انتخاب مقصد تحصیلی کار راحتی نیست. شما باید عواملی مانند هزینه های زندگی، شرایط آب و هوایی، امنیت و بسیاری موارد دیگر را در نظر بگیرید. اما مهمتر از همه، شما باید تصمیم بگیرید که کدام سیستم آموزشی برای شما مناسب تر است.
این مقاله تفاوت های بین تحصیل در آلمان و نروژ را مقایسه می کند و به شما کمک می کند قبل از تصمیم گیری برای مهاجرت فاکتورهای لازم بررسی کنید و با اطلاعات کافی تصمیم گیری کنید.
اگر قصد تحصیل در اروپا را دارید، آلمان و نروژ هر دو کشور، گزینه های بسیار خوبی هستند. هر دو کشور به طور قابل توجهی در بین دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در اروپا هستند در حال بهتر شدن هستند. آنها به خاطر آموزش با کیفیت بالا، مناظر زیبا و آموزش رایگان محبوبیت پیدا کرده اند. در اینجا برخی از عوامل کلیدی را با هم مقایسه می کنیم تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید کدام کشور را برای تحصیل انتخاب کنید.
جالب است که بدانید دانشگاه های دولتی نروژ و آلمان حتی برای دانشجویان بین المللی شهریه ندارند. هر دو کشور متعهد به ارائه آموزش مقرون به صرفه برای همه هستند. با این حال، دانشگاه های خصوصی در هر دو کشور می توانند بسیار گران باشند. در آلمان، دانشگاه های خصوصی بین 2000 تا 20000 یورو برای برنامه های تحصیلی در طول یک سال دریافت می کنند، در حالی که در نروژ این مبلغ می تواند بین 7000 تا 19000 یورو باشد.
آلمان به داشتن دانشگاه های باکیفیت معروف است. در واقع، از بین 500 دانشگاه برتر جهان، بیش از 40 دانشگاه در آلمان قرار دارند. با چنین تعداد زیادی از دانشگاه با کیفیت آموزش بالا، جای تعجب نیست که نرخ پذیرش کاملاً رقابتی است و تنها حدود یک سوم متقاضیان پذیرفته می شوند. در نروژ، نرخ پذیرش کمی بالاتر است. نرخ پذیرش در این کشور بین 20 تا 40 درصد است.
برای تحصیل در نروژ یا آلمان به عنوان دانشجوی بین المللی، باید برای ویزای دانشجویی اقدام کنید. روند درخواست ویزا کاملاً مشابه است و هر دو کشور به مجموعهای از مدارک تقریباً یکسان نیاز دارند. جدای از مدارک استاندارد درخواست ویزا، دانشجویان کشورهای غیر اتحادیه اروپا نیز به مدرکی مبنی بر بودجه کافی برای حداقل یک سال نیاز دارند. که در آلمان به صورت یک حساب مسدود شده با حداقل 11208 یورو در سال است. نروژ به مدرکی مبنی بر وجود وجوه در حساب سپرده دانشجویی نیاز دارد، جایی که شما باید حداقل 14000 یورو در سال واریز کنید.
بر کسی پوشیده نیست که نروژ یکی از گرانترین کشورهای جهان است. بنابراین، هزینه های زندگی و درآمد برای مردم در آنجا چگونه است؟ این موضوع تا حدی برای مردم نروژ نرمال است چرا که نروژی ها معمولاً از حقوق بالایی برخوردار هستند. اما دانشجویان بین المللی هنوز نمی توانند از درآمد کار کردن در نروژ برخودار باشند. همچنین متوسط هزینه های زندگی برای دانشجویان در نروژ حدود 1500 یورو در ماه است، که در مقایسه با هزینه زندگی در آلمان که حدود 861 یورو در ماه است به طور قابل توجهی بیشتر است.
در آلمان، دانشجویان بین المللی می توانند درآمد معاف از مالیات، که زیر 9744 یورو در سال است را داشته باشند. وضعیت مالیات در نروژ کمی پیچیدهتر است. دانشجویان بین المللی که در حین تحصیل کار می کنند می توانند برای کارت کسر مالیات درخواست دهند که به آنها امکان می دهد بین دو سیستم مالیاتی یکی را انتخاب کنند: پرداخت به میزان درآمد شما (PAYE) و یا تحت قوانین مالیاتی استاندارد مالیات پرداخت کنند.
نروژ به عنوان یکی از امن ترین کشور های جهان شناخته می شود. گزارش ها نشان می دهد که جرم و جنایت به طور کلی در شهرهای بزرگ بالاتر است. در نروژ این کاملا موضوع برعکس است. نرخ جرم و جنایت در شهر بزرگی مانند اسلو در واقع کمتر است. آلمان همچنین کشوری امن برای تحصیل است، به جز برخی مناطق از شهرهای بزرگ که باید در شب از رفتن به آنها اجتناب کرد.
نروژ کشوری کوچک با جمعیتی در حدود پنج میلیون نفر است. بیش از 80 درصد جمعیت خود نروژی ها هستند. ممکن است این مسئله در ابتدا برای دانشجویان بین المللی سخت باشد، اما نروژی ها مردمی بسیار خوش برخورد شناخته می شوند. آلمان میزبان بیش از 81 میلیون نفر است و از نظر فرهنگی متنوع است. شما افرادی را از سرتاسر جهان خواهید یافت که در آلمان زندگی می کنند و آن را به کشوری عالی برای تجربه فرهنگ های مختلف تبدیل می کند.
نروژ به آب و هوای سرد و زمستان های طولانی شهرت دارد. اگر به دنبال تحصیل در کشوری برفی با ورزش های زمستانی هستید، نروژ برای شما مناسب است. اما به خاطر داشته باشید که از آنجایی که نروژ بسیار سردتر است، گرم کردن آپارتمان شما در ماه های سرد نیز هزینه بیشتری به همراه دارد. آلمان آب و هوای معتدل تری دارد و زمستان های سردتر در شمال کشور و زمستان های معتدل تری در جنوب کشور دارد.
در نروژ، زبان رسمی نروژی است، اما انگلیسی نیز به طور گسترده صحبت می شود. دانشجویان بین المللی برای برقراری ارتباط با افراد محلی مشکلی نخواهند داشت. در آلمان زبان رسمی آلمانی است. اگرچه انگلیسی نیز به طور گسترده صحبت می شود، ممکن است برای دانشجویان بین المللی برقراری ارتباط با مردم محلی در آلمان دشوارتر باشد.
در آلمان، دانشجویان بین المللی می توانند تا 120 روز تمام وقت یا 240 روز پاره وقت در سال کار کنند. این قانون به دانشجویان اجازه می دهد تا در حین تحصیل کار کنند و مقداری درآمد داشته باشند. در نروژ، دانشجویان بین المللی اجازه کار ندارند مگر اینکه به صورت جداگانه توانسته باشند مجوز کار گرفته باشند. دانشجویان می توانند تا 20 ساعت در هفته یا تمام وقت در طول تعطیلات با مجوز کار، به کاری مشغول شوند.
نروژ به دلیل کیفیت بالای آموزش شناخته شده است و اکثر دانشجویانی که از دانشگاه های نروژ فارغالتحصیل می شوند مشکلی برای یافتن شغل ندارند. با این حال، اگر به زبان نروژی صحبت نکنید، یافتن کار برای شما دشوار خواهد بود. در آلمان، نرخ اشتغال برای فارغ التحصیلان بین المللی واقعاً بالا است و نیاز به تسلط به زبان آلمانی در سال های اخیر کمتر شده است. با اقتصاد قوی آلمان، یافتن شغل پس از فارغ التحصیلی مشکل نیست.
آلمان و نروژ هر دو قابلیت اقامت در کشور را پس از فارغ التحصیلی و کار ارائه می دهند. در آلمان، دانشجویان بین المللی می توانند تا 18 ماه پس از فارغ التحصیلی برای یافتن شغل بمانند. پس از یافتن شغل، فارغ التحصیلان بین المللی می توانند برای اجازه اقامت و ویزای کار اقدام کنند. در نروژ، دانشجویان بین المللی می توانند یک سال پس از فارغ التحصیلی برای یافتن شغل بمانند. پس از یافتن شغل، فارغ التحصیلان می توانند برای اجازه کار و اقامت اقدام کنند اما با یک شرط بسیار مهم ، باید حداقل 27000 در حساب بانکی خود داشته باشند.
در نروژ بیش از 20000 دانشجوی بین المللی است، در حالی که آلمان بیش از 350000 دانشجوی بین المللی را در خود جای داده است. این تعداد احتمالاً به این دلیل است که آلمان هزینه زندگی کمتری دارد و دانشگاه های بیشتری برای پذیرش دانشجویان بیشتر دارد. اگر به دنبال یک محیط بین المللی تر هستید، آلمان مقصد مناسبی برای تحصیل است. با این حال، اگر به دنبال یک محیط آموزشی ساکتتر و کوچکتر هستید، نروژ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.
نروژ در شمال اروپا واقع شده است و زمین های بکر زیادی دارد. هزاران جزیره دارد که آن را مکانی عالی برای کسانی است که عاشق فضای سبز هستند. آلمان در اروپای مرکزی واقع شده است و به خاطر مناظر متنوعش، از جنگل های باواریا گرفته تا شهرهای ساحلی دریای شمال، شناخته شده است. اگر به دنبال یک مقصد تحصیلی هستید که هم شهر و هم طبیعت داشته باشد، آلمان برای شما مناسب تر است.
آلمان و نروژ هر دو دارای سیستم های درمانی عالی هستند. در آلمان باید بیمه درمانی داشته باشید و از بین شرکت های بیمه سلامت دولتی یا خصوصی انتخاب کنید و خود را بیمه کنید. سیستم خدمات درمانی آلمان یکی از بهترین ها در جهان محسوب می شود. در نروژ، دانشجویانی که بیش از یک سال اقامت دارند به طور خودکار در طرح بیمه سلامت ملی ثبت نام می کنند. این بدان معناست که شما از خدمات درمانی رایگان برخوردار هستید. افرادی که کمتر از یک سال در نروژ می مانند به خدمات درمانی اولیه در محوطه دانشگاه نیز دسترسی خواهند داشت.
هر دو کشور نکات مثبت و منفی خود را دارند. این واقعاً به آنچه در یک مقصد تحصیلی به دنبال آن هستید بستگی دارد. اگر هزینه یک عامل باشد، پس آلمان با هزینه های پایین زندگی و فرصت کار در حین تحصیل برای دانشجویان بین المللی عالی است. اگر ابزاری دارید و می تواند ابداع کننده باشید، نروژ باید در صدر فهرست شما باشد.