیز تابعیت رومانی را اخذ خواهد کرد.

مهاجرت به رومانی از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به رومانی از طریق سرمایه گذاری

به صورت کلی مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری از طریق روش‌های خرید ملک، خرید اوراق قرضه و ثبت شرکت انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری از طریق خرید ملک به این صورت است که ارزش ملک خریداری شده حداقل باید 250 هزار یورو باشد و به محض فروختن ملک نیز اقامت شما باطل می‌شود.

روش دیگری که برای سرمایه‌گذاری در رومانی وجود دارد، خرید اوراق قرضه است. در این کشور شما می‌توانید اوراق قرضه خریداری نمایید و مبلغی را به مدت ۵ سال در اختیار دولت رومانی قرار دهید به این ترتیب شما پس از ۵ سال اصل پول خود را بدون سود را دریافت می‌کنید. حداقل مبلغ لازم برای این روش ۳۰۰ هزار یورو است و باید توجه داشته باشید که حدود 60 هزار یورو آن نیز هزینه امور اداری و جانبی می‌باشد.

ثبت شرکت در رومانی نیازمند 3 سال زمان است تا به مرحله اخذ اقامت برسد. این روش نیازمند یک مدیرعامل و حداقل دو نفر کارمند است و ضروری است که متقاضیان توانایی تامین هزینه‌های مالی شرکت را داشته باشند. به صورت عمومی ثبت شرکت در رومانی به سه روش صورت می‌گیرد:

ثبت شرکت به صورت سهامی:

حداقل مبلغ لازم برای ثبت شرکت در این روش 25 هزار یورو است و وجود حداقل دو سهامدار و طرح اقتصادی قوی از الزامات آن می‌باشد.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود:

در این روش به یک طرح اقتصادی قابل دفاع نیاز است و وجود 50 سهامدار و یک مدیر از الزامات آن می‌باشد.

ثبت شرکت از طریق ثبت شعبه:

اگر فردی شرکتی داشته باشد که هیچگونه بدهی و مشکل مالی نداشته باشد می‌تواند با ارائه مدارک لازم مانند: نام سهامداران و شرح فعالیت شرکت، شعبه‌ای از آن را در رومانی افتتاح کند.

پیشنهاد مطالعه

مهاجرت به رومانی از طریق ازدواج

مهاجرت به رومانی از طریق ازدواج

افرادی که می‌خواهند از طریق ازدواج به رومانی مهاجرت کنند باید بدانند که به محض ازدواج با یکی از اتباع این کشور، اقامت رومانی را دریافت نمی‌کنند و باید مدت زمان معینی از ازدواج آنها گذشته باشد. شرایط ازدواج در رومانی به این صورت است که هر دو طرف باید وضعیت مالی قابل قبولی داشته باشند و تفاوت سنی آنها نیز نباید بیشتر از 15 سال باشد.

مهاجرت به رومانی از طریق ویزای دیجیتال نومد

ویزای دیجیتال نومد رومانی در سال 2021 معرفی شد و به کارمندانی اختصاص دارد که قصد دارند به صورت موقت در رومانی اقامت داشته باشند، در حالی که همچنان برای شرکت‌های خارجی و غیر اروپایی به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند. این برنامه توسط دولت رومانی با هدف جذب سالانه 2,000 نفر برای کمک به توسعه اقتصادی کشور طراحی شده است.

شرایط اخذ ویزای دیجیتال نومد رومانی

برای دریافت این ویزا، لازم است که شرایط زیر را دارا باشید:

  • شهروند یک کشور خارج از اتحادیه اروپا باشید.
  • به صورت رسمی برای شرکتی در خارج از اتحادیه اروپا استخدام شده باشید.
  • توانایی انجام تمامی وظایف شغلی خود به صورت دورکاری را داشته باشید.

الزامات مالی و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دیجیتال نومد

برای دریافت این ویزا، باید درآمد ماهانه حداقل 3,700 یورو (معادل 4,000 دلار) در شش ماه گذشته را اثبات کنید. همچنین ارائه نامه‌ای شامل هدف و قصد خود از اخذ این ویزا به همراه سایر مدارک ضروری به سفارت الزامی است.

اعتبار ویزای دیجیتال نومد رومانی

ویزای دیجیتال نومد رومانی دارای اعتبار یک‌ساله است و در صورت نیاز قابل تمدید می‌باشد. این فرصت نه‌تنها امکان زندگی در یکی از کشورهای زیبای اروپایی را فراهم می‌کند، بلکه شما را در مرکز تحولات اقتصادی و فرهنگی رومانی قرار می‌دهد.

ارزان‌ترین راه مهاجرت به رومانی

مهاجرت تحصیلی به رومانی یکی از ارزان‌ترین روش‌ها برای شروع زندگی در اروپا محسوب می‌شود. دانشگاه‌های رومانی شهریه‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی دارند و امکان کار دانشجویی نیز به دانشجویان بین‌المللی کمک می‌کند تا بخشی از هزینه‌های خود را پوشش دهند.

این روش علاوه بر اقتصادی بودن، فرصتی برای دریافت آموزش باکیفیت و تجربه زندگی در یک کشور اروپایی است.

مراحل مهاجرت به رومانی

مهاجرت به رومانی فرآیندی دقیق و مرحله‌به‌مرحله است که نیازمند برنامه‌ریزی و رعایت الزامات قانونی می‌باشد. با توجه به روش انتخابی شما؛ مانند تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، یا دیگر روش‌ها، این مراحل ممکن است کمی متفاوت باشند. در ادامه، مراحل کامل مهاجرت به رومانی را بررسی می‌کنیم:

1. انتخاب روش مهاجرتی مناسب

ابتدا با ارزیابی دقیق شرایط خود و بررسی جزئیات هر روش مهاجرتی، بهترین و مناسب‌ترین مسیر را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر به دنبال ادامه تحصیل هستید، مهاجرت تحصیلی مناسب است، یا اگر هدف شما کار در رومانی می‌باشد، باید به دنبال ویزای کاری باشید.

2. آماده‌سازی شرایط و پیش‌نیازهای مهاجرت

پس از انتخاب روش، باید الزامات مربوطه را آماده کنید:

  • اگر قصد مهاجرت کاری دارید، از طریق کاریابی باید پیشنهاد شغلی (Job Offer) دریافت کنید.
  • برای مهاجرت تحصیلی، دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر را انتخاب کرده و پذیرش بگیرید.
  • در صورت انتخاب روش سرمایه‌گذاری، برنامه اقتصادی باید مطابق با قوانین رومانی تدوین شود.

3. جمع‌آوری و آماده‌سازی مدارک موردنیاز

هر روش مهاجرتی نیازمند مدارک خاصی است. برای مثال:

  • مدارک تحصیلی برای ویزای دانشجویی
  • قرارداد کاری برای ویزای کاری
  • مدارک مالی و سرمایه‌گذاری برای ویزای سرمایه‌گذاری

تمام مدارک باید به‌درستی آماده شده و در صورت نیاز به زبان رومانیایی ترجمه شوند.

4. ثبت درخواست و ارسال مدارک

پس از آماده‌سازی مدارک، باید درخواست خود را مطابق با روش مهاجرتی انتخابی ثبت کنید.

  • برای ویزای کاری، مدارک را به کارفرما یا پلتفرم‌های کاریابی ارائه دهید.
  • برای ویزای تحصیلی، مدارک را در سامانه پذیرش دانشگاه آپلود کرده و یا برای آنها ارسال کنید.
  • در روش‌های دیگر نیز، درخواست خود را از طریق سفارت یا پلتفرم‌های رسمی ارسال نمایید.

5. درخواست ویزا از سفارت رومانی

پس از تأیید درخواست اولیه، باید به سفارت یا کنسولگری رومانی مراجعه کرده و برای اخذ ویزا اقدام کنید. این مرحله شامل پر کردن فرم‌های مربوطه، ارائه مدارک، و پرداخت هزینه‌های مربوطه می‌شود.

6. اخذ ویزا و سفر به رومانی

پس از دریافت ویزا، می‌توانید برنامه سفر خود به رومانی را نهایی کرده و وارد این کشور شوید. پس از ورود، در صورت لزوم باید برای دریافت کارت اقامت موقت یا دائم اقدام کنید.

مدارک لازم برای مهاجرت به رومانی

برای مهاجرت به رومانی، ارائه مدارک صحیح و کامل از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر زیادی بر روند تأیید درخواست شما دارد. حتما باید توجه داشته باشید که مدارک مورد نیاز بسته به نوع ویزا و شرایط شخصی شما ممکن است متفاوت باشد.

مدارکی که به طور معمول باید جمع‌آوری کنید، عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر: با حداقل شش ماه اعتبار از زمان درخواست.
  • 2 عدد عکس پاسپورتی جدید: با شرایط مشخص از جمله پس‌زمینه سفید.
  • فرم درخواست ویزا: تکمیل شده و امضا شده بر اساس نوع ویزا (کاری، تحصیلی، سرمایه‌گذاری یا توریستی).
  • مدارک مالی: شامل گردش حساب بانکی یا اسناد تمکن مالی که توانایی شما را برای تأمین هزینه‌های زندگی در رومانی نشان می‌دهد.
  • بیمه سلامت
  • مدارک تحصیلی یا شغلی: بر اساس نوع ویزای مدنظر شما، ارائه این مدارک برای اثبات تحصیلات یا وضعیت شغلی فعلی شما ضروری است.
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدارک مربوط به هدف مهاجرت: نظیر پیشنهاد شغلی رسمی، نامه پذیرش از دانشگاه یا مدارک ازدواج.

توجه به جزئیات مدارک و تهیه نسخه‌های به‌روز و کامل، شانس موفقیت شما را در فرآیند دریافت ویزای رومانی افزایش می‌دهد.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط مهاجرت به رومانی، می‌توانید با مشاورین مجرب ما در موسسه مهاجرتی ویزایار تماس بگیرید.

مزایا و معایب مهاجرت به رومانی

مزایا و معایب مهاجرت به رومانی

مهاجرت به رومانی مانند مهاجرت به هرجایی از دنیا، مزایا و معایب خود را دارد. در این قسمت با مزایا و معایب مهاجرت به رومانی آشنا می شویم.

مزایای مهاجرت به رومانی

اگر بخواهیم بصورت کلی به مزایای مهاجرت به رومانی بپردازیم، موارد زیر در صدر هستند:

  • عضویت در حوزه شنگن
  • بازار کار رو به رشد
  • هزینه کم زندگی
  • کیفیت زندگی خوب و سالم
  • فستیوال‌های هنری متنوع
  • دانشگاه‌های معتبر
  • جزوء 5 کشور برتر سرعت اینترنت
  • کشوری چهار فصل با آب و هوای معتدل

معایب مهاجرت به رومانی

هر کشوری علاوه‌بر مزیت‌های مهاجرتی، معایبی نیز خواهد داشت. در ادامه معایب مهاجرت به رومانی را عنوان نموده‌ایم.

  • حمل و نقل عمومی ضعیف
  • موانع زبانی
  • سیستم بهداشت و درمان ضعیف

پیشنهاد مطالعه

مشاغل مورد نیاز در رومانی

مشاغل مورد نیاز در رومانی

اگر قصد مهاجرت به رومانی را دارید حتما باید آگاهی لازم از مشاغل مورد نیاز در رومانی را داشته باشید. مشاغل مورد نیاز در کشور رومانی عبارتند از:

  • مشاغل مربوط به ساختمان‌سازی و عمران
  • مکانیک و ماشین‌آلات
  • کابینت‌ساز
  • مهندس برق
  • تکنسین فیزیک و علوم مهندسی
  • تکنسین ماشین‌آلات نساجی و محصولات چرمی
  • هتلداری
  • حسابدار
  • پزشک و پرستار
  • وکیل

بهترین شهرهای رومانی برای مهاجرت

بهترین شهرهای رومانی برای مهاجرت

رومانی کشوری دوست‌داشتنی با زیبایی ذاتی فوق‌العاده و شهرهای قرون وسطایی فریبنده است. فرهنگ رومانی که در میانه اروپای شرقی واقع شده است، تا حد زیادی تحت تأثیر فرهنگ های ساکسون، امپراتوری عثمانی و امپراتوری روم شکل گرفته است. این تأثیرات متنوع را می‌توان در رومانی در کلیساهای گوتیک، دیوارهای بزرگ، خانه‌های قدیمی و کاخ‌های مجلل مشاهده کرد.

در ادامه بر اساس اطلاعات سایت معتبر Numbeo، هزینه‌های زندگی در بهترین شهرهای رومانی را بررسی کرده‌ایم:

شهر بخارست برای مهاجرت

یکی از بهترین شهرهای رومانی برای مهاجرت تحصیلی، بخارست (Bucharest) است، در این شهر دانشگاه‌های معتبری چون دانشگاه بخارست رومانی ، دانشگاه پلی‌تکنیک بخارست، دانشگاه اقتصاد بخارست و دانشگاه رومانو واقع شده است. هزینه زندگی در بخارست به‌طور متوسط بین 700 تا 1000 یورو در ماه است،

شهر تیمیشوآرا برای زندگی

این شهر سومین شهر پرجمعیت رومانی به حساب می‌آید و هزینه زندگی دانشجویی در آن بسیار مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی است.  دانشگاه‌های معتبر خصوصی و دولتی متنوعی در شهر تیمیشوارا قرار دارند، از جمله: دانشگاه پلی‌تکنیک تیمیشوارا، دانشگاه غرب تیمیشوارا، دانشگاه پزشکی و داروسازی تیمیشوارا. هزینه زندگی در تیمیشوارا به‌طور میانگین بین 500 تا 700 یورو در ماه است.

مهاجرت به کنستانتا

شهر کنستانتا یکی از شهرهای بزرگ و تاریخی رومانی است و دانشگاه معتبر اویدیوس کنستانتا در آن قرار دارد. هزینه‌های زندگی در این شهر کمی کمتر از بخارست است اما بازار کار دانشجویی در آن پررونق است. هزینه زندگی در کنستانتا به‌طور میانگین بین 600 تا 800 یورو در ماه است.

انتخاب شهر کلوژ ناپوکا برای مهاجرت

کلوژ ناپوکا یکی از شهرهای زیبا و بزرگ رومانی است که دانشگاه‌های معتبری مانند دانشگاه پزشکی و داروسازی کلوژ ناپوکا، دانشگاه بابش بولیا، دانشگاه ساپینتا و دانشگاه فنی کلوز ناپوکا در آن قرار گرفته است. هزینه‌های زندگی در این شهر پایین‌تر از بخارست است و یکی از انتخاب‌های مطلوب برای دانشجویان بین‌المللی به حساب می‌آید. هزینه زندگی در کلوژ-ناپوکا به‌طور متوسط بین 500 تا 700 یورو در ماه است.

زندگی در براشوو

شهر براشوو به سبک معماری خیره‌کننده و همچنین جاذبه‌های تاریخی فراوان معروف است. از جمله دانشگاه‌های براشوو می‌توان به دانشگاه ترانسیلوانیا براشوو اشاره کرد که از سطح علمی خوبی برخوردار است و دانشجویان زیادی را از سراسر دنیا جذب می‌کند. هزینه‌های زندگی در براشوو بین 450 تا 700 یورو در ماه می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه

هزینه زندگی در رومانی

هزینه‌های زندگی در رومانی به عوامل مختلفی مانند شهر محل اقامت، سبک زندگی و نیازهای فردی بستگی دارد. به طور کلی، رومانی یکی از کشورهای ارزان‌ در اروپا برای زندگی به حساب می‌آید. در ادامه به بررسی برخی از هزینه‌های اساسی زندگی در رومانی می‌پردازیم:

هزینه مسکن:

  • اجاره آپارتمان یک‌ خوابه در مرکز شهر: بین 450 تا 600 یورو
  • اجاره آپارتمان یک‌ خوابه در حومه شهر: بین 200 تا 400 یورو

هزینه غذا:

  • وعده غذایی در رستوران معمولی: حدود 7 تا 12 یورو
  • مواد غذایی پایه (نظیر نان، تخم‌مرغ، شیر و میوه): برای یک نفر حدود 150 تا 250 یورو در ماه

حمل و نقل عمومی:

  • بلیت یک‌طرفه اتوبوس یا مترو: حدود 60 سنت
  • اشتراک ماهانه حمل و نقل عمومی: حدود 15 تا 20 یورو

خدمات عمومی (آب، برق، گاز، اینترنت):

  • برای یک آپارتمان 85 متری: بین 100 تا 150 یورو در ماه
  • اینترنت پرسرعت: حدود 7 تا 10 یورو در ماه

هزینه‌های کلی:

  • زندگی یک نفر در بخارست (بدون احتساب اجاره): بین 300 تا 500 یورو در ماه
  • زندگی یک خانواده چهار نفره در بخارست: حدود 600 تا 1.000 یورو در ماه (بدون اجاره)

شهرهای ارزان برای زندگی در رومانی:

شهرهایی مانند یاش (Iași)، کلوج-نپوکا (Cluj-Napoca)، و براشوو (Brașov) از جمله شهرهایی هستند که هزینه‌های زندگی پایین‌تری نسبت به بخارست دارند.

کشور رومانی به دلیل هزینه‌های پایین مسکن، غذا و حمل و نقل برای افرادی که به دنبال یک کشور اروپایی با هزینه‌های مقرون به صرفه هستند؛ مقصد مناسبی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط مهاجرت به رومانی و چگونگی گردآوری مدارک لازم؛ با وکلا و مشاورین ما در مجموعه مهاجرتی ویزایار تماس حاصل نمایید.

هزینه مهاجرت به رومانی

هزینه مهاجرت به رومانی

بر اساس آمار و اعداد ارائه شده در سایت رسمی سفارت رومانی، هزینه های ویزا شامل موارد زیر می شود:

  • ویزای ترانزیت فرودگاهی: 90 یورو (115 دلار)
  • ویزای ترانزیت: 90 یورو (115 دلار)
  • ویزای کوتاه مدت رومانی: 90 یورو (115 دلار)
  • هزینه انواع ویزای تایپ A، B  و C رومانی برای متقاضیان 6 تا 12 ساله: 45 یورو
  • ویزای بلند مدت رومانی (تایپ D): 120 یورو (150 دلار)

در صورتی که فردی شامل یکی از موارد زیر باشد، ملزم به پرداخت هزینه ویزای رومانی نیست.

  • متقاضی زیر 6 سال
  • متقاضی یک ماموریت رسمی و دیپلماتیک
  • محققان و پژوهشگران واجد شرایط
  • نماینده یک سازمان غیرانتفاعی که زیر 25 سال باشد و برای شرکت در یک کنفرانس، رویداد ورزشی، فرهنگی، آموزشی که توسط سازمانی هماهنگ شده قصد سفر به رومانی داشته باشد
  • اعضای خانواده یک شهروند رومانیایی

شرایط اخذ اقامت دائم رومانی

برای اخذ اقامت دائم رومانی پس از مهاجرت، متقاضیان باید مراحل و شرایط خاصی را طی کنند. این مراحل به طور کلی شامل موارد زیر است:

1. اخذ اقامت موقت در رومانی

ابتدا باید یک اقامت موقت در رومانی داشته باشید. این نوع اقامت معمولاً بر اساس ویزاهای کاری، تحصیلی یا سرمایه‌گذاری به شما اعطا می‌شود. مدت اقامت موقت شما باید حداقل 5 تا 8 سال پیوسته باشد، به این معنی که در طول این مدت نمی‌توانید بیش از 6 ماه متوالی خارج از رومانی باشید.

2. درخواست اقامت دائم

پس از پنج سال اقامت قانونی در رومانی، می‌توانید برای اقامت دائم درخواست دهید. برای این کار باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • پاسپورت معتبر
  • مدارک اثبات اقامت موقت قانونی (مانند ویزا یا کارت اقامت)
  • اثبات درآمد یا تمکن مالی کافی برای زندگی در رومانی
  • بیمه سلامت معتبر
  • مدرکی دال بر عدم سوء پیشینه
  • مدارکی مبنی بر آشنایی با زبان رومانیایی در سطح پایه (آزمون یا مدرک زبان)

3. اثبات منابع مالی

برای دریافت اقامت دائم، باید اثبات کنید که درآمد یا منابع مالی پایدار دارید. این منابع مالی شامل: حقوق و درآمد شغلی، درآمد از سرمایه‌گذاری یا دیگر منابع مالی قانونی است.

4. آزمون زبان و فرهنگ رومانی

دانستن زبان رومانیایی و آشنایی با فرهنگ و قانون اساسی این کشور، یکی از شرایط مهم برای اخذ اقامت دائم است. شما ممکن است نیاز به گذراندن یک آزمون زبان رومانیایی نیز داشته باشید.

5. تابعیت و شهروندی رومانی

بعد از داشتن اقامت دائم به مدت 5 تا 8 سال، می‌توانید برای تابعیت رومانی درخواست دهید. در صورت ازدواج با یک شهروند رومانی، این مدت به 5 سال کاهش می‌یابد. شرایط اخذ تابعیت شامل اثبات آشنایی با زبان رومانیایی، پذیرش فرهنگ رومانی و آگاهی و احترام به قوانین این کشور است.

این مراحل و شرایط بسته به نوع ویزا و شرایط فردی متقاضی ممکن است تغییراتی داشته باشد، اما به‌طور کلی این نکته‌ها می‌تواند به شما در روند مهاجرت و اخذ اقامت دائم رومانی کمک کند.

انتخاب بهترین موسسه مهاجرت به رومانی

انتخاب یک موسسه مهاجرتی معتبر، اولین و مهم‌ترین گام برای موفقیت در فرآیند مهاجرت به رومانی است. موسسه خوب باید خدماتی جامع و حرفه‌ای ارائه دهد، از مشاوره‌های دقیق و شخصی‌سازی شده گرفته تا همراهی در تمامی مراحل مهاجرت. موسسه مهاجرتی ویزایار، با سال‌ها تجربه در حوزه مهاجرت و تیمی از مشاوران و وکلای خبره، یکی از معتبرترین موسسات مهاجرتی در این زمینه است.

ویزایار با ارائه خدماتی همچون بررسی شرایط فردی، انتخاب بهترین روش مهاجرتی، جمع‌آوری و تکمیل مدارک و همراهی در فرآیند درخواست ویزا، تلاش می‌کند تا مسیر مهاجرت شما به رومانی را ساده‌تر و سریع‌تر کند. تجربه و تخصص وکلای ویزایار، تضمینی برای ارائه راه‌حل‌های قانونی و مطمئن است، و این اعتماد باعث شده تا بسیاری از متقاضیان قبلی، این موسسه را به دیگران نیز توصیه کنند.

با انتخاب ویزایار، می‌توانید از خدمات حرفه‌ای و دقیق بهره‌مند شوید و با اطمینان کامل، اولین قدم را برای ساختن آینده‌ای بهتر در رومانی بردارید.

نتیجه گیری

با توجه به این که از ژانویه 2025، رومانی به عضویت حوزه شنگن درآمد، مهاجرت به این کشور می‌تواند پنجره‌ای از فرصت‌ها در حوزه شنگن را به روی شما باز کند. با مهاجرت به رومانی و اخذ اقامت این کشور می‌توانید بدون نیاز به پاسپورت به همه کشورهای حوزه شنگن سفر کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان متخصص ما در موسسه مهاجرتی ویزایار تماس بگیرید تا از آخرین شرایط و قوانین مهاجرت به کشور رومانی اطلاع یابید.

پرسش و پاسخ

اطلاع رسانی
اطلاع رسانی هنگام
guest
2 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
نمایش تمامی نظرات
پرستو
پرستو
1403/06/04 8:22 بعد از ظهر

درسته که میگن ویزای تحصیلی رومانی تضمینیه و ریجکتی نداره؟