اعضای خانواده خود را به آلمان بیاورید
کشورهای مهاجرپذیر بسیاری در دنیا برای حمایت از موضوع کنار هم بودن اعضای خانواده، ویزاهایی را ایجاد کردهاند که این امکان را برای مهاجران و خانواده آنها ایجاد میکند. این ویزاها با نامهای ویزای اتحاد خانواده، ویزای همراه یا ویزای پیوست خوانده میشوند. کشور آلمان یکی از مقصدهای محبوب برای متقاضیان ایرانی مهاجرت و از جمله کشورهایی است که ویزای پیوست را صادر میکند. در این مطلب از ویزایار با تمامی شرایط و نکات مرتبط با ویزای پیوست آلمان آشنا میشویم.

ویزای پیوست آلمان برای اتباع کشورهای ثالث
پیش از ورود به مبحث ویزای پیوست آلمان لازم است با معنای تبعه یا اتباع کشور ثالث آشنا باشیم. تبعه یا شهروند کشور ثالث (third-country national) یک اصطلاح حقوقی در زمینه مهاجرت است. شهروند کشور ثالث، شهروندی است که کشور او، عضو اتحادیه اروپا و یکی از کشورهای ایسلند، لیختناشتاین، نروژ یا سوئیس نباشد. بنابراین تبعه کشور ثالث، هم شهروند آلمانی نیست و هم شهروند یکی از کشورهایی که نام بردیم نیست و از گروه سوم، یعنی کشورهای دیگر جهان است.
دلیل ایجاد این اصطلاح این است که شهروندان این کشورها برای حضور در کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیازی به اخذ ویزا ندارند. بنابراین شهروندان این کشورها برای آوردن اعضای خانواده خود نیز به آلمان، به اخذ ویزای پیوست نیازی ندارند. پس ویزای پیوست آلمان، ویزایی است که فقط در مورد شهروندان کشورهای ثالث صادر میشود و ایران، از جمله این کشورها است.
ویزای پیوست آلمان چیست؟
کشور آلمان کشوری پیشرفته با اقتصادی پویا و فرصتهای شغلی و تحصیلی فراوان است. این کشور همچنین راههایی قانونی را برای پذیرش متقاضیان مهاجرت کاری برمبنای دانش، مهارت عملی و تخصص فراهم کرده است. این مساله باعث شده است که بسیاری از ایرانیان، آلمان را برای کار و زندگی انتخاب کنند.
از دیگر مزایای مهاجرت به آلمان میتوان به امکان شرکت در دورههای زبان آلمانی، شرکت در دورههای آموزش مهارت مشاغل با نام آوسبیلدونگ، ادامه تحصیلات دانشگاهی در دانشگاههای معتبر آلمان، وجود فرصتهای شغلی در بسیاری از شرکتهای آلمانی و نیز امکان دعوت از اعضای خانواده، بعد از یافتن شغل و ایجاد درآمد در آلمان برای بسیاری از افراد دارای مجوز اقامت در آلمان اشاره کرد.

بسیاری از افرادی که در آلمان، شغلی مناسب پیدا میکنند و با کارفرمای آلمانی قرار میبندند علاقه دارند اعضای خانواده خود را نیز به آلمان بیاورند. مقامات مهاجرتی در آلمان، ویزای پیوست آلمان را بههمین منظور ایجاد کردهاند. البته باید توجه داشته باشید که همه مهاجران، مشمول شرایط این ویزا نیستند. از جمله نکات دارای اهمیت برای اخذ ویزای آلمان به این موارد میتوان اشاره کرد:
- برای حضور در آلمان از چه نوع مجوز یا ویزا استفاده میکنید
- شرایط مالی و کاری شما و بستگان شما چگونه است
- میخواهید کدامیک یا چه افرادی از اعضای خانواده خود را به آلمان دعوت کنید
- امکانات اقامتی شما در آلمان چگونه است
ویزای پیوست برای کدام اعضای خانواده صادر میشود؟
ویزای پیوست یا ویزای اتحاد خانواده آلمان برای متقاضیان واجد شرایط این ویزا صادر میشود. یکی از مهمترین راههای شرح این شرایط، نوع بستگی فامیلی است. ویزای ازدواج، ویزای نامزدی، ویزای همسر، ویزای فرزندان، ویزای والدین و ویزای دیگر اعضای خانواده، شرایط مختلفی دارند که هرکدام باید در همان نوع ویزا دستهبندی و عنوان شود. همچنین یکی از مهمترین معیارها برای صدور ویزای پیوست این است که فرد مقیم آلمان از توانایی کافی برای حمایت مالی از عضوی از خانواده که او را دعوت میکند، برخوردار باشد. در ادامه با اعضایی از خانواده که شامل ویزای پیوست هستند و میتوانند برای دریافت این ویزا درخواست دهند، آشنا میشویم.
ویزای پیوست آلمان برای همسر
ایرانیانی که بهطور قانونی و با مجوز اقامت، در آلمان اقامت دارند، در صورتی که واجد برخی شرایط باشند، میتوانند همسر یا شریک زندگی خود را به آلمان بیاورند. برای دریافت این ویزا، ازدواج باید بهطور رسمی انجام شده باشد و مدارک آن در دسترس باشد. برای آنکه متقاضی ویزای همسر بتواند این ویزا را دریافت کند، شریک زندگی او در آلمان باید این شرایط را داشته باشد:
- ویزای بلند مدت آلمان یا بلو کارت آلمان را داشته باشد
- قادر به تامین مالی همسر خود در آلمان باشد
- سن او بیشتر از ۱۸ سال باشد
- به زبان آلمانی مسلط باشد
فرد متقاضی نیز که میخواهد با ویزای همسر وارد آلمان شود باید این شرایط را داشته باشد: سن او بیشتر از ۱۸ سال باشد و تسلط نسبی بر زبان آلمانی داشته باشد. در ضمن بهیاد داشته باشید که جمهوری فدرال آلمان ازدواج با شیوه چندهمسری را به رسمیت نمیشناسد؛ بنابراین اگر فرد مقیم آلمان، پیشتر یکی از همسران خود را به آلمان آورده باشد، همسر یا همسران دیگر او از امکان دریافت ویزای پیوست آلمان برخوردار نخواهند بود.

ویزای پیوست آلمان برای فرزندان
پدر یا مادری که دارای ویزای بلند مدت آلمان باشند، میتوانند برای دریافت ویزای فرزندان خود برای انتقال آنها به آلمان، درخواست دهند. در این حالت، شرایط دریافت این ویزا بسته به سن و سال فرزندان، متفاوت است. این شرایط را با هم بررسی میکنیم.
فرزندان خردسال (زیر 18 سال)
در مورد کودکان خردسال اگر هر دو والد فرزند در آلمان مقیم آلمان و دارنده مجوز اقامت بلند مدت در آلمان باشند، میتوانند برای ویزای پیوست و آوردن فرزند خود به آلمان درخواست بدهند. از سوی دیگر، یکی از والدین نیز در صورتی که دارای حق حضانت فرزند یا فرزندان باشد، میتواند برای دریافت این ویزا برای فرزند یا فرزندان خردسال خود درخواست بدهد.
فرزندان بزرگسال (بالای 18 سال)
والدین در صورتیکه فرزندشان بالای 18 سال باشد، نمیتوانند برای آوردن فرزند بزرگسال خود به آلمان با استفاده از ویزای پیوست درخواست دهند. البته این شرط به این معنا نیست که فرزند بزرگسال شما نمیتواند برای نوع دیگری از ویزا مانند: ویزای بازدید توریستی آلمان، ویزای دانشجویی آلمان، ویزای آوسبیلدونگ یا ویزای کار آلمان درخواست بدهد.
ویزای پیوست برای والدین
والدین کودکان خردسال که بهطور قانونی در آلمان اقامت دارند، در صورتی که حق مراقبت و حضانت از کودک را داشته باشند، میتوانند برای اخذ ویزای پیوست درخواست دهند. همچنین ایرانیان مقیم آلمان میتوانند با استفاده از این ویزا والدین خود را برای زندگی با خود به آلمان دعوت کنند.

مدارک مورد نیاز برای ویزای پیوست آلمان
از جمله شرایط دریافت ویزای پیوست آلمان، گردآوری و ارائه مدارکی است که از سوی سفارت آلمان برای صدور این ویزا درخواست میشود. برای دریافت ویزای پیوست، شما باید مدارک زیر را به سفارت یا کنسولگری آلمان در ایران ارائه بدهید:
- پاسپورت متقاضی مهاجرت به آلمان با استفاده از ویزای پیوست: پاسپورت متقاضی باید حداقل سه ماه دیگر پس از مدت اقامت درخواست شده، اعتبار داشته باشد
- دو فرم تکمیل شده درخواست ویزای پیوست: این فرمها باید بهدرستی و با دقت زیاد با اطلاعات صادقانه و صحیح پر شده است
- دو فرم اطلاعرسانی و توضیحات: بهصورت تکمیل و امضا شده
- دو عکس پاسپورتی: طبق استانداردهای تعیین شده توسط سازمان ایکائو
- بلیط رزرو سفر: که بلیط رزرو شده از کشور شما به آلمان است
- بیمه درمانی مسافرتی برای آلمان: این بیمه باید اقامت متقاضی را در کل خاک آلمان پوشش بدهد
- مدرکی برای اثبات تمکن مالی: این مدرک معمولا باید توسط فرد مقیم آلمان ارائه شود و نشان دهد که او میتواند از شما بهعنوان یکی از اعضای خانواده خود یا یکی از بستگان خود در آلمان حمایت مالی کند. همچنین اگر فرد متقاضی ویزا نیز بودجه کافی برای تامین هزینه زندگی خود را داشته باشد، میتواند مدارک تمکن مالی خود را ارائه دهد
- دعوتنامه: این مدرک از طرف یکی از اعضای خانواده که در آلمان زندگی میکند برای متقاضی ویزا ارسال میشود و تایید میکند که برای زندگی و اقامت فرد متقاضی ویزا در آلمان٬ از شرایط مناسبی برخوردار است و نسبت به این اقدام مهاجرتی رضایت دارد
- مدرک اقامت: این مدرک نشان میدهد فرد مقیم آلمان، برای متقاضی، در خانه خود در آلمان جا و فضای کافی دارد
- مدرک زبان آلمانی: مدرک مهارت زبان آلمانی با حداقل سطح A1 برای متقاضی
اگر فرد متقاضی ویزای پیوست، همسر فرد مقیم آلمان باشد، این مدارک نیز باید ارائه شود:
- گواهی ازدواج: این گواهی باید به زبان آلمانی ترجمه رسمی شود و توسط سفارت آلمان مورد تایید قرار بگیرد
- اگر همسر متقاضی ویزا، تابعیت آلمانی داشته باشد، باید کپی پاسپورت و شناسنامه او ارائه شود
- اگر همسر متقاضی، یک فرد غیر آلمانی و مقیم آلمان باشد، مدرک اقامت قانونی و پاسپورت او باید ارائه شود
اگر فرد متقاضی ویزای پیوست، فرزند فرد مقیم آلمان باشد، این مدارک نیز باید ارائه شود:
- شناسنامه متقاضی
- مدرک اثبات ملیت کودک
- مدرک اثبات حق مراقبت و حضانت والدین مقیم آلمان
بهیاد داشته باشید که تمامی مدارک ارائه شده به سفارت آلمان در ایران (یا سفارت یک کشور دیگر مانند ترکیه) باید به زبان آلمانی یا انگلیسی باشند. اگر مدارک به زبان رسمی کشور فرد متقاضی صادر شده باشد، باید آنها را بههمراه ترجمه رسمی تایید شده از سوی مراجع ذیصلاح ارائه کنید.

چطور برای ویزای پیوست آلمان درخواست بدهیم؟
روند درخواست ویزای آلمان برای پیوستن به اعضای خانواده تقریبا مشابه روند درخواست دیگر ویزاهای آلمان است. شما باید در مرحله نخست با یکی بستگان یا اعضای خانواده خود در آلمان تماس برقرار کنید؛ رضایت آنها را برای استفاده از این روش مهاجرتی کسب کنید؛ درباره امکانات و شرایط مالی، کاری و اقامتی خود و فرد مقیم آلمان صحبت کنید و از او درخواست کنید تا یک دعوتنامه برای شما ارسال کند. در ادامه با برخی مراحل دیگر اخذ ویزای پیوست به خانواده آلمان آشنا میشویم.
افزایش آگاهی
شما در گام نخست از سایت سفارت آلمان در ایران و سایتهای معتبر ایرانی و خارجی برای افزایش آگاهی خود نسبت به این روش مهاجرتی بازدید کنید. دریافت ویزای پیوست آلمان مانند انواع دیگر ویزاهای آلمان دارای شرایط، مراحل، قوانین و اصطلاحاتی است که بهتر است نسبت به آنها آگاهی کامل داشته باشید.
موسسه مهاجرتی ویزایار افتخار این را دارد که بهعنوان یک موسسه مهاجرتی متخصص در امور مهاجرت به آلمان میتواند از همین گام نخست بهشکل یک مشاور آگاه در کنار شما باشد و یک برنامهریزی صحیح را برای انجام تمامی امور مهاجرتی در اختیار شما قرار دهد.
گردآوری مدارک
برای گردآوری مدارک به یک چک لیست مدارک با تمامی جزئیات نیاز دارید. ما در بخش قبل این چک لیست را به شما ارائه کردیم. با اینحال میتوانید برای اطمینان کامل از جزئیات به سایت سفارت آلمان در ایران مراجعه کنید. همچنین میتوانید این چک لیست را از طریق ایمیل درخواست کنید.
با در دست داشتن چک لیست، شروع به تهیه و گردآوری مدارک مورد نیاز کنید. همانطور که پیشتر گفتیم مدارک باید به زبان انگلیسی یا آلمانی باشند. در غیر اینصورت باید اصل مدرک را بههمراه با ترجمه رسمی آن به سفارت آلمان در ایران ارائه دهید.
دریافت نوبت از سفارت آلمان در ایران
سفارت آلمان در ایران کار رسیدگی به امور متقاضیان مهاجرت به آلمان، استعلام، بررسی و تایید مدارک، برگزاری جلسه مصاحبه با متقاضی و بررسی درخواست ویزا و صدور انواع ویزای آلمان را برعهده دارد. این سفارتخانه بهدلیل تعداد بالای درخواستهای ویزای آلمان از سوی ایرانیان، شرایط خاص و پیچیده ای را در زمینه دریافت این نوع ویزا در نظر گرفته است. لازم به ذکر است که موسسه ویزایار میتواند در این زمینه بهترین خدمات را به متقاضیان ارائه دهد.
مصاحبه در سفارت آلمان
در روز مصاحبه بهموقع در سفارت یا کنسولگری آلمان حاضر شوید و تمامی مدارک مورد درخواست را بههمراه داشته باشید. هزینه ویزا را بپردازید و سپس با مقام کنسولی ملاقات کنید. با او گفتگوی کوتاهی در مورد خود، سابقه و اهداف خود از مهاجرت به آلمان از طریق ویزای پیوست خواهید داشت.

هزینه ویزای پیوست به خانواده آلمان چقدر است؟
هنگام شرکت در جلسه مصاحبه باید هزینه ویزا را پرداخت کنید تا به درخواست شما رسیدگی شود. ویزای پیوست آلمان یک ویزای بلند مدت است و هزینه ویزای بلند مدت پیوست برای بزرگسالان ۷۵ یورو و برای افراد زیر ۱۸ سال 40 یورو است. به یاد داشته باشید اگر تصمیم بگیرید پس از پرداخت هزینه درخواست ویزا را پس بگیرید، هزینه پرداخت شده به شما بازگردانده نمیشود. همچنین اگر درخواست ویزای شما رد شود نیز این هزینه به شما برگردانده نخواهد شد. اگر تصمیم به درخواست مجدد برای ویزای پیوست دارید، باید یکبار دیگر این هزینه را پرداخت کنید.
زمان رسیدگی به درخواست ویزای پیوست آلمان
زمان رسیدگی به درخواستهای ویزا بهطور کلی ثابت نیست. در مورد ویزای پیوست نیز بسته به شرایط متقاضی، این زمان ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. بههمین دلیل برای برنامهریزی برای پروسه مهاجرت بهتر است امکان طولانی شدن روند رسیدگی به درخواست ویزای پیوست را در نظر بگیرید.

دریافت موفق ویزای پیوست با خدمات ویزایار
ویزای پیوست آلمان یک امکان مهاجرتی است که از سوی دولت آلمان برای اعضای خانواده و بستگان فرد مقیم در آلمان ایجاد شده است. این ویزا بسته به شرایط متقاضی و نوع نسبت فامیلی او با فرد مقیم در آلمان شرایط مختلفی دارد و مدارک مورد نیاز برای آن نیز متفاوت است. بههمین دلیل برای پیشگیری از اشتباهات و صرف زمان و هزینه در مسیری پرابهام پیشنهاد میکنیم از خدمات مشاوره مشاوران مجرب ما در موسسه مهاجرتی ویزایار استفاده کنید.
موسسه مهاجرتی ویزایار یکی از موسسات برتر در زمینه ارائه انواع خدمات مهاجرتی بهویژه در زمینه مهاجرت به آلمان است. مشاوران و وکلای مهاجرتی ویزایار در تمامی مراحل مهاجرت به آلمان، راهنما و همراه شما خواهند بود و کمک میکنند تا در روند مهاجرت خود، در کمترین زمان به بهترین نتایج برسید.
سوالات متداول شما درباره ویزای پیوست آلمان:
مهاجرت تصمیمی پراهمیت است و روندهایی پیچیده دارد. همین مساله باعث میشود متقاضیان مهاجرت، از جمله متقاضیان مهاجرت از طریق ویزای پیوست به خانواده آلمان، پرسشهای گوناگونی را در ذهن بپرورانند. در ادامه برخی از سوالات متداول و پاسخهای آنها را در این زمینه با شما در میان میگذاریم.
ویزای پیوست آلمان چیست؟
ویزای پیوست به خانواده آلمان، یک مجوز اقامت بلند مدت در آلمان است که برای افراد خانواده یا برخی از بستگان فرد مقیم در آلمان صادر میشود.
ویزای پیوست به خانواده آلمان به چه کسانی تعلق میگیرد؟
افرادی که از امکان استفاده از ویزای پیوست به خانواده آلمان برخوردار هستند عبارتند از: همسر، پدر، مادر، فرزند، عمه، خواهرزاده و برادر زاده و پسرعموی فرد مقیم در آلمان.
فرد مقیم در آلمان باید چه شرایطی داشته باشد؟
این فرد باید دارای مجوز اقامت بلند مدت آلمان باشد. از شرایط کاری و مالی مناسب برای حمایت مالی از فرد متقاضی ویزا برخوردار باشد و بتواند امکانات اقامتی مناسبی را نیز در اختیار او قرار بدهد.
آیا میتوانم فرزند خردسال خود را به آلمان بیاورم؟
در صورتی که از حق حضانت فرزند خردسال برخوردار باشید، بله. در غیر اینصورت، درخواست ویزا باید از جانب هر دو والد ارائه شده باشد.
مهمترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پیوست به خانواده آلمان، کدام مدارک هستند؟
دعوتنامه از سمت فرد مقیم در آلمان، مدرک اثبات تمکن مالی فرد مقیم در آلمان یا فرد متقاضی ویزا، مدرک تسلط بر زبان آلمانی، فرم تکمیل شده درخواست ویزا، پاسپورت متقاضی، دو قطعه عکس پاسپورتی، بلیط رزرو سفر به آلمان و فیش پرداخت هزینه درخواست ویزا.
هزینه ویزای پیوست به خانواده آلمان چقدر است؟
این هزینه برای افراد بزرگسال، ۷۵ یورو و برای افراد زیر ۱۸ سال، ۳۷.۵ یورو است.
سلام وقت بخیر ما میخواستم درخواست به آلمان بدیم وضعیت افغانستان خیلی خراب هس چون طالبان هستن نه اجازه میدن زن هااز خانه بیرون برن باید چادر کنن نه اجازه میدن که دخترانه به مدرسه برن وضعیت افغانستان خیلی بد است …میخواستیم درخواست بدیم وضعیت مون زیاد خوب نیست میخواستیم خانوادگی درخواست پناهندگی بدیم ….پاسپورت خانوار هم داریم ..لطفا درخواست ما رو قبول کنید ممنون میشیم …
سلام خوبین ما میخواستیم دخواست المان بدیم وضعیت افغانستان خیلی خراب هس چون طالبان هستن نه اجازه میدن زن ها از خانه بیرون برن باید چادر کنن میخواستیم الانم ایران هستیم وضعیت مون زیاد خوب نیست نمیتونیم به افغانستان بریم چون طالبان هستن …. میخواستیم خانوادگی درخواست پناهندگی بدیم لطفا درخواست ما رو قبول کنید ممنون میشیم …..؟
سلام خوبین من میخواستم درخواست پناهندگی میخواستم چون نمیتونیم برم افغانستان چون طالبا هستم نه اجازه میدن زن ازخانه بیرون برن باید چادو کنه میشه با خانواده درخواست میخواستم ما پاسپورت خانوار داریم
سلام وقت بخیر
مدارک جهت ویزای پیوست به همسر شامل ترجمه شناسنامه و کارت ملی هم میشود یا فقط سند ازدواج کفایت میکند؟